ΣΥΡΙΖΑ ΒΥΡΩΝΑ: “Οι φιγούρες ανθρώπων, οι οποίοι με καλυμμένα πρόσωπα, τραμπουκίζουν ανερυθρίαστα, δεν έχουν ουδεμία σχέση με το επαναστατικό κίνημα”

Ανακοίνωση για την ακύρωση της προγραμματισμένης εκδήλωσης με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Πάνο Σκουρλέτη από αντιεξουσιαστές, εξέδωσε η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Βύρωνα.

Στην ανακοίνωση της κάνει λόγο για μια μικρή ομάδα ατόμων με φασίζουσα συμπεριφορά, οι οποίοι με καλυμμένα πρόσωπα, τραμπουκίζουν ανερυθρίαστα, ακόμα και γυναίκες. Αναφέρει μάλιστα ότι παρόμοιες πρακτικές ακολουθούσαν οι δολοφόνοι του Γρηγόρη Λαμπράκη και το παρακράτος της δεξιάς.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΒΥΡΩΝΑ

Στις 30/5 ο ΣΥΡΙΖΑ ΒΥΡΩΝΑ είχε προγραμματισμένη εκδήλωση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Π. Σκουρλέτη. Πριν από την έναρξη γίναμε μάρτυρες αχαρακτήριστων και απαράδεκτων γεγονότων. Μια μικρή ομάδα ατόμων με φασίζουσα και τραμπούκικη συμπεριφορά, όχι μόνο δεν άφησε -χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα- να γίνει η εκδήλωση, καταλαμβάνοντας με το έτσι θέλω τον χώρο της εκδήλωσης, αλλά προέβει και σε προπηλακισμούς εναντίον των μελών μας. Επίθεση δέχτηκε, και ο Γραμματέας της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Βύρωνα, καθώς του επετέθησαν πισώπλατα, χωρίς να έχει ο ίδιος καμία οπτική επαφή.

Οι φιγούρες ανθρώπων, οι οποίοι με καλυμμένα πρόσωπα, τραμπουκίζουν ανερυθρίαστα, ακόμα και γυναίκες, δεν έχουν ουδεμία σχέση με το αριστερό και το επαναστατικό κίνημα, και πόσο μάλλον με την Δημοκρατία. Παρόμοιες πρακτικές ακολουθούσαν οι δολοφόνοι του Λαμπράκη και το παρακράτος της δεξιάς.

Σε αυτό τον κατήφορο και σε αυτήν της μορφής την αντιπαράθεση, εμείς δεν θα συμμετέχουμε.  Η άποψή μας αυτή να μην εκλειφθεί από κανένα ως αδυναμία.

Αντιλαμβανόμαστε ότι με την παρουσία μας χαλάμε τα σχέδια σε πολλούς και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, δίνοντας καθημερινά την μάχη ενάντια στην παραπληροφόρηση, ενάντια στα διαπλεκόμενα συμφέροντα καναλαρχών και πλουτοκρατίας, τα οποία γονάτισαν αυτή την χώρα.

Ο λαός  του Βύρωνα  με τις μεγάλες Δημοκρατικές  και  αριστερές παραδόσεις του,  είμαστε βέβαιοι, ότι  καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τέτοιου είδους φασιστικές ενέργειες  και  με την παρουσία  του στα πολιτικά δρώμενα της πόλης μας  θα δώσει ηχηρή απάντηση σε όσους θέλουν να τον τρομοκρατήσουν.

Καλούμε όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις της πόλης μας, να πάρουν θέση σχετικά με αυτά τα γεγονότα, τα οποία αμαυρώνουν την Δημοκρατία -και δεν έχουν σχέση ούτε με την ταξική πάλη, ούτε με τις πολιτικές αντιπαραθέσεις- να δηλώσουν ξεκάθαρα αν είναι με την Δημοκρατία ή με τους τραμπουκισμούς. Αν εγκρίνουν ή όχι, την δίωξη ανθρώπων για τις ιδέες τους.

Τις επόμενες ημέρες, θα αναληφθεί πολιτική πρωτοβουλία εκ μέρους μας, στην οποία θα καλέσουμε όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις της πόλης, για να συζητήσουμε πάνω σε αυτό το ζήτημα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια