Συναυλία – Πολυφωνικό Τραγούδι στη Λαμπηδόνα

Το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα διοργανώνει συναυλία με το πολυφωνικό σύνολο “Χαονία” απόψε το βράδυ στις 21:00 στη Λαμπηδόνα, στο άλσος Αγίας Τριάδας.

Το πολυφωνικό σύνολο “Χαονία” δημιουργήθηκε το 1996. Πήρε το όνομά του από τη χώρα των Χαόνων – του αρχαιότερου από τα 14 ηπειρωτικά φύλα της αρχαιότητας. Η περιοχή της αρχαίας Χαονίας συμπίπτει με τον σημερινό χώρο επιβίωσης της ηπειρώτικης πολυφωνίας.

Το πολυφωνικό σύνολο “Χαονία”, στη δεκαπεντάχρονη διαδρομή του. συμμετέχει σε εκατοντάδες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Εμφανίστηκε σε γνωστούς χώρους – Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής, Στάδιο Ειρήνης & Φλιλίας, Ζάππειο Μέγαρο, Μονή Λαζαριστών, Φραγκοκάστελλο, Βασιλικό Θέατρο- αλλά και σε μικρά χωριά που δεν υπάρχουν στο χάρτη, εντός και εκτός των συνόρων. Συμμετέχει, επίσης, σε διακεκριμένα διεθνή φωνητικά και πολυφωνικά φεστιβάλ του εξωτερικού (Ιταλία, Ουαλία, Βουλγαρία, Αλβανία). Τραγούδια του έχουν συμπεριληφθεί σε ελληνικές και ιταλικές δισκογραφικές εκδόσεις ενώ έχει συνεργαστεί δισκογραφικά και με άλλους καλλιτέχνες (“Χαϊνηδες”, Καλλιόπη Βέττα κά).

Το πολυφωνικό σύνολο “Χαονία” συμβάλει πολύτροπα στην προβολή, την έρευνα, τη διάσωση και τη διάδοση του πολυφωνικού τραγουδιού. Τα μέλη του Αλέξανδρος Λαμπρίδης, Αντώνης Έξαρχος και Μαρία Τσουκαλά πρωτοστατούν από επιτελικές θέσεις στο Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιού που διοργανώνει από το 1998 μέχρι σήμερα η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία “Άπειρος”. Διδάσκουν, επίσης, στα σεμινάρια πολυφωνικού τραγουδιού του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων από το 1999 μέχρι σήμερα. Το πολυφωνικό σύνολο “Χαονία” έχει, τέλος, βραβευθεί για τη συμβολή του στην προβολή και τη διάδοση της ηπειρώτικου πολυφωνικού τραγουδιού από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια