«Να μην το ζήσει άλλος γονιός»

Πηγή: sport-fm.gr

Σάλος έχει προκληθεί στο άθλημα του χάντμπολ από την πρωτοφανή απόφαση των υπευθύνων της Αναγέννησης Βύρωνα να αποσύρουν την συμμετοχή της ομάδας από την τελική φάση του μοριοδοτούμενου Παιδικού Πρωταθλήματος, χωρίς να ενημερώσουν τους γονείς των ανήλικων αθλητών.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα όταν ο Υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής αποφάσισε λόγω του δημοψηφίσματος να μην διεξαχθούν αγώνες το τριήμερο 4-6 Ιουλίου. Ως εκ τούτου συμπτύχτηκε το πρόγραμμα του Final 6 το οποίο επρόκειτο να ολοκληρωθεί το Σάββατο 4 Ιουλίου και τελικά αποφασίστηκε να τελειώσει την Παρασκευή 3 Ιουλίου. Οι δύο από τις τρεις ημέρες των αγώνων θα είχαν διπλή αγωνιστική (πρωί- βράδυ), κάτι που προτιμήθηκε από την αναβολή των αγώνων.

Όλες οι ομάδες (Φίλιππος Βέροιας, Αρίων Πτολεμαΐδας, ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ, ΑΣΕ Δούκα, ΑΕΣΧ Πυλαίας, Αναγέννηση Βύρωνα) που συμμετείχαν συμφώνησαν στο νέο πρόγραμμα, εκτός από την ομάδα του Βύρωνα που το πρωί της Τετάρτης πήρε τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα.

Στο γραφείο του Υφυπουργού και την ΕΦΙΠ η καταγγελία!

Η αντίδραση των άλλων ομάδων ήταν άμεση, αφού με ανακοίνωση τους επιτέθηκαν στην Αναγέννηση Βύρωνα, ενώ χθες οι γονείς πήραν και αυτοί θέση καταγγέλλοντας το Σωματείο και την προπονήτρια Κατερίνα Παπαδοπούλου.

Μάλιστα κοινοποίησαν την καταγγελία εκτός από την Ομοσπονδία (που κάλεσε το Σωματείο σε απολογία με την κατηγορία της δυσφήμισης), στον Σύνδεσμο προπονητών, στο γραφείο του Υφυπουργού Σταύρου Κοντονή, ακόμα και στην Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος!

Για την υπόθεση μίλησαν στους Μάνο Ζερβάκη, Αλεξάνδρα Αξενίδου, Κωνσταντίνο Χατζηδημητρίου ο πατέρας αθλητή της Αναγέννησης, Θόδωρος Παπαδόπουλος και το μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Άγγελος Μαυρίδης, ενώ οι υπεύθυνοι του Σωματείου δεν θέλησαν να κάνουν κάποιο σχόλιο.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή Playball:

«Σε άθλια κατάσταση τα παιδιά»

Θόδωρος Παπαδόπουλος (γονέας αθλητή Αναγέννησης): «Εμείς είχαμε πληρώσει τα κόστη μεταφοράς, διαμονής, διατροφής των παιδιών μας και μάλιστα κάποιοι από εμάς και με πιστωτική κάρτα, λόγω του προβλήματος ρευστότητας. Πληροφορηθήκαμε έκπληκτοι την απόφαση της ομάδας –χωρίς να μας ενημερώσουν οι υπεύθυνοι- να μην κατέβει στους αγώνες.
Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους, αλλά έβρισκαν δικαιολογίες. Δεν είχαν διάθεση καν να μας ενημερώσουν. Μάλιστα κάποιοι γονείς ξεκίνησαν με τα αυτοκίνητα τους από μακριά να δουν τα παιδιά τους και στη μέση της διαδρομής αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω.

Η ομάδα μετακινήθηκε με το τρένο. Τα παιδιά αφέθηκαν μόνα τους στον σταθμό Λαρίσης και τρέχαμε οι γονείς άρον άρον να τα μαζέψουμε τα βρήκαμε σε μία άθλια ψυχολογική και σωματική κατάσταση.

Τελικά οι υπεύθυνοι εδέησαν να μας συναντήσουν και μας και προέβαλαν περίεργες δικαιολογίες του τύπου ότι δεν ήθελαν να διακινδυνέψουν την σωματική ακεραιότητα των παιδιών και ότι θα υπήρχε μεγάλο καταπόνηση, λόγω της σύμπτυξης του προγράμματος.

Εμείς το μόνο που θέλαμε ήταν να αγωνιστούν τα παιδιά μας, να χαρούν την συμμετοχή και ενδεχομένως κάποια μοριοδότηση για το μέλλον τους, αφού υπήρχαν οι προϋποθέσεις.
Εμείς με τις κινήσεις μας αυτές θέλουμε να πετύχουμε κανένας άλλος γονιός να μην ζήσει αυτό που εμείς ζήσαμε. Τα παιδιά είναι πολύ υγιές τμήμα της κοινωνίας μας. Δεν θέλουμε αυτοί οι άνθρωποι να επαναλάβουν κάτι τέτοιο».

«Στιγμάτισε το τουρνουά η Αναγέννηση»

Άγγελος Μαυρίδης (μέλος Δ.Σ. ΟΧΕ): «Την παραμονή της έναρξης του τουρνουά έγινε η τεχνική σύσκεψη στην οποία προέδρευσα, ενώ παρόντες ήταν ομοσπονδιακοί τεχνικοί και ο υπεύθυνος διαιτησίας. Μετά την απόφαση του κ. Κοντονή προσπαθούσαμε να βρούμε λύσεις. Η Αναγέννηση Βύρωνα δεν δεχόταν την σύμπτυξη του προγράμματος, ενώ τα υπόλοιπα πέντε σωματεία δεν είχαν κανένα πρόβλημα. Αργά το βράδυ είχαμε βρει την λύση και με τα άλλα σωματεία να προσαρμόσουμε το πρόγραμμα και να εξυπηρετήσουμε την Αναγέννηση Βύρωνα και μάλιστα το σωματείο μας είχε δώσει τα δελτία των αθλητών. Είχαμε μείνει όλοι με την εντύπωση ότι το πρωί θα έπαιρνε κανονικά μέρος στους αγώνες. Τελικά προς μεγάλη μας έκπληξη ενημερωθήκαμε το πρωί ότι η ομάδα είχε φύγει από το ξενοδοχείο. Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τους υπεύθυνους της ομάδας, αλλά δεν κατέστη δυνατό. Όλοι αντέδρασαν και οι υπόλοιπες ομάδες, αφού είχαμε μπει στην διαδικασία μιας γιορτής και το τουρνουά στιγματίστηκε από το συγκεκριμένο Σωματείο. Έχουμε καλέσει σε απολογία την Αναγέννηση Βύρωνα, θα εξετάσουμε τις καταγγελίες των άλλων σωματείων και των γονέων και θα αποφασίσουμε αναλόγως».

H καταγγελία των γονέων:

Οι υπογραφόμενοι , ως γονείς και κηδεμόνες των ανήλικων αθλητών – μελών του ανωτέρου αθλητικού σωματείου, καταγγέλλουμε την αυθαίρετη απόσυρση της ομάδας του παιδικού τμήματος handball από την τελική φάση (Final 6 ) του μοριοδοτούμενου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παίδων , χωρίς προηγούμενη ενημέρωσή μας, και ενώ η ομάδα είχε καταλύσει σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης όπου διεξάγονται οι αγώνες, και παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειές μας, έστω και την ύστατη ώρα, αφού πλέον ορισμένοι από μας πληροφορηθήκαμε το γεγονός, ώστε να ανακληθεί η αδιανόητη αυτή απόφαση .

Επειδή η εν λόγω πρωτοφανής απόφαση, η οποία ελήφθη παρανόμως ερήμην μας και αφού οι νεαροί αθλητές υπεβλήθησαν σε ανυπολόγιστη ταλαιπωρία σωματική και ψυχική καθώς υποχρεώθηκαν σε ταξίδι Αθήνα- Θεσσαλονίκη μετ’ επιστροφής μέσα σε 36 ώρες, και εν τέλει αφέθηκαν δίκην χειραποσκευών στο Σταθμό Λαρίσης αργά το βράδυ της Τετάρτης 1/7/15 (πλην των αθλητών Λιώση Κων/νου, που επρόκειτο να αναχωρήσει με ίδια μέσα σε επόμενη ημέρα και του Μαντζόπουλου Γεωργίου ο οποίος ήδη μετέβαινε με ΙΧ την ίδια μέρα στη Θεσσαλονίκη) ευλόγως γεννά ερωτήματα ως προς τη σκοπιμότητά της και εγείρει μεγάλα θέματα διαφάνειας και αξιοπιστίας για μια αθλητική διοργάνωση για την οποία η Πολιτεία έχει επιλέξει να μοριοδοτήσει τις τρεις πρώτες ομάδες ,ως προς την εισαγωγή των αθλητών τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ώστε να ανταμείψει τους κόπους και τις θυσίες των νεαρών αθλητών.

Επειδή οι νεαροί αθλητές μας, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και επίλεκτα στελέχη των προεπιλογών της Εθνικής Ομάδας Παίδων κάτω των 18 ετών, οι οποίοι με τους κόπους και τις θυσίες μιας χρονιάς κέρδισαν το δικαίωμα συμμετοχής τους στην τελική φάση των αγώνων, αποκλείοντας άλλες ισχυρές ομάδες, στερήθηκαν άδικα και παράνομα λόγω της παραπάνω συμπεριφοράς των υπευθύνων του Σωματείου τη δυνατότητα να διεκδικήσουν τη διάκρισή τους στους αγώνες αυτούς.

Επειδή θεωρούμε ότι οι ανωτέρω ενέργειες των φυσικών προσώπων που δρομολόγησαν αυτή την εξέλιξη, πρωτίστως της προπονήτριας Κ.Παπαδοπούλου και του συζύγου της Γεωρ.Μυλωνά, προέδρου του σωματείου και οιουδήποτε άλλου συνέπραξε σε αυτήν, αποτελούν δυσφήμηση του αθλήματος ,αντίκεινται στην Αθλητική Ιδέα και προσβάλλουν βάναυσα την έννοια του ευ αγωνίζεσθαι ως προς το πιο αγνό και ανόθευτο τμήμα της νεολαίας μας.

Επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός μας.
Καλούμε την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδας καθώς και το Σύλλογο Προπονητών Χειροσφαίρισης Ελλάδος να διερευνήσουν άμεσα, λόγω των διαστάσεων του θέματος, το εν λόγω γεγονός και να μας ενημερώσουν σχετικά για τις ενέργειές τους , αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι δεν πρόκειται, όπως άλλωστε έχουν αποδείξει έως τώρα, να ακολουθήσουν καμία πρακτική συγκάλυψης, και να προχωρήσουν, σε συνεργασία με κάθε αρμόδιο φορέα, σύμφωνα με τις διατάξεις της Αθλητικής Νομοθεσίας, στον καταλογισμό παραδειγματικών κυρώσεων σε όσους αποδειχθεί ότι υπονόμευσαν με τον πλέον σκαιό τρόπο το μέλλον νεαρών αθλητών .

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ
Θεόδωρος Παπαδόπουλος –Βελλής
Ευάγγελος Μαντζόπουλος
Αντώνιος Παπαδάκης
Ιωάννης Τσικριτέας
Κων/νος Σταυρινόπουλος
Ασπασία Λιώση
Κων/νος Σκυφτός
Ιωάννης Ασβεστάς

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια