Αναρχικοί πέταξαν μπογιές σε ιδιωτικό σχολείο στον Καρέα

Επίθεση με μπογιές κατά ιδιωτικού σχολείου στην οδό Παύλου Μελά 29 στον Καρέα, πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας, ομάδα αντιεξουσιαστών.

Οι δράστες εκτόξευσαν μπογιές και έκαναν γκράφιτι σε τοίχους, ενώ ανέλαβαν την ευθύνη για τη επίθεση με ανάρτηση στην ιστοσελίδα Indymedia.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση:

Τα εκπαιδευτήρια “Σύγχρονη Παιδεία” στον Καρέα, ανήκουν στον Χαράλαμπο Κυραϊλιδη, καθηγητή, επιχειρηματία, και πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΣ).Δεν ξέρουμε, ούτε μας απασχολεί αν το εν λόγω μαγαζί αποτελεί όντως πυρήνα παιδείας ή πολιτισμού, όπως αυτοδιαφημίζεται στην επίσημη ιστοσελίδα του, ούτε θα είχαμε ασχοληθεί ιδιαίτερα με αυτό, αν δεν μαθαίναμε μέσα στο καλοκαίρι ότι ο πρόεδρός του βαθμολογείται σχεδόν με… “άριστα” στην αναπαραγωγή ρατσιστικού λόγου, άσχετα με το αν, όπως ο κάθε κρυφορατσιστάκος φροντίζει μετά την δημόσια έκθεσή του, τρέχει ν’ ανασκευάσει την εικόνα του.

Αναφερόμαστε, αφενός στις δηλώσεις μπαλώματος της επίσημης θέσης του προέδρου του ΣΙΣ στα καθεστωτικά ΜΜΕ , και αφετέρου, στην επίσημη θέση του εν λόγω ρατσιστικού συνδέσμου, με αφορμή νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην εκπαίδευση, ότι αρνείται να φοιτούν μαθητές ΑμΕΑ, στα μαγαζιά που αποτελούν μέλη του.

Χωρίς να μπούμε σε μακροσκελείς αναλύσεις γύρω από τα ζητήματα της εκπαίδευσης, καθώς αρνούμαστε συνολικά  τον όρο, ούτε να μιλήσουμε για την ταξικότητα στην εκπαίδευση, αναφορικά με τα ιδιωτικά ή δημόσια σχολεία και σχολές  (καθώς αυτή η συζήτηση θα απαιτούσε ολόκληρα μερόνυχτα), αναφέρουμε απλά ότι τασσόμαστε εξίσου απέναντι στην δημόσια/κρατική εκπαίδευση, όσο και στην ιδιωτική, καθώς εκπαίδευση σημαίνει σύνδεση της μάθησης με την αγορά εργασίας, κανονικοποίηση της ζωής, μαθητεία στον έλεγχο και την πειθάρχηση, δημιουργία εξουσιαστών και εθελόδουλων, ειδικών και αυθεντιών…

Σε μια αναρχική κοινωνία θέλουμε χώρους γνώσης, μόρφωσης, και καλλιέργειας, με βάση το ατομικό και συλλογικό ενδιαφέρον, την ελεύθερη επιλογή, τις ανάγκες των κοινοτήτων, μακρυά από λογικές εκμετάλλευσης, καταπίεσης, συσσώρευσης, υπερπαραγωγής, και έλεγχο από ειδικούς, αφεντικά, ή κομισάριους,  αλλά μέσα από συνεργασίες και ανταλλαγή γνώσεων, ισότιμα και αντιιεραρχικά, στη λογική της προσφοράς στο άτομο και την κοινότητα.Πολεμάμε συνεπώς δομικά το εκπαιδευτικό σύστημα είτε δημόσιο και κρατικό είτε ιδιωτικό, όπως πολεμάμε δομικά συνολικά τον τρόπο οργάνωσης αυτής της κοινωνίας από τη στιγμή που στηρίζεται πάνω σε σχέσεις εξουσίας.

Για να κάνουμε  ξεκάθαρο για άλλη μια φορά ότι οι ρατσιστές στις γειτονιές μας είναι ανεπιθύμητοι, το ξημέρωμα της 11ης Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς, επισκεφτήκαμε τα εν λόγω εκπαιδευτήρια και γράψαμε συνθήματα αλληλεγγύης στους μαθητές ΑμΕΑ, ενώ πετάξαμε  μπογιές στην πρόσοψη του κτηρίου.

Επιδιώκοντας, την οικοδόμηση μιας κοινωνίας που δεν θα είναι αφιλόξενη για άτομα όχι διαφορετικά από εμάς, και θα τα αντιμετωπίζει με όρους ισοτιμίας, ώστε να μην περιορίζονται στην μετακίνησή τους ή τις όποιες επιλογές τους. Μια κοινωνία ελευθερίας αλληλεγγύης και ισοτιμίας.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια