Ανακοίνωση του Δημάρχου Βύρωνα σχετικά με τα κρούσματα στην δομή μεταναστών στον Βύρωνα

Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, σχετικά με τα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε δομή ανήλικων μεταναστών στον Βύρωνα.

Ο κ. Κατωπόδης αναφέρει ότι όλα τα παιδιά που διαγνώστηκαν θετικά στον κορονοϊό απομονώθηκαν και φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο, όπως και τα υπόλοιπα για προληπτικούς λόγους, ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κατ’ οίκον καραντίνα.

Επίσης, αναφέρει οτι ότι η παιδική χαρά που βρίσκεται κοντά στη δομή έχει ήδη κλείσει και τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Βύρωνα θα προχωρήσουν αύριο το πρωί σε απολύμανση και λεπτομερή καθαρισμό της, με στόχο να προληφθεί τυχόν διασπορά του ιού.

Τέλος συνέστησε ψυχραιμία, τονίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση και συνεχή επαφή με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και θα γίνει όποια ενέργεια απαιτείται.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

“Σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει στη δομή ανηλίκων στην Καλλιπόλεως, είναι σωστό να κοινοποιηθούν δημόσια ορισμένες πληροφορίες, ώστε μην δημιουργείται πανικός.

Υπάρχει συνεχής επαφή της Δημοτικής Αρχής ήδη από το πρωί της Δευτέρας με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας οπότε και η πληροφορία έφτασε σε μας.

Τα παιδιά που διαγνώστηκαν και είναι θετικά στον κορωνοϊό απομονώθηκαν σε ξενοδοχείο, όπως και τα άλλα για προληπτικούς λόγους, ώστε να γίνει ανίχνευση.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κατ’οίκον καραντίνα.

Η παιδική χαρά που βρίσκεται κοντά στη δομή έχει ήδη κλείσει και τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Βύρωνα θα προχωρήσουν αύριο το πρωί σε απολύμανση και λεπτομερή καθαρισμό της με στόχο να προληφθεί τυχόν διασπορά του ιού.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, και με δεδομένο ότι διανύουμε ήδη το δεύτερο κύμα εξάπλωσης του COVID-19, αυτό που χρειάζεται είναι ψυχραιμία και άμεση επέμβαση από τις Αρχές αλλά και τον Δήμο. Είμαστε σε διαρκή εγρήγορση και θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Οι στιγμές απαιτούν υπευθυνότητα, αλλά και επιμονή και σχολαστικότητα στη λήψη μέτρων ατομικής προστασίας!”

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια