Neighbour-hook στον Βύρωνα

Πηγή: clickatlife.gr

Πρώτο Neighbour-hook του Νοέμβρη και αποφασίσαμε να κάνουμε στάση στον Βύρωνα για να σας μεταφέρουμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα και hotspots της περιοχής.

Πήρε την ονομασία του από τον Λόρδο Βύρωνα (Τζορτζ Γκόρντον Μπάιρον), συνορεύει με τον Υμηττό και το δάσος του, αλλά και τις περιοχές Καισαριανή, Ηλιούπολη, Δάφνη, Παγκράτι, ενώ βασικό πολιτιστικό του διαμάντι θεωρείται το θέατρο Βράχων, το οποίο κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού φιλοξενεί στη σκηνή του αμέτρητους καλλιτέχνες.

Για τις πιο κρύες νύχτες του φθινοπώρου και του χειμώνα, δυο μόλις χιλιόμετρα έξω από τα όρια του Βύρωνα φιλοξενείται μια μουσική σκηνή, εσωτερικού χώρου, το Half Note Jazz Club. (Τριβωνιανού 17, Μετς, Τηλ: 210 921 3360)

Αξιοθαύμαστο επίσης στην περιοχή του Βύρωνα είναι το «Μνημείο Εργασίας» στην πλατεία Δ. Βαρουτίδη, το οποίο είχε διαλυθεί κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, ενώ το άλσος Λαμπηδόνας, αν και χρήζει καλύτερης αντιμετώπισης, δεν παύει να αποτελεί ένα βασικό πνεύμονα πρασίνου στην πόλη.

Βασικό μειονέκτημα είναι ότι δύσκολα θα βρείτε να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας, οπότε ενδεικτικά σας αναφέρουμε πως υπάρχουν ιδιωτικοί χώροι στάθμευσης στις οδούς: Ανδρομέδας 51, 28ης Οκτωβρίου 36, Ευαγγελικής Σχολής 26 & Βορείου Ηπείρου και Καραολή Δημητρίου 32-34.

Για όσους επιθυμούν να μεταβούν στην περιοχή με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, εδώ σας έχουμε τις λύσεις:

– από πλατεία Κολιάτσου (μέσω πλ. Συντάγματος): τρόλεϊ 11 (όλο το 24ωρο)
– από οδό Ακαδημίας: λεωφορεία 203, 204 και 227
– από ΜΕΤΡΟ “ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ” & “ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ”: λεωφορεία 203 και 204
– από ΜΕΤΡΟ “ΔΑΦΝΗ”: λεωφορείο 212
– από Αγ. Φανούριο (μέσω οδού Ακαδημίας): λεωφορείο 732

Πάμε τώρα να δούμε ποια meeting points ξεχωρίσαμε…

Ρολόι – Χρυσοστόμου Σμύρνης 47, Τηλ: 694 4573179

Μετρά ήδη 7 χρόνια στον κόσμο της διασκέδασης των κατοίκων της περιοχής και των επισκεπτών της και είναι ιδανικό για όλη την ημέρα. Αξιαγάπητο μέρος με ροκ αύρα, ευδιάθετο κι ευγενικό προσωπικό, όπου μπορείτε να απολαύσετε εκλεκτό καφεδάκι, κοκτέιλ και ποτά. Κυριαρχεί το στοιχείο του ξύλου, αλλά και της πέτρας στον κατάμεστο από ρολόγια χώρο του, στον οποίο οι θαμώνες συνηθίζουν να γίνονται μια παρέα.

La Ronda – Βουτζά 1 & Χρυσοστόμου Σμύρνης, Τηλ: 213 014 2760

Ζεστό και ρομαντικό περιβάλλον, με ρετρό στοιχεία, όπου μπορείτε να βρεθείτε από νωρίς το πρωί για καφέ έως και αργά το βράδυ για ποτάκι. Οι μουσικές που θα ηχήσουν στα αυτιά σας θα είναι κατά βάση jazz, ενώ τα Παρασκευοσάββατο, αν δεν πραγματοποιείται κάποιο Live στο χώρο του, θα σας περιποιηθούν djs με εξίσου ξεσηκωτικούς ρυθμούς ποικίλων ειδών.

Πεζόδρομος – Σεβαστείας 4 & Μαγνησίας, Τηλ: 210 765 7590

Ο “Πεζόδρομος” αποτελεί μία φρέσκια σχετικά πρόταση στην περιοχή του Βύρωνα για καφέ, ποτό και ευφάνταστα cocktails. Με έντονο το ξύλινο στοιχείο στο εσωτερικό του δημιουργεί μια πολύ ζεστή και γλυκιά αύρα, ενώ τα γλαστράκια και τα τραπεζάκια του εξωτερικού ενδείκνυνται για τις πιο θερμές ημέρες και νύχτες. Συχνά πραγματοποιούνται ποικίλα events στο χώρο του, όπως live εμφανίσεις καλλιτεχνών.

My Pastaflora – Φρυγίας 11 & Λυδίας, Τηλ.: 213 031 4568

Μοσχομυρωδάτος καφές, λαχταριστά γλυκά, brunch, σνακ, ρακόμελα και άλλα σε ένα σκηνικό παραμυθένιο με παστέλ χρώματα και vintage στοιχεία υπό τους ήχους της jazz.

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες – Παύλου Μελά 13, Τηλ: 210 764 0240

Μπαλκόνι, γιατί είναι εγκατεστημένο στη ράχη του Υμηττού στην περιοχή του Καρέα στον Βύρωνα και από το μπαλκόνι του εστιατορίου απολαμβάνετε μοναδική θέα σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο της Αττικής, από τον Αργοσαρωνικό και τον Λυκαβηττό έως τα Τουρκοβούνια και την Πάρνηθα. Τους καλοκαιρινούς μήνες το roof garden αποτελεί μια πραγματική όαση δροσιάς και χαλάρωσης.

Κυκλάδες, γιατί καθώς ανεβαίνετε τα λιθόστρωτα σκαλοπάτια του εστιατορίου πλημμυρισμένα από τα αρώματα του βασιλικού, του δυόσμου, της αρμπαρόριζας και του γιασεμιού, με τον παραδοσιακό ξυλόφουρνο που έχτισαν Σχοινουσιώτες μάστορες με πέτρα από το νησί τους να στολίζει το κατώφλι μας, νιώθετε ότι σεργιανίζετε στα καλντερίμια των Κυκλάδων. Απολαύστε το γεύμα ή το δείπνο σας από νωρίς το απόγευμα. Εξαιρετικές γεύσεις που σε συνδυασμό με τη θέα θα σας κάνουν να αφεθείτε και να αισθανθείτε πως έχετε απομακρυνθεί αρκετά από την πόλη.

Καφενείο “Δεν ξέρω” – Πλατεία Σμύρνης 3, Τηλ: 213 004 1168

Rock, έντεχνοι και ρεμπέτικοι ρυθμοί, σε ένα άκρως φιλόξενο και οικείο παραδοσιακό καφενείο με vintage διακόσμηση, όπου από τις 10 το πρωί μπορείτε να βρεθείτε για καφέ και να μείνετε μέχρι αργά το βράδυ, παρέα με μπύρα, ποτό, ρακόμελο και οινόμελο.

Papyros Cafe – Τμώλου 25, Πλατεία Φατσέα, Τηλ: 210 764 7503

Ευχάριστο κι εξυπηρετικό προσωπικό, προσιτές τιμές σε όλα τα προϊόντα που προσφέρει, μεταξύ αυτών κρύα πιάτα, καφές και καθαρά ποτά. Ροκ, ρέγκε και ελληνικοί ρυθμοί στον παρεΐστικό του χώρο.

Οι κάτοικοι του Βύρωνα και οι μυημένοι στις τσάρκες τα έχουν ήδη ανακαλύψει. Εμείς δίνουμε ένα δικό μας αστεράκι στα παρακάτω αστέρια της ζωής του προαστίου:

  • Eις υγείαν – Λυδίας 24, Τηλ: 210 764 6836
  • The trip – Τμώλου 22-24, Tηλ: 210 760 1341
  • Παπαγάλος – Εκφαντίδου 46, Τηλ: 210 766 0816
  • Ταβέρνα Τζίμης – Πλατεία Αγίου Λαζάρου (Ελ.Βενιζέλου), Τηλ: 210 765 8965
  • See You – Φρύνης 25, Τηλ: 210 756 3103 (Λίγο έξω από τα σύνορα της περιοχής του Βύρωνα, προς Παγκράτι)
  • Σιαμίδι – Καραολή Δημητρίου 61, Τηλ: 211 408 6939

Περιμένουμε να καταγράψετε και εσείς τις δικές σας εντυπώσεις, αν ο δρόμος σας βγάλει προς τα κει…

Μαρία Πορτοκαλάκη

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

6 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Stavroula Dionisopoulou

h frunhs einai pagkrati zwa oxi vyrwnas oute kaaan sunora

Tasos Bounatsos

Επίσης σημαντικό αξιοθέατο του Βύρωνα είναι οι λακούβες που βρίσκονται κατά δεκάδες σπαρμένες σε όλα τα δρομάκια.

Tasos Bounatsos

εδώ βάλανε το Μέτσ μέσα στο άρθρο για την Φρύνης θα χαλαστούμε ?

Tasos Bounatsos

εδώ βάλανε το Μέτσ μέσα στο άρθρο για την Φρύνης θα χαλαστούμε ?

Tasos Bounatsos

εδώ βάλανε το Μέτσ μέσα στο άρθρο για την Φρύνης θα χαλαστούμε ?

Stavroula Dionisopoulou

Tasos Bounatsos ela nte! ola vurwnas giautous!:P