Aφιέρωμα στο λαϊκό έργο του Μάνου Χατζιδάκι

Πηγή: dimosbyrona.gr

Με το αφιέρωμα στο λαϊκό έργο του Μάνου Χατζιδάκι συνεχίζονται την Τρίτη 26 Μαρτίου οι «Βραδιές Πολιτισμού» στην πόλη μας.

Το έργο του σπουδαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη περιλαμβάνει δεκάδες ηχογραφήσεις, από την πρώτη του εμφάνιση το 1944 με τον «Τελευταίο Ασπροκόρακα» του Αλέξη Σολωμού στο Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν και τις μουσικές που συνέθεσε για σπουδαίες ταινίες του ελληνικού και διεθνούς κινηματογράφου («Η Κάλπικη Λίρα», «Στέλλα», «Ο Δράκος», «America – America», «Sweet Movie») μέχρι το όσκαρ τραγουδιού για τα «Παιδιά του Πειραιά» το 1960, από την ταινία του Ζιλ Ντασέν «Ποτέ την Κυριακή» και την ίδρυση της Ορχήστρας των Χρωμάτων που διηύθυνε μέχρι το τέλος της ζωής του.

Η παρουσία του Μάνου Χατζιδάκι στην ελληνική δισκογραφία ήταν συνεχής στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, με δεκάδες δίσκους, όπως: «Ο κύκλος με την κιμωλία», «Παραμύθι χωρίς όνομα», «Πασχαλιές μέσα από την νεκρή γη», «Δεκαπέντε Εσπερινοί», «Καπετάν Μιχάλης» κ.ά.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία», στις 8μ.μ. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια