Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων Δ. Βύρωνα ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου

Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα με μια μακροσκελή ανακοίνωση ζητά να μην γίνει καμία απόλυση, να μην κλείσει καμία υπηρεσία των δήμων και του δημοσίου και να ενσωματωθούν τα Νομικά Πρόσωπα στο Δήμο. Παράλληλα καλεί όλους να συμμετάσχουν στην γενική απεργία που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Τρίτη 16 Ιουλίου.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Αντί να γλείφουμε τις πληγές μας και να παρακολουθούμε πόσοι ακόμη θα απολυθούν, να μετράμε τα δικαιώματα που κατακρεουργούνται μέρα με την ημέρα, ας πάρουμε ο καθένας μας το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί κι ας συμβάλουμε για την ανατροπή τους. 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι 

ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ της ΠΟΕ ΟΤΑ και του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. ΟΛΟΙ στους δρόμους. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΡΙΤΗ 16 Ιουλίου. Να μην ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο. Να μην γίνουν απολύσεις στους ΟΤΑ και το δημόσιο.

     Ο κοινωνικός – ταξικός πόλεμος που έχουν εξαπολύσει οι δυνάμεις του οικονομικού, πολιτικού κατεστημένου, η Ε. Ένωση, η Τρόικα, το Δ.Ν.Τ,  και οι κυβερνήσεις τους,  σε βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας δεν έχει τελειωμό. Η μια μετά την άλλη ομάδα εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα κτυπιέται αλύπητα. Ιδιωτικές επιχειρήσεις κλείνουν και οι εργάτες πετιούνται στο δρόμο, εργαζόμενοι στο δημόσιο και τους δήμους μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας και απόλυσης. Υπηρεσίες στους δήμους, στα νοσοκομεία διαλύονται. Η ανεργία έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, το μεροκάματο και ο μισθός έχουν γίνει τόσο φτηνά που δεν καλύπτουν πλέον στοιχειώδη ανάγκες της ζωής. Συλλογικές συμβάσεις καταργήθηκαν, οι ώρες εργασίας αυξήθηκαν. Ένας κοινωνικός και εργασιακός μεσαίωνας διαμορφώνεται καθημερινά, με εργαζόμενους δίχως δικαιώματα και εργοδότες και κράτος δίχως υποχρεώσεις. Οι άνεργοι και ιδιαίτερα οι νέοι ψάχνουν απεγνωσμένα για δουλειά χωρίς ελπίδα. Το παρόν αλλά και το μέλλον είναι αβέβαιο και σκοτεινό. Τίποτα δεν είναι όπως χθες, Τίποτα δε θα αφήσουν όρθιο.

     Οι άλλοτε ορκισμένοι πολιτικοί αντίπαλοι Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ σήμερα συγκυβερνούν και με την υπουργοποιήσει των Ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού επιταχύνουν την ακόμα πιο σκληρή καταστροφική πολιτική των μνημονίων. Με τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που προωθούν δε θέλουν να διορθώσουν το σπάταλο διεφθαρμένο κράτος που αυτοί δημιούργησαν, αλλά να διαλύσουν ότι έχει απομείνει ως δημόσια κοινωνική υπηρεσία και να καταργήσουν  κάθε κοινωνικό, δημοκρατικό, εργασιακό, μισθολογικό, δικαίωμα. Να φτιάξουν «μια νέα ΕΛΛΑΔΑ», του φτηνού μεροκάματου, και της μεγάλης κερδοφορίας των επιχειρήσεων, της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας. Της κατάργησης της μόνιμης σταθερής εργασίας και της μεγάλης ευελιξίας και ανεργίας. Της απαγόρευσης των εργατικών δικαιωμάτων και των απεργιών, του αυταρχισμού και της επιστράτευσης των απεργών. Της εξαφάνισης κάθε ίχνους κοινωνικού κράτους και κοινωνικής πολιτικής, της αχαλίνωτης αγοράς, της ασυδοσίας του κεφαλαίου, της διαρκούς φοροληστείας των λαϊκών στρωμάτων. Της κατάργησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και της απαγόρευσης των διαδηλώσεων. «Μια νέα ΕΛΛΑΔΑ» του «γες μεν» στους τραπεζίτες και της μεγαλύτερης εξάρτησης και υποτελείας απέναντι στους ισχυρούς καπιταλιστικούς και ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς. Αυτή την Ελλάδα ονειρεύεται ο Σαμαράς και αυτή την πολιτική υπηρετεί ο Βενιζέλος και όλοι οι θιασώτες της αστικής πολιτικής.

     Οι τελευταίες αποφάσεις της συγκυβέρνησης, όπως η διάλυση της ΕΡΤ, η διάλυση υπηρεσιών όπως της δημοτικής αστυνομίας, των σχολικών φυλάκων, η κατάργηση 52 τεχνικών ειδικοτήτων στην εκπαίδευση, η κατάργηση ειδικότητας οδηγών και τεχνικού προσωπικού του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, συνολικά 25.000 χιλιάδες εργαζόμενοι θα τεθούν μέχρι τέλος του χρόνου σε διαθεσιμότητα –απόλυση, είναι πραξικοπηματικές, συνιστούν συνταγματική εκτροπή καταργούν το αυτοδιοίκητο στους ΟΤΑ και είναι ενταγμένες στο δόγμα του σοκ, ώστε να τρομοκρατήσουν, να διαιρέσουν και να οδηγήσουν χιλιάδες εργαζόμενους στην απόλυση και στην εξαθλίωση.

Το πολυνομοσχέδιο που συμφώνησαν  με την τρόικα, κατέθεσαν στη βουλή και θέλουν  να ψηφιστεί την Τρίτη 16 Ιουλίου προωθεί χιλιάδες απολύσεις μέσω της διαθεσιμότητας και άλλα σκληρά μέτρα που θα επακολουθήσουν και θα εφαρμόζονται σταδιακά πρέπει να μας βρει όλους μαζί ενωμένους και να βγούμε όλοι μαζί στους δρόμους για να μην επιτρέψουμε να ψηφιστεί. Να τους ανατρέψουμε. Όσο παραμένουν στην κυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ και επιβάλουν τη βάρβαρη πολιτική τους είναι επικίνδυνη, μετατοπίζονται όλο και περισσότερο προς την ακροδεξιά.

 Στο Δήμο Βύρωνα τα πρώτα θύματα αυτής της βάρβαρης πολιτικής είναι οι συνάδελφοι σχολικοί φύλακες που πετιούνται στο δρόμο μέσω της διαθεσιμότητας μέχρι τέλος Ιουλίου και οι δημοτικοί αστυνόμοι στις 23 Σεπτεμβρίου 2013, για να επακολουθήσουν και άλλοι 2.500 εργαζόμενοι στους δήμους μέχρι τέλος του 2013. Πρόκειται για μια άδικη και ανάλγητη κοινωνικά απόφαση που όλοι μαζί χρειάζεται να μην επιτρέψουμε να εφαρμοσθεί. 

Οι Δήμαρχοι είναι πυλώνας αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Βάζουν πλάτη για την εφαρμογή της. Η όποια εξαίρεση είναι για να επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Απόδειξη για άλλη μια φορά είναι η σιωπή τους απέναντι σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική, που φτάνει να γίνεται συνενοχή. Δεν αντιδρούν όταν καταργείται το αυτοδιοίκητο των ΟΤΑ. Όταν καταργούν υπηρεσίες των δήμων χωρίς να τους ρωτήσουν, όταν απολύονται χιλιάδες εργαζόμενοι. Δεν ενσωματώνουν τα Νομικά Πρόσωπα στους δήμους και τα αφήνουν βορά στη βάρβαρη πολιτική των μνημονίων. Εξυπηρετούν τις επιλογές του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου και της τρόικας. Εφαρμόζουν πολιτικές αντιλαϊκές και εισπρακτικές σε βάρος των πολιτών και των εργαζομένων. Είναι κατώτεροι των αναγκών της κοινωνίας και των πολιτικών περιστάσεων. Σήμερα υποκρίνονται ότι τάχα αντιδρούν, όταν συμφωνούν με την κινητικότητα, όταν κατάργησαν όλες τις κενές οργανικές θέσεις και έχουν αποδεχθεί τη μείωση της χρηματοδότησης στους δήμους.

Η ΚΕΔΕ συνδικαλιστικό όργανο των δήμων παρακολουθεί τις εξελίξεις και δίνει συμβουλές στη συγκυβέρνηση για το πώς θα γίνει πιο αποτελεσματική η αντιλαϊκή, αντικοινωνική πολιτική της και οι δήμοι να λειτουργούν με όρους επιχείρησης και αγοράς.  Αρκέστηκαν στη χλιαρή διαμαρτυρία της μιας ημέρας, που έγινε για τα μάτια του κόσμου. ΤΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να συνταχτούν με τους εργαζόμενους και να αντιδράσουν δυναμικά για να μη διαλυθούν οι δήμοι να μην απολυθούν εργαζόμενοι.  

Οι δήθεν δεσμεύσεις του Δημάρχου κ.  Χαρδαλιά  ότι δε θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος όσο αυτός είναι δήμαρχος πάνε περίπατο, στις εφημερίδες και τα κανάλια δηλώνει ότι είναι κατά της μόνιμης σταθερής εργασίας και υπέρ της κινητικότητας και της αξιολόγησης. Ουσιαστικά συντάσσεται με τις μνημονιακές πολιτικές και τα σχέδια της συγκυβέρνησης για διαθεσιμότητα και απολύσεις.  Έστω και τώρα στο και τέταρτο, καλούμε τη δημοτική αρχή, το δήμαρχο κ. Χαρδαλιά, να αλλάξουν πολιτική, να κλείσουν το δήμο και να αγωνιστούν μαζί με τους εργαζόμενους, ώστε να μην γίνει καμία απόλυση, κανενός εργαζόμενου, να μην κλείσει καμία υπηρεσία του δήμου.

Το τελευταίο διάστημα σωματείο και εργαζόμενοι στο Δήμο Βύρωνα, δίνουμε έναν αγώνα με στόχο να διασωθούν τα Ν. Πρόσωπα, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος και να ενσωματωθούν στο Δήμο. Δυστυχώς μέχρι και σήμερα η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος αρνούνται να κάνουν δεκτό το αίτημα μας αυτό. Αρνούνται να συγκαλέσουν ακόμη και δημοτικό συμβούλιο. Στο αίτημά μας αυτό ανταποκρίθηκαν θετικά και ζήτησαν έκτακτη συνεδρίαση οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων κ.κ. Γουδέλης, Κατωπόδης, Σωτηρόπουλος, ενώ δε στήριξαν το αίτημα μας οι κ.κ. Κόνσουλας και Πάλμος, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Στο αίτημα των εργαζομένων για ενσωμάτωση των Ν.Π. στο δήμο τοποθετήθηκε θετικά και ο συμπαραστάτης του δημότη κ. Σάρολας. Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής, του κ. Χαρδαλιά και των δημοτικών συμβούλων που αρνούνται την ενσωμάτωση των Ν.Π. στο δήμο είναι τεράστιες.

Ο αγώνας αυτός θα συνεχισθεί και χρειάζεται να ενταθεί για τη διασφάλιση της εργασίας μας και των υπηρεσιών του δήμου.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

 Χρειάζεται να αλλάξουμε και εμείς συμπεριφορά. Να ξεπεράσουμε την αδράνεια, να υπερβούμε την απογοήτευση και να βγούμε όλοι μαζί ενωμένοι και πιο δυναμικά στους δρόμους. Να υπάρξει γενικός ξεσηκωμός για να ανατρέψουμε τη βάρβαρη πολιτική και τη συγκυβέρνηση. Να μετατρέψουμε την οργή μας σε δύναμη οργανωμένης αντίστασης για να τους ανατρέψουμε. Με ενωτικούς, μαζικούς, δυναμικούς, πολύμορφους αγώνες διάρκειας και όχι ψοφοδεείς διαμαρτυρίες. Ενάντια στη συναίνεση και την υποταγή των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, ξεπερνώντας τη λογική του κομματικού συνδικαλισμού και της διαμαρτυρίας.

Να μην γίνει καμία απόλυση. Να μην κλείσει καμία υπηρεσία των δήμων και του δημοσίου. Να ενσωματωθούν τα Νομικά Πρόσωπα στο Δήμο.

Να καταργηθούν τα μνημόνια και όλοι οι μνημονιακοί νόμοι. Να διαγραφεί το χρέος, να μην πληρώσει άλλο ο λαός την κρίση. Να υπάρξει παραγωγική ανασυγκρότηση. Να φύγουν από τη χώρα τρόικα, ΔΝΤ. Όχι στο μονόδρομο της Ε. Ένωσης και του ευρώ. Να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη πολιτική που θα εξυπηρετεί τον εργαζόμενο άνθρωπο και τις σύγχρονες ανάγκες του, για μια άλλη κοινωνία δίχως εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους.                                                                                                                              

    Ιούλιος 2013

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια