Σύλληψη μέλους σπείρας που εξαπατούσε ηλικιωμένους στον Βύρωνα

Πηγή: alphafreepress.gr

Διαστάσεις επιδημίας έχει προσλάβει το φαινόμενο των απατεώνων, που εμφανίζονται, ως δήθεν εφοριακοί, λογιστές, ασφαλιστές ή φίλοι συγγενικών προσώπων ηλικιωμένων τους οποίους κυριολεκτικά καταληστεύουν.

Αστυνομικοί των Τμημάτων Ασφαλείας Ζωγράφου και Βύρωνα συνέλαβαν 32χρονο της σπείρας στην Αχαρνών, ενώ αναζητούν ακόμη δύο μέλη, που διαφεύγουν.

Η σπείρα που διέπραττε απάτες επί έξι μήνες

Η σπείρα διέπραττε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Όπως προέκυψε, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει, από εξαμήνου και πλέον, εγκληματική ομάδα και ενεργούντες από κοινού, εξαπατούσαν ηλικιωμένα άτομα.

Επιβίβαζαν τα θύματα στο αυτοκίνητο

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, προσέγγιζαν στον δρόμο ηλικιωμένα άτομα και προσποιούμενοι διάφορες ιδιότητες (λογιστής, εφοριακός, ασφαλιστής κλπ) ή φιλική σχέση με συγγενικά τους πρόσωπα, τα έπειθαν να επιβιβαστούν στο όχημα τους και στη συνέχεια, αφού τα μετέφεραν στις οικίες τους, τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά και τιμαλφή.

Μέχρι στιγμής εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί οκτώ  περιπτώσεις απάτης με τη χρήση των πάρα πάνω ιδιοτήτων,  στις περιοχές Ζωγράφου, Βύρωνα και Αγίας Παρασκευής.

Ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε Ανακριτή ο οποίος εξέδωσε ένταλμα, δυνάμει του οποίου συνελήφθη ο 32χρονος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια