Ανακοινώσεις Γ. Δικόπουλου για το περιστατικό στο Βύρωνα

Πηγή: otenet.gr

Την θλίψη του για το χαμό του 25χρονου Αλβανού υπήκοου, πατέρα ενός μικρού παιδιού 18 μηνών, ο οποίος έπεσε νεκρός από σφαίρα κατά τη μάχη των αστυνομικών με κακοποιούς στο Βύρωνα και τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του, εξέφρασε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Λευτέρης Οικονόμου, ο οποίος συμμετείχε στις ανακοινώσεις για την υπόθεση, που έκανε απόψε ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής ταξιάρχος Γιάννης Δικόπουλος.

Ο κ. Δικόπουλος επιβεβαίωσε ότι οι δύο Αλβανοί κακοποιοί είναι οι ίδιοι που αφόπλισαν τους δυο αστυνομικούς χθες αργά το βράδυ στο Μαρούσι.

Ο διευθυντής της Ασφάλειας απαντώντας σε ερωτήσεις αν θεωρεί επιτυχημένη την επιχείρηση της Αστυνομίας τη στιγμή που υπάρχει ένας νεκρός και τρεις τραυματίες, δήλωσε ότι είναι πολύ επιτυχημένη, αφού συνελήφθησαν οι δύο αδίασταχτοι και επικίνδυνοι κακοποιοί.

Σε ό,τι αφορά τα γεγονότα στον Βύρωνα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, οι αστυνομικοί που έρευνούσαν τις υποθέσεις πολλών ένοπλων ληστειών σε τράπεζες τις οποίες είχαν διαπράξει τα μέλη της συμμορίας με τα καλάσνικοφ και τις βαριοπούλες, είχαν φτάσει εδώ και δύο μέρες στην περιοχή μετά από πληροφορίες ότι οι κακοποιοί κρύβονταν εκεί. Μάλιστα, είχαν εντοπίσει το κρησφύγετό τους στην οδό Ζωοδόχου Πηγής και το παρακολουθούσαν.

Μετά τη χθεσινή επίθεση σε βάρος των αστυνομικών πίσω από την εφορία Αμαρουσίου τους οποίους δύο άνδρες αφόπλισαν και τους πήραν τα αλεξίσφαιρα γιλέκα, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας είχαν βάσιμες υπόνοιες ότι επρόκειτο για τα ίδια άτομα που αναζητούσαν για τις ληστείες.

Σήμερα το απόγευμα οι δύο κακοποιοί έφθασαν στο κρησφύγετό τους στην οδό Ζωοδόχου Πηγής με ένα κλεμμένο κόκκινο αυτοκίνητο, το οποίο είχαν χρησιμοποιήσει και για τη διαφυγή τους μετά από τουλάχιστον δύο ένοπλες ληστείες σε τράπεζες που είχαν διαπράξει τον τελευταίο καιρό.

Οι αστυνομικοί τους κάλεσαν να παραδοθούν, αλλά οι Αλβανοί άρχισαν να πυροβολούν εναντίον τους με καταιγισμό πυρών για να ξεφύγουν. Οι αστυνομικοί αντεπέδωσαν τους πυροβολισμούς με αποτέλεσμα να γίνει μάχη στην περιοχή κατά την οποία τραυματίστηκε ο ένας από τους κακοποιούς και συνελήφθη. Ο δεύτερος κατέφυγε σε παρακείμενο αρτοποιείο πετώντας εναντίον των αστυνομικών συνολικά πέντε χειροβομβίδες από τις οποίες εξερράγησαν οι δύο, τραυματίζοντας ελαφρά δύο αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί καλύφθηκαν σε πυλωτή πολυκατοικίας ανταποδίδοντας τους πυροβολισμούς του κακοποιού. Την ώρα εκείνη εμφανίστηκε στην πυλωτή, όπως αναφέρθηκε από τους αστυνομικούς, ο 25χρονος υδραυλικός με αποτέλεσμα να δεχθεί μία σφαίρα και να τραυματισθεί θανάσιμα.

Λίγο αργότερα ο Αλβανός παραδόθηκε και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια.

Στην κατοχή του ενός από τους συλληφθέντες βρέθηκε το πιστόλι του ενός από τους αστυνομικούς που αφόπλισαν χθες στο Μαρούσι. Επίσης, σε μικρή απόσταση από το κρησφύγετο βρέθηκε το ΙΧ αυτοκίνητο, μάρκας “πεζό” χρώματος ασημί, με το οποίο διέφυγαν μετά την επίθεση εναντίον των αστυνομικών στην εφορία Αμαρουσίου.

Σε δεύτερο κρησφύγετο που διατηρούσαν στην οδό Φλέμινγκ στον Βύρωνα βρέθηκαν 30 χειροβομβίδες, τέσσερα καλάσνικοφ, ποσότητα εκρηκτικής ύλης TNΤ, μία κοντόκαννη καραμπίνα και μία βαριοπούλα.

Οπως έγινε γνωστό και δύο είναι δραπέτες των φυλακών Λάρισας, όπου εξέτιαν ποινές φυλάκισης για ληστείες και είχαν πάρει πενθήμερη άδεια ο ένας και οχταήμερη ο άλλος πριν από λίγους μήνες, αλλά δεν επέστρεψαν και άρχισαν ξανά τις ληστείες.

Πρόκειται για τους δύο ληστές που πριν από ένα μήνα στην Κόρινθο “γάζωσαν” με καλάσνικοφ περιπολικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης μετά από ληστεία σε τράπεζα, με αποτέλεσμα το αστυνομικό όχημα να αρπάξει φωτιά και οι δυο αστυνομικοί που επέβαιναν πρόλαβαν και απομακρύνθηκαν την τελευταία στιγμή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια