Πορεία αντιεξουσιαστών προς το σπίτι του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή: epikaira.gr

Πορεία στο κέντρο του Βύρωνα με προορισμό την οικία του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης περίπου 100 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πρόσφατες κατ΄ οίκον έρευνες της Αντιτρομοκρατικής. Κατά την πορεία μοίραζαν φυλλάδια με τις θέσεις τους και πετούσαν φέιγ βολαν.

Όπως αναφέρονταν, μεταξύ άλλων, στα φυλλάδια, «από τις 21 Γενάρη έχει ξεκινήσει μια διαρκώς εξελισσόμενη κατασταλτική επιχείρηση με πολλές δεκάδες εισβολών και έρευνες σε σπίτια αναρχικών, αντιεξουσιαστών και άλλων αγωνιστών, σε ολόκληρη τη χώρα. Εισαγγελείς παραχωρούν άδειες, με αφορμή άλλοτε τον εντοπισμό του Χρ. Ξηρού και άλλοτε “ανώνυμες καταγγελίες για οπλισμό” στα κλιμάκια της Αστυνομίας, που πλιατσικολογούν και κατάσχουν κατά βούληση προσωπικά αντικείμενα από σπίτια αγωνιστών, προσβάλλοντας κάθε έννοια προσωπικού χώρου, με θεαματικές επιχειρήσεις που συνεχίζονται μέχρι και σήμερα».

Σχετικά με την επιλογή τους να κατευθυνθούν προς το σπίτι του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ αναφέρονται σε φράση του «κάντε τους το βίο αβίωτο» και όπως λένε απευθυνόταν σε υφιστάμενους του «σχετικά με τους μετανάστες, γεγονός καθόλου τυχαίο, αφού αποτελούν το κομμάτι εκείνο της κοινωνίας που βιώνει κατεξοχήν το καθεστώς εξαίρεσης σε όλο το εύρος της καθημερινότητάς».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια