Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης

Την Κυριακή του Θωμά, 19 Απριλίου 2015, συμπληρώνονται 191 χρόνια από τον θάνατο του Λόρδου Βύρωνα στο Μεσολόγγι.

Από το 2008, με προεδρικό διάταγμα του τότε υπουργού Εσωτερικών και σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, η ημέρα θανάτου του Μπάιρον έχει καθιερωθεί ως ετήσια Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης, με την ευθύνη του εορτασμού της να έχουν οι Περιφέρειες της χώρας μας.

Ο Σύνδεσμος Μπάιρον για τον Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό, στου οποίου την πρωτοβουλία οφείλεται η καθιέρωση της ημέρας αυτής, έχει προγραμματίσει σειρά εκδηλώσεων.

Ειδικότερα:

  • τη Δευτέρα 20 Απριλίου, 2015 και ώρα 12.00 το μεσημέρι, σε συνεργασία με τον Δήμο Βύρωνα,στην κεντρική πλατεία του Βύρωνα στον Αγ. Λάζαρο, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση τιμής στα 191 χρόνια από τον θάνατο του Λόρδου Βύρωνα, και την ΗΜΕΡΑ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ και ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.
  • το βράδυ της ίδιας μέρας και ώρα 19.00 εκδήλωση για τον σύγχρονο φιλελληνισμό, σε συνεργασία με την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών και την Τρίτη 21 Απριλίου 2015, και ώρα 18.00 εκδήλωση στην αίθουσα του Ιανού με θέμα «Ο αντιρατσιστής και ουμανιστής Λόρδος Βύρων»

Παράλληλα με τις παραπάνω εκδηλώσεις, με απόφασή της στις 3 Απριλιίου, η Περιφέρεια Αττικής πραγματοποιεί τιμητικές εκδήλωσεις για την  Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης Κυριακή, 19 Απριλίου 2015 στις:

  • 10:45, τέλεση Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρίου ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β΄ και ομιλία από τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Δημήτριο Σιούφα  και στις 
  • 11:30  κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από:
  1. Σύνδεσμο «ΜΠΑΪΡΟΝ»
  2. Δήμαρχο Βύρωνα
  3. Δήμαρχο Αθηναίων
  4. Περιφερειάρχη Αττικής
  5. Εκπρόσωπο Ενόπλων Δυνάμεων
  6. Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων για τα πολιτικά κόμματα και την Ευρωβουλή
  7. Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια