Το «Τελευταίο Σημείωμα» του Παντελή Βούλγαρη στη «Νέα Ελβετία»

Στο πλαίσιο των εορτασμών της 28ης Οκτωβρίου 2018, η ταινία «Τελευταίο Σημείωμα» του Παντελή Βούλγαρη  θα προβληθεί  το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018 στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία» , (Νέας Ελβετίας 34 & Σεβαστείας), στις 7.00.μ.μ με ελεύθερη είσοδο και προαιρετική συνεισφορά τροφίμων μακράς διάρκειας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του  Δήμου μας.

Το «Τελευταίο Σημείωμα» του Παντελή Βούλγαρη, αφηγείται την ιστορία του κομμουνιστή και συνδικαλιστή Ναπολέοντα Σουκατζίδη, ο οποίος συνελήφθη από το καθεστώς Μεταξά, εξορίστηκε και κατέληξε στις φυλακές Ακροναυπλίας, απ’ όπου παραδόθηκε στους Γερμανούς μαζί με εκατοντάδες άλλους πολιτικούς κρατούμενους. Η ταινία ξεκινά  στο στρατόπεδο Χαϊδαρίου, όπου ασκεί χρέη διερμηνέα για τον διοικητή του   και φτάνει μέχρι  την εκτέλεση  του μαζί με άλλους 199  αγωνιστές  στο σκοπευτήριο της Καισαριανής την Πρωτομαγιά του 1944, μιας και αρνήθηκε να εξαιρεθεί  το όνομά από τον κατάλογο των συναγωνιστών του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια