110 χρόνια από τη θεμελίωση της οικίας Ντάνκαν

Πηγή: dimosbyrona.gr

Φέτος συμπληρώνονται 110 χρόνια από την πρώτη επίσκεψη της οικογένειας Ντάνκαν στην Αθήνα, που ολοκληρώθηκε με την επιλογή της τοποθεσίας, τον σχεδιασμό και τη θεμελίωση του ιστορικού «Ναού του Χορού», δηλαδή της οικίας της Ισιδώρας Ντάνκαν, που αποτελεί σημείο αναφοράς και μνημείο για την παγκόσμια κοινότητα της Τέχνης.

Mε όχημα την απελευθερωτική δύναμη του χορού, το Κέντρο Μελέτης Χορού «Ι. & Ρ. Ντάνκαν» του Δήμου Βύρωνα γιορτάζει αυτή την επέτειο με μια σειρά από δράσεις, όπως σεμινάρια, παραστάσεις, διαλέξεις, εικαστικές εγκαταστάσεις, που θα εκτυλιχθούν σε όλη τη διάρκεια του Μαΐου 2013.

Στις δράσεις αυτές συμμετέχει και η Ερασιτεχνική Σχολή του «Ντάνκαν», με μια σειρά από χορογραφίες από διαφορετικά χορευτικά ιδιώματα (μπαλέτο, σύγχρονος χορός, funky jazz), όπου παίρνουν μέρος μαθητές της.

Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται την Παρασκευή 17 και την Παρασκευή 24 Μαΐου, στις 8μ.μ. στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία» (πρώην Λουΐζα). Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

«110 χρόνια μετά τη θεμελίωσή της, η κατοικία της οικογένειας Ντάνκαν εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αναφοράς για την παγκόσμια κοινότητα της Τέχνης, παρέχοντας «στέγη» στο χορό σε όλες του τις μορφές και εκφάνσεις» επισημαίνει ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς και προσθέτει: «Την επέτειο αυτή τιμά το Κέντρο Μελέτης Χορού ‘Ισιδώρας και Ραϋμόνδου Ντάνκαν’, που στεγάζεται σήμερα στο κτήριο, μέσα από μία σειρά δράσεων που στόχο έχουν την προαγωγή του χορού, πάντα με σεβασμό στη φιλοσοφία και τα πιστεύω της Ισιδώρας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια