Κανονικά θα πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων 2016»

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Διαδημοτικού Δικτύου Πολιτισμού Δήμων Βύρωνα & Δάφνης – Υμηττού, το Φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων 2016» θα πραγματοποιηθεί από τις 6 Ιουνίου έως τις 18 Σεπτεμβρίου, παρά τον αποκλεισμό στον οποίο το υποβάλλει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διοργανωτών Συναυλιών.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

Κυρίες και Κύριοι.

Όπως ήδη γνωρίζετε ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ (αντιπρόσωπος των περισσοτέρων γραφείων εκπροσώπησης καλλιτεχνών), αιτήθηκε μείωση του ποσοστού διάθεσης των Θεάτρων από το 10% που ίσχυε μέχρι τώρα στο 6%.
Το αίτημα μείωσης εδράζεται, σύμφωνα με τις επιστολές τους, στη χαμηλή τιμή διάθεσης των εισιτηρίων που από την έναρξη της οικονομικής κρίσης έχουν καθιερώσει, και την κατά 10% αύξηση του ΦΠΑ από 13% σε 23%.

Το Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού Δήμων Βύρωνα & Δάφνης-Υμηττού, που διοργανώνει το Φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων», λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις επιστολές αυτές και με δεδομένο την επί σειρά ετών αγαστή αλλά και άρτια, ως προς το αποτέλεσμα, συνεργασία του Δικτύου με τα περισσότερα από τα μέλη του ανωτέρω συνδέσμου, εξέτασε το αίτημα με θετική διάθεση.

Έτσι, μετά και από δύο Διοικητικά Συμβούλια για το επίμαχο θέμα, καταληκτικά, και μετά από συζητήσεις με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου, συμφώνησε σε μία μείωση της τάξεως του 2% ώστε να διαμορφωθεί το ποσοστό του από 10 σε 8%.

Το ύψος της μείωσης αυτής (2% και όχι 4% που είχε ζητηθεί από το Σύνδεσμο) απορρέει από το γεγονός ότι:

  • το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Δικτύου καλείται να διαφυλάξει τις ισορροπίες εσόδων-εξόδων του (επωμίζεται, μεταξύ άλλων λειτουργικών εξόδων, την προβολή του Φεστιβάλ μέσω αφισών, προγραμμάτων, φυλλαδίων, τηλεοπτικών spot – όλα αυτά προς όφελος και των γραφείων παραγωγής που συμμετέχουν σε αυτό – αλλά και τα έξοδα συντήρησης του χώρου ώστε να παραδίδεται σε άριστη κατάσταση στους διοργανωτές συναυλιών).
  • βεβαίως καλείται να επιτελέσει και το σκοπό που κυρίως εξυπηρετεί ως Αστική Εταιρεία Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, που είναι η εξασφάλιση εσόδων τα οποία διατίθενται στους δύο Δήμους (Βύρωνα & Δάφνης-Υμηττού) που εκπροσωπεί, προς εξυπηρέτηση, τόνωση και ενίσχυση των δωρεάν πολιτιστικών τους δράσεων προς όφελος των δημοτών τους.

Δυστυχώς παρ’ όλη την καλή διάθεση, που σαφώς αποτυπώνεται με την περαιτέρω μείωση του ποσοστού χρέωσης διάθεσης των Θεάτρων και τις σχετικές συζητήσεις με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου οι οποίες έδειχναν ότι προχωράμε σε εκατέρωθεν συμφέρουσα λύση, βρεθήκαμε μπροστά στην δυσάρεστη έκπληξη μιας νέας επιστολής τους στην οποία διατυπώνεται αίτημα περαιτέρω μείωσης του ποσοστού, την οποία αν δεν υποστούμε, αντιλαμβανόμαστε ότι θα έχει ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό, για πρώτη φορά στα χρονικά του Φεστιβάλ μας, από την συμμετοχή των αντιπροσωπευομένων από το Σύνδεσμο καλλιτεχνών.

Με δεδομένα ότι το «Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων» των Δήμων Βύρωνα & Δάφνης-Υμηττού αποτελεί θεσμό όχι μόνο για τις τοπικές κοινωνίες του, αλλά και για όλη την Αττική είναι το πλέον προβεβλημένο μετά το Φεστιβάλ Αθηνών, τα θέατρα του φιλοξενούν εκδηλώσεις από τη δεκαετία του ΄80, γεγονός που θα μπορούσε να το κατατάξει στα ιστορικά Φεστιβάλ χωροταξικά καθίσταται, ίσως, ως το πιο προσβάσιμο Φεστιβάλ στο κοινό (συγκοινωνίες, parking κ.λπ.).

Καταγγέλλουμε τον αποκλεισμό στον οποίο υποβάλλει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διοργανωτών Συναυλιών το «Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων» των Δήμων Βύρωνα & Δάφνης-Υμηττού και σας ενημερώνουμε ότι το Φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων 2016» θα πραγματοποιηθεί από τις 6 Ιουνίου έως τις 18 Σεπτεμβρίου.

Δ.Σ. Διαδημοτικού Δικτύου Πολιτισμού Δήμων Βύρωνα και Δάφνης – Υμηττούdiadimotiko-diktio-virona-imittou-dafnis

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια