Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο – Γενικό Λύκειο Παλλήνης στο Θεάτρο Βράχων

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014 (παγκόσμια ημέρα της μουσικής) έχουμε τη χαρά να υποδεχθούμε περίπου 10 μουσικά σχολεία της Αττικής και της περιφέρειας, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα 25 χρόνια της ίδρυσης του Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Παλλήνης καθώς και τα 25 χρόνια του θεσμού των μουσικών σχολείων με μπάντες, συμφωνικές ορχήστρες, τζαζ σύνολα, παραδοσιακή μουσική, καλλιτεχνικά και λογοτεχνικά δρώμενα. Οι χώροι του Θεάτρου Βράχων θα πλημμυρίσουν με μουσική από τους μαθητές των μουσικών σχολείων.
Αυτή θα είναι η δεύτερη μεγάλη φετινή εκδήλωση μετά από εκείνη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Μαΐου 2014 στο χώρο του σχολείου. Οι εναρκτήριες εκδηλώσεις, οργανωμένες διαδοχικά, έδωσαν ζωή και χρώμα σε χώρους του σχολείου και προσείλκυσαν πλήθος κόσμου που ξεπέρασε τις δύο χιλιάδες. Κορύφωση της μεγάλης αυτής γιορτής ήταν η κεντρική συναυλία, η οποία έδειξε το δυναμικό και τις δυνατότητες του σχολείου καθώς και την απήχηση στον κόσμο που είχε το όλο εγχείρημα.
Από το 1988, έτος ίδρυσης του Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου -Λυκείου Παλλήνης, ο μουσικός χάρτης της χώρας έχει αλλάξει. Στη διάρκεια των χρόνων που ακολούθησαν ιδρύθηκαν άλλα 41 Μουσικά Σχολεία σε όλη την Ελλάδα, τα οποία έδωσαν νέα πνοή στην δημόσια εκπαίδευση της χώρας μας. Η φράση μουσικό σχολείο έχει γραφεί σε εκατοντάδες βιογραφικά αξιόλογων νέων μουσικών, που πρωταγωνιστούν σήμερα στα μουσικά δρώμενα της χώρας. Ιδιαίτερα η ελληνική παραδοσιακή μουσική ενισχύθηκε με νέους μουσικούς, οι οποίοι μέσα σε λίγα μόνο χρόνια έδωσαν στα ελληνικά παραδοσιακά όργανα – που κινδύνευαν να εξαφανιστούν και βρίσκονταν στα χέρια λίγων μόνο, μεγάλων σε ηλικία, μουσικών – τη θέση που τους αξίζει, ανανεώνοντας έτσι τη μουσική μας παράδοση.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια