Εννέα συλλήψεις για επεισόδια μεταξύ οπαδών στο Βύρωνα

Πηγή: naftemporiki.gr

Εννέα άτομα, 26 έως 36 ετών, συνελήφθησαν το μεσημέρι της Κυριακής, ως υπαίτιοι για τα επεισόδια που προκλήθηκαν πριν από την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα Δόξα Βύρωνα – Ιωνικός.

Πριν από την έναρξη του αγώνα, οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας περιμέναν κρυμμένοι σε δασική έκταση τους οπαδούς του Ιωανικού, οι οποίοι κινούνταν με αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες στη λεωφόρο Κατεχάκη, με κατεύθυνση το δημοτικό στάδιο Βύρωνα όπου διεξαγόταν ο αγώνας.

Οι οπαδοί της Δόξας Βύρωνα επιτέθηκαν στους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας και ακολούθησε συμπλοκή με ρίψεις μολότοφ, φωτοβολίδων, πετρών και διαφόρων αντικειμένων.

Αρκετοί από τους εμπλεκόμενους είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κράνη μοτοσυκλέτας και κουκούλες.

Επιπλέον, αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός ερίφθη και εξερράγη σε αυτοκίνητο, με οδηγό μία 49χρονη και συνεπιβάτιδα την ανήλικη κόρη της, οι οποίες εγκατέλειψαν  το αυτοκίνητο χωρίς να τραυματιστούν.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ομάδες ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ προσέγγισαν  άμεσα στο σημείο και παρά τη σφοδρή επίθεση που δέχτηκαν, προέβησαν στη σύλληψη πέντε ατόμων.

Λίγη ώρα αργότερα, οπαδοί της Δόξας Βύρωνα προέβησαν εκ νέου σε επιθέσεις με πέτρες κατά των αστυνομικών, οι οποίοι προχώρησαν σε τέσσερις συλλήψεις.

Στο περιστατικό τραυματίστηκε ένας αστυνομικός της Ομάδας ΔΕΛΤΑ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε υπηρεσιακές μοτοσικλέτες.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των συλληφθέντων περιλαμβάνει τα αδικήματα της απόπειρας επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία, της αντίστασης, της απείθειας, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της έκρηξης, του εμπρησμού, παραβάσεις σχετικές με εκρηκτικές ύλες και παράβαση των Νόμων περί όπλων, περί εξωσχολικού αθλητισμού και καταπολέμησης της βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις.

Στα σημεία των επεισοδίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, δύο ξύλινα ρόπαλα, ένα πλαστικό μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό, ένα καπάκι αναφλέξεως φωτοβολίδας χειρός και πέτρες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια