Εκπλήξεις στον Βύρωνα

Πηγή: Δημοτικός Αντίλογος

Ανατροπές σηματοδοτεί η πρώτη δημοσκόπηση για τον Βύρωνα, την οποία διενήργησε η εταιρεία Marc, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου και εκτιμάται ότι ίσως αποτελεί τον προάγγελο ανατροπών στο στάτους που μέχρι σήμερα γνωρίζαμε σε αρκετούς σημαντικούς δήμους της Περιφέρειας Αττικής.

Σε ότι αφορά τον Βύρωνα, ο νέος συσχετισμός των πολιτικών δυνάμεων που καταγράφηκε στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, αλλά και η φθορά της δημοτικής αρχής που βρίσκεται στο τέλος της δεύτερης θητείας της φαίνεται να επηρεάζουν αισθητά τους συσχετισμούς και τις δυναμικές μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων.

Στην ερώτηση της πρόθεσης ψήφου ο νυν δήμαρχος Νίκος Χαρδαλιάς συγκεντρώνει 33,3% και ο Παναγιώτης Κόνσουλας σε απόσταση αναπνοής συγκεντρώνει 31,9%. Ακολουθούν ο Πάνος Πάλμος με 6,6%, ο Κώστας Σταθόπουλος με 3,3% και ο Σταύρος Τζιορτζιώτης με 2,8%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σήμερα στο 22,1%.

Σημειώνουμε ότι τα ανωτέρω ποσοστά δεν αποτελούν πρόβλεψη ψήφου, αλλά καταγραφή των διαθέσεων των δημοτών του Βύρωνα την δεδομένη περίοδο διεξαγωγής της έρευνας. Ωστόσο, παρατηρώντας το επίπεδο που κυμαίνονται τα ποσοστά των υποψηφίων και λαμβάνοντας υπόψη ότι στις επόμενες δημοτικές εκλογές θα απαιτείται το 50% των ψήφων για την εκλογή δημάρχου, κρίνεται σήμερα εξαιρετικά δύσκολη η επικράτηση κάποιου υποψηφίου από τον πρώτο γύρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, σε περίπτωση 2ου γύρου φαίνεται να ευνοείται σχετικά περισσότερο ο Παναγιώτης Κόνσουλας που προηγείται του σημερινού δημάρχου Νίκου Χαρδαλιά κατά 3,9%.

Συνθήκες ζωής και προβλήματα

Επειδή όμως τα ποσοστά αυτά δεν καταγράφονται εν κενό, έχει ιδιαίτερη σημασία να δούμε τι απαντούν οι πολίτες του Βύρωνα για τις συνθήκες ζωής τους και τα τοπικά ζητήματα.

Στην πλειονότητα τους λοιπόν οι δημότες του Βύρωνα εμφανίζονται να ανησυχούν για την πορεία των πραγμάτων στον δήμο. Το 36,2% των δημοτών πιστεύει ότι τα τελευταία χρόνια οι συνθήκες ζωής στον Βύρωνα γίνονται ολοένα και χειρότερες, το 36,2% δεν διαπιστώνει καμιά σημαντική αλλαγή, ενώ μόνο το 27,6% θεωρεί ότι τα πράγματα πάνε προς το καλύτερο.

Το κυκλοφοριακό και η έλλειψη παρκινγκ, η καθαριότητα της πόλης, η κατάσταση των δρόμων και πεζοδρομίων, η πυκνή δόμηση – έλλειψη πρασίνου, η ανασφάλεια των πολιτών λόγω εγκληματικότητας και τα υψηλά δημοτικά τέλη αποτελούν τα σημαντικότερα προβλήματα που διαπιστώνουν οι δημότες Βύρωνα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

20 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
east
ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΕΤΙΧΑΚΗΣ

Μπράβο ήρθε η ώρα ο Βύρωνας να αλλάξει σελίδα. 8 χρόνια ήταν αρκετά…

east

Δεν ξέρω αν η επιτυχία του κ.Κόνσουλα είναι δεδομένη.
1) Έχουμε μπροστά μας αλλαγές λόγω Καλλικράτη
2) Η σχεδόν άκριτη υποστήριξή του στα πρόσφατα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης μέσα από ανακοίνωση της παράταξής του και της τοποθέτησής του στο Δημοτικό Συμβούλιο της 22-3-10 πιστεύω ότι θα του στοιχίσει.

anonimos

καλά υπάρχει ακόμη κόσμος που θεωρεί πως ”ανθρωποι” σαν τον Χαρδαλιά και τον Κόνσουλα μπορούν να βοηθήσουν να αναπτυχθεί η τοπική αυτοδιοίκηση?
έλεος πια…
ξυπνήστε και αποβάλλετε απο μέσα σας τα μικροαστικά σας συμφέροντα…

alexis

Αν μετά από 2 τετραετίες η διαφορά είναι μόνο τόσο μικρή φαντάσου τι πλύση εγκεφάλου έχει φάει ο κοσμάκης που λειτουργεί σαν υπνωτισμένος… κανονικά θα έπρεπε να είχε καταποντιστεί με 15 μονάδες διαφοράς ο mr. διαφθοράς

shape

Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα για να βγάλουμε συμπεράσματα. Υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.

Επίσης η προηγούμενη δημοσκόπηση της GPO έδινε τελείως διαφορετικά αποτελέσματα. Αυτό σημαίνει ότι μια από τις 2 δημοσκοπήσεις δεν είναι σωστή ή ότι γενικά οι τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις σε αυτό το μέγεθος δείγματος δεν είναι αξιόπιστες.

Θα συμφωνήσω επίσης με τον east ότι έχουμε καιρό μπροστά μας μέχρι τις εκλογές και είναι πολλά αυτά τα οποία είναι πιθανόν να επηρεάσουν την άποψη των ψηφοφόρων.

sotos21

Ενα απο τα σημαντικοτερα προβληματα το οποιο το επιβεβαιωνει και η δημοσκοπηση ειναι οι λακκουβες. Οποιος δεσμευτει οτι θα τις φτιαξει τον ψηφιζω δαγκωτο.
Ειναι αστειο να ειμαστε υποψήφια ευρωπαικη πρωτευουσα και να μην εχουμε δρομους!!!
Γιαυτο ο δημαρχος εχει τζιπ, κατι θα ξερει!!

markos

ΤΖΙΠ ΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ? ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ? ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΤΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ…

sotos21

Και ο Κονσουλας εχει τζιπ… και αυτος μαλλον κατι ξερει!!

east

Αν τα κριτήριά μας για τον κάθε Δήμαρχο είναι τα περιουσιακά του στοιχεία, τότε πάμε χαμένοι… Όπως καταλαβαίνετε ίσως, εγώ “μαυρίζω” και τους δύο, τον καθένα για άλλους λόγους, αλλά και τους δυό μαζί για πολλά κοινά – και αυτά δεν είναι τα τζιπ που πιθανά κατέχουν…

markos

Ο κόνσουλας είναι επιχειρηματίας ο άλλος τι είναι?

east

Golden boy, άριστος δημοσιοσχεσίτης, και προπαντός νεοφιλελεύθερος.
Όσο για τον Κόνσουλα, δεν με ενδιαφέρει η δουλείά του, όλοι κάποια δουλειά κάνουμε…
Πολιτικά τους κρίνω και τους δυο, και μ΄αυτή την έννοια, ως προς το τελευταίο, δεν διαφέρουν και πολύ.
Μη κοιτάς τι δηλώνει ο καθένας.
Διάβασες πουθενά στην εφημερίδα του την ανακοίνωση της παράταξής του για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, τα οποία στηρίζει; Δεν έχει το θάρρος να τη δημοσιοποιήσει γιατί θα τον πάρουν με τις πέτρες…

east

Σας παραθέτω , χωρίς σχόλια ( τα σχόλια δικά σας ), την ανακοίνωση της παράταξης του κ. Κόνσουλα για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης σε βάρος των εργαζομένων, την ώρα ακριβώς που οι εργαζόμενοι έχουν ξεχυθεί στους δρόμους απαιτώντας ΑΛΛΑΓΗ της οικονομικής πολιτικής.

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ !!!

Βύρωνας, 10 Μαρτίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δηλώσεις επικεφαλής Αξ. Αντιπολίτευσης Βύρωνα Π. Κόνσουλα για τα μέτρα της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης

Την ανάγκη λήψης δίκαιων μέτρων για την βραχυπρόθεσμη αντιμετώπιση του οικονομικού αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα, καθώς και διαρθρωτικών αλλαγών για την μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση των παθογενειών της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, τονίζει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Βύρωνας:Ανάπτυξη-Προοπτική» Παναγιώτης Κόνσουλας,
με αφορμή την γενική απεργία που έχουν κηρύξει για την 11η Μαρτίου η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ, υπογραμμίζοντας αφενός ότι οι πολίτες μπορούν να δεχτούν το δυσβάσταχτο φορτίο μόνο σε καθεστώς μηδενικής ανοχής σε σκάνδαλα και απόλυτης κοινωνικής δικαιοσύνης στον επιμερισμό των βαρών και αφετέρου ότι κάθε φορέας αλλά και πολίτης πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, υπεύθυνα και πέρα από συντεχνιακές νοοτροπίες, στηρίζοντας τα ενδεχομένως σκληρά αλλά δίκαια μέτρα και απαιτώντας διόρθωση στα μέτρα που επιδέχονται βελτίωσης.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά μέτρα επεσήμανε:

«Επί δεκαετίες, κάθε Κυβέρνηση κινδυνολογούσε ανεύθυνα για το ενδεχόμενο χρεωκοπίας, αποδίδοντας την πολιτική ευθύνη στην προηγούμενη Κυβέρνηση, προκειμένου να αθετήσει την υλοποίηση ενδεχομένως υπέρμετρων και μη ρεαλιστικών προεκλογικών υποσχέσεων και να επιβάλλει συνήθως αναποτελεσματικά προγράμματα λιτότητας. Σήμερα, όλοι έχουμε πειστεί, ότι η Κυβέρνηση Καραμανλή μετά από μια πενταετία αδράνειας, ανικανότητας, και σκανδάλων, παρέδωσε πράγματι την χώρα στο κατώφλι της χρεωκοπίας, η οποία έπαψε να υπάρχει στην σφαίρα της κινδυνολογίας και είναι πλέον ένα ρεαλιστικότατο και πολύ πιθανό ενδεχόμενο, το οποίο η Κυβέρνηση Παπανδρέου καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να αποτρέψει δίνοντας μάχη στο εγχώριο και στο διεθνές πεδίο.

Σε πρώτη φάση η Κυβέρνηση δίνει την μάχη της ρευστότητας, την μάχη να τονωθεί η αξιοπιστία της χώρας προκειμένου να μπορεί να δανειστεί με φυσιολογικό επιτόκιο ώστε να καταβάλλει τους μισθούς και συντάξεις των
επόμενων μηνών. Αναγκαία συνθήκη είναι ι) αφενός η αύξηση των εσόδων, πρωτίστως με πάταξη της φοροδιαφυγής και δευτερευόντως με την επιβολή κοινωνικά δίκαιης φορολογίας, και ιι) αφετέρου η μείωση των δαπανών, τόσο με τερματισμό της σπατάλης όσο και δυστυχώς με περικοπή των ανελαστικών δαπανών μισθοδοσίας μισθωτών και συνταξιούχων. Ως προς το σκέλος της επιβολής φόρων και της μείωσης μισθών, τα μέτρα θα γίνουν αποδεκτά υπό δύο όρους: ι) μόνο εφόσον είναι κοινωνικά δίκαια, δηλαδή εφόσον τροποποιηθούν ώστε να βαρύνουν τα υψηλότερα εισοδήματα και να ενισχύσουν τα χαμηλότερα –δεν νοείται περικοπή 13ου και 14ου μισθού, ίδια σε ποσοστό, και στον χαμηλόμισθο υπάλληλο του Δήμου και στον υψηλόμισθο υπάλληλο προνομιούχων Δημόσιων Υπηρεσιών με υψηλά επιδόματα…–, και ιι) μόνο εφόσον υπάρξει μηδενική ανοχή ως προς το σκέλος της πάταξης της φοροδιαφυγής και της σπατάλης, για τα οποία είναι αναγκαία η στήριξη από κάθε υγιή φορέα, συμπεριλαμβανομένων των συνδικαλιστικών οργανώσεων αλλά και κάθε πολίτη που πρέπει να γίνει ενεργός πολίτης.

Σε δεύτερη φάση η Κυβέρνηση δίνει την μάχη των διαρθρωτικών αλλαγών, προκειμένου να αποτραπεί η ύφεση, να εξυγιανθεί η οικονομία, και μπει η χώρα σε αναπτυξιακή πορεία που θα αυξήσει τις θέσεις εργασίας, την ποιότητα της εργασίας, και εν τέλει τους μισθούς και το βιωτικό
επίπεδο των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Ασφαλώς, με την έννοια
«διαρθρωτικές αλλαγές», δεν εννοούμε την εκποίηση δημόσιας περιουσίας ή την διάθεση δημόσιου χρήματος σε κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις, τακτική που μαζί με την γιγάντωση ενός αναποτελεσματικού κράτους ακολούθησε η Κυβέρνηση Καραμανλή, αλλά και προηγούμενες Κυβερνήσεις, με καταστροφικά για την χώρα αποτελέσματα. Με την έννοια «διαρθρωτικές αλλαγές» εννοούμε πραγματική και όχι προσχηματική καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής, εννοούμε οριστικό τέλος στα ρουσφέτια και την γιγάντωση του δημόσιου τομέα που κοστίζει
πανάκριβα και αντί να εξυπηρετεί δυσχεραίνει τον πολίτη, εννοούμε δημιουργία υποδομών και συνθηκών για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας προκειμένου κάποτε και στην Ελλάδα τις κρατικοδίαιτες εταιρίες να αντικαταστήσουν ανταγωνιστικές εταιρίες σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο. Και για να συμβούν αυτά χρειάζεται αλλαγή κουλτούρας από όλους μας, χρειάζεται ενδιαφέρον για τα κοινά, υπευθυνότητα, εντιμότητααξιοπιστία! Και αυτή η κουλτούρα υποδεικνύει ότι, αξιοποιώντας τη διαβούλευση, αφενός πρέπει να στηριχθούν οι αποφάσεις της Κυβέρνησης που κινούνται στην σωστή κατεύθυνση και αφετέρου πρέπει να επισημαίνονται οι αποφάσεις που επιδέχονται αλλαγές και βελτιώσεις.»

Για την Δημοτική Παράταξη «Βύρωνας: Ανάπτυξη-Προοπτική»

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ

Βασίλης Πουλάκης

Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ

roula

Θα σας πω λοιπόν την δική μου άποψη που δεν είναι άποψη ούτε κάποιου υπαλλήλου ενός από τους δύο, ούτε κάποιου κομματικού στελέχους που κρύβεται πίσω από την ανωνυμία του…θα σας μιλήσω σαν μια δημότισσα που αρνούμαι να ψηφίσω στις βουλέυτικές εκλογές γιατί θεωρώ λαμόγια και λαϊκιστές όλους όσους υπηρετούν το σύστημα που εγώ πιστεύω, αλλά που έχω καθαρή συνείδηση σε αυτό πυ ζω καθημερινά στην πόλη! Ο Χαρδαλιάς έχει κάνει απίστευτο έργο στην πόλη σε κάθε επίπεδο! Και δεν στέκομαι μόνο στις αναπλάσεις αλλά και στα έργα ουσίας όπως το Κέντρο Υγείας, την Δημοτική Συγκοινωνία, σχολεία και γυμναστήρια,παιδικοί σταθμοί και πολιτιστικές,εκπαιδευτικές και περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες και δράσεις που όμοιες σε συχνότητα, ποιότητα και κύρος δεν έιχε δει ποτέ ο Βύρωνας και ο Καρέας! Ο άλλος απλά κραυγάζει, λαϊκίζει κια υπονομεύει κάθε έργο που γίνεται στην πόλη μας(πρόσφατη η ταύτισή του με τους 5 γραφικούς της γειτονιάς μας του Καρέα που ήταν κατά των πανθομολογουμένως εξαιρετικών έργων ανάπλασης)! Ο ένας κυκλοφορεί ανάμεσά μας με το μηχανάκι του και το τζινάκι του χρόνια τώρα, πάντα με την καλημερα του στο στόμα και ο άλλος χαμένος από την πόλη και μόνιμος κάτοικος νοτιων προσατίων από ότι τουλάχιστον λέγεται! Ε λοιπόν ο Χαρδαλιάς με εμπνέει στο να μην απέχω και να τον εμπιστευτώ γιατί έχω δει απτά παραδείγματα της δουλειάς του και της συμπεριφοράς του! Και θα ξαναεκλεγεί πανηγυρικά και αυτή την τετραετία, που θα είναι και τελευταια του από ότι ο ίδιος διατείνεται.Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα λοιπόν και ας παραδεχτούμε ότι ο νυν Δήμαρχος υπήρξε ένας καλός Δήμαρχος που έχει ακόμα αρκετα να προσφέρει στην πόλη μας!

markos

όλοι το ξέρουν ότι ο αργόσχολος ανοίγει και χρησιμοποιεί αμέτρητα ψεύτικα προφίλ για να ευλογεί τα γένια του… τον πήραμε χαμπάρι τόσα χρόνια τον τεμπέλη που όλη μέρα παίζει με το ιντερνετ… άντε να ξεβρωμίσει ο τόπος από τις ρούλες και τις ρεμούλες…

shape

Ας κρατήσουμε ένα επίπεδο στην συζήτηση παραλείποντας τους χαρακτηρισμούς και τις κατηγορίες άνευ αποδείξεων. Αν η γνώμη κάποιου κλίνει υπέρ ενός συγκεκριμένου προσώπου δεν σημαίνει ότι είναι και το ίδιο το πρόσωπο.

Ελενη

Την πιο ολοκληρωμένη άποψη την έχει ο east. Φαίνεται ότι ξέρει πρόσωπα και πράγματα από πρώτο χέρι. Συμφωνώ 100% μαζί του σε όλα, αλλά θα προσθέσω πως η επιτακτική ανάγκη της πόλης μας είναι η αλλαγή. Και αφού δεν υπάρχει άλλη σοβαρή λύση, η λύση είναι ο Κόνσουλας. Μπορεί να μην μας κάνει θεωρητικά γιατί ουσιαστικά δεν ξέρουμε αν θα μας κάνει, αλλά στην περίπτωση μας είναι μονόδρομος. Αυτό που πρέπει όλοι μας να προσέξουμε είναι να μην πέσουμε στην παγίδα του “κανείς δεν κάνει” και παραμείνουμε στάσιμοι. Κάτι τέτοιο θα ήταν αργός θάνατος για την πόλη μας μετά από τόσα που έχουμε τραβήξει. Άλλωστε η δύναμη του ψήφου μας αυτό ακριβώς κάνει. Ανεβάζει και κατεβάζει… Οι περισσότεροι από μας είναι δυσαρεστημένοι απ’ όλα τα κόμματα, όμως στις εκλογές του Οκτωβρίου εστίασαν στο να φύγουν οι χειρότεροι και μάλιστα με 10 μονάδες διαφορά, άσχετα αν ξαναφέρανε τους ίδιους που είχαν κατεβάσει. Τουλάχιστον στον Δήμο έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε αδοκίμαστες λύσεις που μπορεί να αποδειχτούν ικανές μπορεί και όχι. Ο στόχος λοιπόν είναι ο Βύρωνας να αλλάξει και αυτό θα το πετύχουμε όλοι μας.

east

Αρνούμαι να επιλέξω ανάμεσα σε δύο κακά το λιγότερο κακό!!!
Μονόδρομοι στη ζωή και στην πολιτική δεν υπάρχουν !!!
Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάω σπίτι μου…
Από τη μεταπολίτευση και δώθε έχω βαρεθεί να γίνονται πράγματα “χωρίς εμένα, πριν από μένα, για μένα” …..
Και μέχρι να γίνω κοψοχέρης, τη ζημιά στον εαυτό μου και στο σύνολο θα την έχω κάνει.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ !!!

Agalmatakia67

Τελικά όλα αυτά με έναρξη μία δημοσκόπιση…?
Γιατί τόσο πάθος να πηγαίνει χαμένο για κάτι που είναι ουτοπικό?

Ας ασχοληθούμε με πραγματικά γεγονότα με πραγματική καθημερινότητα κυρίως όμως με αληθινά πραγματικά πρόσωπα και όχι με ωραιοποιημένα επικοινωνιακά στημένα παιχνίδια , είναι κρίμα …

Ας γράφουμε επώνυμα , ας βάζουμε τις θέσεις μας επώνυμα, όχι άλλο αέρα και γενικά και ότι κάτσει.

Βέβαια αυτό έχει και το κόστος του ,γιατί είναι πιό δύσκολο να μιλάς επώνυμα και να είσαι δεσμευμένος στις θέσεις σου ,όμως μόνο έτσι μπορείς να εκφράσεις και άλλους ή έστω κάποιους.

Δεν χρειάζεται να είμαστε με όλους φίλοι , θα είμαστε φίλοι με εκείνους που θα μας πείσουν ότι τους ενδιαφέρουμε περισσότερο ,αυτό έχουμε όλοι ανάγκη “το ενδιαφέρον”.

Δεν θέλω προσωπικά να έχω άλλες τέτοιες φιλίες ,κουράστικα , τις βαρέθηκα και τις αναγνωρίζω πιά από μακρυά με μεγάλη ευκολία…

east

Άει γειά σου, Agalmatakia67 !!!