Το νομαρχιακό συμβούλιο άνοιξε τη συζήτηση για τα έργα οδοποιίας στο Δήμο Βύρωνα

Με καθυστέρηση δύο περίπου μηνών, συζητήθηκαν προχθές , 14 Γενάρη, στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθήνας, οι καταγγελίες της Επιτροπής Κατοίκων του Δήμου Βύρωνα για τίς ασφαλτοστρώσεις, οι οποίες έγιναν το 2008 στον αναφερόμενο Δήμο, με κονδύλια ΥΠΕΧΩΔΕ και ευθύνη της Νομαρχίας Αθηνών .

Η συζήτηση έγινε δυνατή έπειτα από την επιμονή και την μαχητική παρουσία αντιπροσωπείας της Επιτροπής κατοίκων αλλά και την υποστήριξη ορισμένων Νομαρχιακών Παρατάξεων και Συμβούλων.

Προς στιγμή δημιουργήθηκε όξυνση εξ αιτίας της απροθυμίας του Νομάρχη κ. Σγούρου και του προεδρείου να συζητηθεί το θέμα, αλλά τελικά πρυτάνευσε η λογική και η συζήτηση προχώρησε, μετά από παρεμβάσεις των ν.σ. Νικολόπουλου και Αδαμοπούλου, οι οποίοι ζήτησαν να προηγηθούν οι κάτοικοι ώστε να γίνει μια πρώτη συζήτηση για την ενημέρωση του σώματος.

Η αντιπροσωπεία κατοίκων, ανοίγοντας την ενημέρωση του ν.σ., υπογράμμισε ότι από το Νοέμβρη του 2009 πρωτοκόλλησε και έδωσε στον Νομάρχη τα έγγραφα, γνωστοποιώντας στην Νομαρχία τίς σχετικές καταγγελίες, ενώ ο κ. Σγούρος μολονότι τότε δεσμεύτηκε προσωπικά ότι θα έφερνε το θέμα για συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση , απόφυγε να τηρήσει τίς δεσμεύσεις του και δεν ενημέρωσε τους νομαρχιακούς συμβούλους, όπως είχε καθήκον. Η στάση αυτή του Νομάρχη- είπε η αντιπροσωπεία ? δείχνει ότι ο κ. Σγούρος ΔΕΝ υπερασπίζεται την αρχή της διαφάνειας!…

Δίνοντας ορισμένα στοιχεία για το σκάνδαλο των ασφαλτοστρώσεων, η αντιπροσωπεία τόνισε ότι οι δρόμοι στον Δήμο Βύρωνα αλλά και σε ολόκληρη την Αττική, εμφανίζουν μια κατάσταση υποβάθμισης και καταστροφής και θυμίζουν σε πολλά τριτοκοσμική χώρα! ” Ελλάδα το Μπαγκλαντές της Ευρώπης” , είπε ένας ομιλητής. Από την γενική κατάσταση των δρόμων, και όχι μόνο στο Βύρωνα, έχουμε την εκτίμηση, συνέχισε η αντιπροσωπεία, ότι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες μαζί με εργολάβους καταληστεύουν το υστέρημα του ελληνικού λαού στα δημοτικά έργα οδοποιίας.

Έχουμε καταφύγει στο Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για να ελέγξουν το έργο αλλά και την γενικότερη κατάσταση των δρόμων , πρόσθεσε η αντιπροσωπεία. Το ίδιο ζητήσαμε από την Δημοτική Αρχή Βύρωνα , το ίδιο ζητάμε και από την Νομαρχία. Ζητάμε, να διενεργήσετε έλεγχο, ν α δ ώ σ ε τ ε τ ο φ ά κ ε λ λ ο τ ο υ έ ρ γ ο υ στις παρατάξεις και στην επιτροπή μας και να στείλετε το μείγμα της ασφάλτου στα εργαστήρια για πιστοποίηση της ποιότητάς της, τόνισαν.

Η αντιπροσωπεία κατέκρινε επίσης το αρχικό κλίμα της συζήτησης και τα συμπτώματα αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς καθώς και την στάση ορισμένων ν.σ, οι οποίοι μίλησαν για “εισβολή” και για “ταύρους”, ενώ άλλοι επεφύλαξαν στον εαυτό τους ρόλο ανακριτή ? Ιαβέρη. Αυτοί οι ν.σ. αντί να ζητήσουν στοιχεία γα τίς σοβαρές καταγγελίες και την κατάσταση των ασφαλτοστρώσεων, ασχολήθηκαν με «βαθυστόχαστα» ερωτήματα όπως λ.χ το είδος και τη νομιμότητα της «επιτροπής» (!) ή γιατί προσέφυγαν οι κάτοικοι στο Σώμα Ελεγκτών ( ! ) και άλλα παρόμοια!….


Περιμέναμε απο το ν.σ να μας αντιμετωπίσει ως συμμάχους και όχι ως εχθρούς. Περιμέναμε με την στάση σας, να ενθαρρύνετε την λαϊκή συμμετοχή και πρωτοβουλία και όχι να αντιμετωπίζετε τους πολίτες ως «εισβολείς» και εχθρούς, κατέληξε η αντιπροσωπεία. Τι υπερασπίζονται οι κάτοικοι του Βύρωνα ; Οι δρόμοι, πρόσθεσαν, ανήκουν στα παιδιά μας, στους γονείς μας , στην κοινωνία. Δεν ανήκουν στους εργολάβους!

Απο το Ν.Σ μίλησαν και υποστήριξαν τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων οι ν.σ. Νικολόπουλος και Μαρκέτης ( Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία ), Λυκούδης ( Ενεργοί Πολίτες), Παπαδόπουλος ( Υπερνομαρχία Λαού) και η κ. Ζερβάκη ( Υπερνομαρχία Πολιτών ). Η ν.σ. κ. Αδαμοπούλου ( Υπερνομαρχία ? Δράσης ) στην σύντομη παρέμβασή της επιβεβαίωσε την άσχημη κατάσταση των δρόμων στο Βύρωνα.


Τέλος, αντί του Νομάρχη, τις “θέσεις” της Νομαρχίας ανέπτυξε ο διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών, ο οποίος με τεχνικούς όρους και αοριστίες, προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, λέγοντας τελικά ότι οι υπηρεσίες θα προχωρήσουν στον έλεγχο και το σώμα θα ενημερωθεί σύντομα για τα αποτελέσματά των ελέγχων. Σε σύντομη αναφορά του ο Νομάρχης, το μόνο σημαντικό που είπε ήταν ότι οι τεχνικές υπηρεσίες έχουν αρχίσει τον έλεγχο « ότι δεν γίνονται οι έλεγχοι που πρέπει διότι λείπουν μηχανικοί» και μέμφθηκε γι’ αυτό τους κατοίκους που δεν ήξεραν τις ελλείψεις της Νομαρχίας !…


Τέλος συμφωνήθηκε να ξανασυζητηθεί το θέμα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο όταν θα τελειώσει ο έλεγχος της Νομαρχίας και ότι σε αυτή την συζήτηση θα κληθεί ο Δήμαρχος Βύρωνα!


Η αντιπροσωπεία της Επιτροπής Κατοίκων για τα Εργα Οδοποιϊας στον Βύρωνα

Σουλιώτης Δημήτρης

Τζορτζιώτης Σταύρος

Τσιάκαλος Κοσμάς

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια