Καταγγέλουν αστυνομική βιαιότητα

Πηγή: Έθνος

«Αγρια και αναίτια επίθεση» χαρακτηρίζουν κάτοικοι της περιοχής του Βύρωνα και του Παγκρατίου, την στάση των αστυνομικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια διαδήλωσης, το μεσημέρι του Σαββάτου. Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για «άγρια καταστολή από τις ομάδες ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ που χτυπούσαν αναίτια και στα τυφλά διαδηλωτές με γκλομπς.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στο «Ethnosonline»: «Οι αστυνομικοί χτυπούσαν στο κεφάλι νεαρό διαδηλωτή τον οποίο είχαν ήδη συλλάβει και κρατούσαν στα σκαλιά πολυκατοικίας, στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης. Μάλιστα, παρέσυραν ακόμη κι εμένα που έτυχε να βρεθώ στο σημείο επιστρέφοντας από τα ψώνια κι ενώ κυκλοφορώ με πατερίτσες.

Ζήτησα επανειλημμένα από τους αστυνομικούς να σταματήσουν να χτυπούν το παιδί που κείτονταν αιμόφυρτο, να καλέσουν ασθενοφόρο και να μου δώσουν τα στοιχεία τους καθώς δεν έφεραν διακριτικά, όμως με αγνόησαν.
Το παιδί δεν ήταν το μόνο που ξυλοκοπήθηκε, είδα μπροστά στα μάτια μου να χτυπούν γυναίκα, γνωστή ηθοποιό. Πλήθος κόσμου είχε μαζευτεί και τους αποδοκίμαζε ενώ από τα μπαλκόνια τους πέταγαν γλάστρες και αυγά και τους φώναζαν ?δολοφόνοι?.

Εάν και όταν μου ζητηθεί, θα καταγγείλω τα όσα αναφέρω και στον εισαγγελέα, είναι καθήκον μου», κατέληξε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν τραυματίες κάποιοι εκ των οποίων  μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Το βράδυ της Παρασκευής είχαν συλληφθεί τρία μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που τοιχοκολλούσαν αφίσες για την σημερινή συγκέντρωση. Αφέθηκαν ελεύθεροι το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Ρεπορτάζ: Αλέκα Ζούμη

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια