2ο Φεστιβάλ εν Κινήσει

Πηγή: Τέχνη Εν Κινήσει

Μετά από το 1ο Φεστιβάλ του Γενάρη στο Δημαρχείο Καισαριανής και ένα πάρτι στο χώρο του Στεκιού Νεολαίας για πρώτη φορά μετά από χρόνια, συνεχίζουμε, τη δράση μας με το 2ο Φεστιβάλ εν Κινήσει, και πάλι στο Στέκι Νεολαίας Βύρωνα (Πλ. Ταπητουργείου).

Έναν ιστορικό χώρο για τις πρώτες συναυλίες ανεξάρτητων μουσικών συγκροτημάτων της περιοχής, ο οποίος επαναδραστηριοποιείται καλλιτεχνικά, χάρη και στην πρωτοβουλία της Τ.Ε.Κ.

Θέλουμε να συμβάλλουμε στην τοπική δημιουργία και καλλιτεχνική σύμπραξη ώστε να συνεχίσει και να γίνει μαζικότερη και ποιοτικότερη με κάθε μας δράση. Ελάτε μαζί μας!


Πρόγραμμα


festivalenkinisei2Δευτέρα 28 Ιανουαρίου:

  • THE MIGHTY SHAKERS
  • MAGIC DE SPELL
  • GRAIN
  • KILLING GRANNIES

Τρίτη 29 Ιανουαρίου:

  • TRANSISTOR
  • COMMON I
  • LADY VANISHES
  • ΑΓΡΙΕΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ


Πληροφορίες


Mighty Shakers

Οι Mighty Shakers σχηματίστηκαν το 1998. Με βασικές επιρροές από το punk, το rock?n?roll των 70?s και όχι μόνο, κατάφεραν να γίνουν γρήγορα γνωστοί στην εγχώρια σκηνή χάρη στις γεμάτες ενέργεια και δυναμισμό ζωντανές τους εμφανίσεις. Το 2008, μετά από 3 χρόνια απουσίας και έχοντας ήδη ένα cd single, επιστρέφουν, και μέχρι σήμερα έχουν δώσει πολλές εμφανίσεις σε Ελλάδα και Βουλγαρία, ενώ παράλληλα ετοιμάζουν το καινούριο τους cd.

www.myspace.com/mightyshakers


Magic de Spell

Μια από τις μακροβιότερες μπάντες της αθηναϊκής σκηνής, οι Magic de Spell έχουν στο ενεργητικό τους δώδεκα δισκογραφικές δουλειές, συμμετοχές σε πολλές συλλογές και εκατοντάδες εμφανίσεις σε Ελλάδα και Κύπρο. Μεταξύ άλλων, μελοποίησαν ποίηση των Κ. Καρυωτάκη (Gala), Κ. Γώγου (Εμένα οι Φίλοι μου), Π. Φιλίππου (Reality), συνεργάστηκαν με τον J.J. Burnell (Stranglers) και διασκεύασαν καλλιτέχνες όπως Γ. Ζαμπέτα (Ο Mαθητής), Δ. Σαββόπουλο (Βιετνάμ Γιε Γιε), και Π. Τζαβέλλα (Κυρ Παντελής). Τον Απρίλιο του 2009 κυκλοφόρησαν την τελευταία τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο ?OK Πατέρα?.

www.myspace.com/magicdespell


Grain

Οι Grain σχηματίστηκαν το 2005 στην Αθήνα. Κινούνται στο χώρο του post punk /new wave, χωρίς όμως η μουσική τους να ακολουθεί προκαθορισμένες φόρμες. Έχουν κάνει συναυλίες κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, σε χώρους αυτοοργάνωσης, αλλά και σε άλλους συναυλιακούς χώρους. Πρόσφατα κυκλοφόρησαν το πρώτο τους demo και παράλληλα δουλεύουνε για την ολοκλήρωση του πρώτου τους δίσκου.

www.myspace.com/grainmusicgr


Killing Grannies

Οι “Killing Granies” είναι μία σουρεαλιστική ενσάρκωση του “Θέλω να κάνω τον χαβαλέ μου!!!”… μετ? εμποδίων. Η μουσική, παλιά, σαν το χαμένο στο κελάρι κρασί, αποφασίσε να βγάλει το άρωμα της μέσα από μια φυσαλίδα με κρότο και να φέρει ή γέλωτα ή πικρία μέσω των ανεπεξέργαστών της στίχων. Με ρυθμούς Funk, Punk, Hard Rock, Grunge, Garage και πάει λέγοντας ….  όπως όλα τα πιοτά (κυρίως μετά από ανακάτεμα), οι KG επιδιώκουν να σας ζαλίσουν.

www.myspace.com/killinggranies


Transistor

Οι Transistor είναι ένα εναλλακτικό αγγλόφωνο pop-rock σχήμα.. Έχει στο ενεργητικό του πολλές συναυλίες, συνθέσεις για το θέατρο και ένα δυνατό ντεμπούτο album (?Things you miss when you blink?), παραγωγής Δημήτρη Παπασπυρόπουλου, στο οποίο υπάρχει μία συνεργασία με τον Craig Walker (πρώην τραγουδιστή των Archive). To καινούριο κομμάτι των Transistor ?Divine?, που ακούγεται σε γνωστή διαφήμιση, θα εμπεριέχεται στην επανέκδοση του album τους που θα κυκλοφορήσει το Δεκέμβρη. Παράλληλα με τις live εμφανίσεις τους, ετοιμάζουν και τη δεύτερη δισκογραφική δουλειά τους.

www.myspace.com/transistorgreece


Common I

Oι Common I δημιουργήθηκαν έναν χρόνο πριν. Έχοντας εμπειρία ετών στον underground χώρο, τα μέλη της μπάντας προσπάθησαν να δώσουν ένα διαφορετικό στίγμα στον ήχο τους διατηρώντας παρ’ όλα αυτά τη δομή και την αμεσότητα του rock ήχου. Το κουαρτέτο από την Αθήνα μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο του EP, oνόματι “The Locust Season”.

www.myspace.com/commoni


Lady Vanishes

Οι “Lady Vanishes” είναι μία νεοσύστατη μπάντα-μετεξέλιξη ενός προ πενταετίας μουσικού σχήματος, με έδρα την Αθήνα. Στα πρώιμα στάδια της μουσικής τους πορείας, έχουν να επιδείξουν τρεις συμμετοχές σε τελικούς μουσικών διαγωνισμών (mad4bands, Νάκας contest, Athens Battle of the Bands), καθώς και εμφανίσεις σε όλα σχεδόν τα μουσικά stages της πόλης. Το μουσικό τους ύφος, συντιθέμενο από τις μουσικές προτιμήσεις του κάθε μέλους ξεχωριστά, χαρακτηρίζεται από τα stoner/grunge κιθαριστικά τους riffs, με μία δόση punk φιλοσοφίας και pop μελωδιών.

www.myspace.com/ladyvanishesband


Άγριες Φράουλες

2 πρώην μέλη των fever susperia (Τόμας, Σταύρος Τσε), επιστρέφουν από το μεγάλο νησί (England) με σκοπό να δημιουργήσουν τραγούδια στην μητρική τους γλώσσα . Στο δρόμο τους βρέθηκε ο Σταύρος (κιθάρες), ιδρυτικό μέλος των Vermin, και ο Γιάννης Δεσποτάκης (improviser-performer-drummer) με πολλές συνεργασίες στον εναλλακτικό χώρο, που ψήθηκε με το πείραμα. Έτσι μετά από 4 μήνες αφού μοιράστηκαν μεταξύ τους ιστορίες μα ποτέ ρόλους, αυτή είναι η 1η τους εμφάνιση… ως άγριες φράουλες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια