Παρουσίαση της πρότασής του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα για την ανακύκλωση

Την πρότασή του για την ανακύκλωση της πόλης παρουσιάζει, την Τρίτη 11/2 και ώρα 18:00, στο Δημαρχείο Βύρωνα, το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Η διαχείριση των απορριμμάτων έχει βρεθεί πολλές φορές στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης μεταξύ κυβερνήσεων, δημοτικών αρχών και των εργαζομένων στους Δήμους. Από τη μια οι κυβερνήσεις και αρκετά δημοτικά συμβούλια προωθούν τη συμμετοχή των ιδιωτικών εταιρειών έως και την πλήρη ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και από την άλλη οι εργαζόμενοι που αντιστέκονται υπερασπίζονται το δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα που πρέπει να έχει η υπηρεσία αυτή. Πολλές φορές έγιναν μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις, καταλήψεις, συγκρούσεις, επιστρατεύσεις απεργών, καταστολή και συλλήψεις, προκειμένου να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση.

Η αντιπαράθεση αυτή στα χρόνια της οικονομικής κρίσης κορυφώνεται. Τα απορρίμματα δεν είναι όλα για πέταμα. Kρύβουν χρυσό. Γι’ αυτό συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των ιδιωτικών εταιρειών και των εργολάβων για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας για κερδοφορία.

Το σωματείο μας από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα δίνει μάχες ενάντια στις πολιτικές κυβερνήσεων και δημοτικών αρχών, υπερασπιζόμενο το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου και ιδιαίτερα της υπηρεσίας καθαριότητας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια