Αφιέρωμα στον Σταύρο Ξαρχάκο

Πηγή: dimosbyrona.gr

Με το αφιέρωμα στο λαϊκό έργο του Σταύρου Ξαρχάκου, ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες, ρίχνουν αυλαία την Τρίτη 2 Απριλίου, οι φετινές χειμερινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Βύρωνα.

Οι «Βραδιές Πολιτισμού» κλείνουν με αγαπημένα τραγούδια όπως το «Παράπονο», η «Άπονη ζωή» και η «Φτωχολογιά» αλλά και γνώριμες μουσικές από το θέατρο και τον κινηματογράφο, όπως η μουσική που συνέθεσε ο Σταύρος Ξαρχάκος για την ταινία τα «Κόκκινα φανάρια» του Βασίλη Γεωργιάδη.

Η σκηνή του Δημοτικού Κινηματογράφου «Νέα Ελβετία» θα γεμίσει επιτυχίες από τον πρώτο δίσκο του συνθέτη όπου περιλαμβάνονται το «Σαββατόβραδο στην Καισαριανή» και το «Βάλε κι άλλο πιάτο στο τραπέζι» αλλά και από το «Ρεμπέτικο», μουσική για την ομότιτλη ταινία του Κώστα Φέρρη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από το πλούσιο λαϊκό του έργο, ο σπουδαίος συνθέτης και ενορχηστρωτής διαθέτει στο ενεργητικό του σουίτες μπαλέτου, κοντσέρτα και συμφωνικά έργα.

Η εκδήλωση ξεκινάει στις 8 μ.μ. και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια