Επίσκεψη της βραβευμένης με Νόμπελ Ειρήνης Μέιριντ Μαγκουάιρ στο Βύρωνα

Το μεσημέρι της Κυριακής 22 Σεπτεμβρίου επισκέφτηκε την πόλη μας και το μνημείο του Λόρδου Μπάιρον στην πλατεία Αγ. Λαζάρου, η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης, Νομπελίστρια κα Μέιριντ Μαγκουάιρ, μετά από πρόσκληση του προέδρου του «Συνδέσμου Μπάιρον για την Ειρήνη και τον Πολιτισμό», κου Πάνου Τριγάζη.

Στην σύντομη αυτή επίσκεψη, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν και συνομίλησαν μαζί της ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Νέας Γενιάς κα Ελένη Βασιλοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κος Μιχάλης Καραγιάννης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κος Χρήστος Σπυρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κος Τάσος Μαυρόπουλος και η Περιφερειακή Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα κα Πόπη Σταυροπούλου.

Η κα Μέιριντ Μαγκουάιρ βρίσκεται στην Ελλάδα ως προσκεκλημένη του Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (ΠΑ.Δ.Ο.Π).

Νωρίτερα είχε παρευρεθεί στην Καισαριανή, στην εκδήλωση που διεξήχθη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου για την Παγκόσμια Ημέρα ειρήνης. Εκεί την υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Καισαριανής Γιώργος Κοντόσταυλος, η Αντιδήμαρχος Φανή Χολέβα και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γωγώ Φιλίππου, Μαρία Ζαρκάδα και Βούλα Κουφού. Τη νομπελίστρια συνόδευαν ο Πάνος Τριγάζης και ο Γρηγόρης Λαμπράκης, πρόεδρος, και μέλος αντίστοιχα του ΠΑ.Δ.Ο.Π.

Στην ομιλία της ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «παντού υπάρχουν άνθρωποι και μάλιστα νέοι που δραστηριοποιούνται ενεργά για το σταμάτημα των ένοπλων συγκρούσεων και την ειρηνική διευθέτηση των προβλημάτων».

Απαντώντας στην ερώτηση, «αν θεωρεί τη φτώχεια μία μορφή σύγχρονης βίας», είπε: «Φυσικά, ναι. Η βία είναι συχνά αποτέλεσμα της φτώχειας και της αδικίας. Οι άνθρωποι καταφεύγουν στη βία προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό ν’ ακουστεί η φωνή τους. Αν μάθουμε ν’ ακούμε όλες τις φωνές, θα έχουμε κάνει ένα βήμα προς την εξάλειψη της βίας».

Μετά την επίσκεψη στο Δημαρχείο η κ. Μέιριντ Μαγκουάιρ επισκέφθηκε το Σκοπευτήριο χωρίς να καταθέσει στεφάνι κάνοντας εκ των προτέρων γνωστό ότι: «Τα νεκροταφεία είναι τα σημεία όπου σταματάει η ζωή. Εμείς είμαστε με τη ζωή, όχι με τον θάνατο. Οι άδικοι θάνατοι στους πολέμους δεν είναι τιμητικοί για την ανθρωπότητα, η συνέχιση της ζωής και η δημιουργία είναι αυτό που πρέπει να τιμούμε. Για την κατάργηση των πολέμων είναι αναγκαία η ανάπτυξη του πολιτισμού της ειρήνης και σ’ αυτό το έργο προσπαθώ να συμβάλλω».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια