Ενωση Βύρωνα: «Άδικα προκριθήκαμε»

Πηγή: volleynews1.gr

Η αποθέωση του ευ αγωνίζεσθαι (fair play) από την διοίκηση της Ένωσης Βύρωνας. Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι οι ανακοινώσεις από τα σωματεία έβγαιναν σε περιπτώσεις καταγγελιών ή διαμαρτυριών κυρίως για τη διαιτησία αλλά η Ένωση Βύρωνα με ανακοίνωση της παραδέχεται πως προκρίθηκε άδικα (!) στο φάιναλ-4 των κορασίδων της ΕΣΠΑΑΑ καθώς ένα διαιτητικό λάθος τους έδωσε την πρόκριση σε βάρος των Νέων Βύρωνος.
Μάλιστα στο γήπεδο προκλήθηκε ένταση και σε βάρος του προέδρου της ΟΔΒΕ Σταύρου Μαυρικίδη καθώς δεύτερη ρέφερυ ήταν η κόρη του Κορίνα και πρώτος ο Αλέξανδρος Σταρίδας.

Η ανακοίνωση τιμά ιδιαίτερα τον επικεφαλής της Ένωσης Βύρωνα Ανδρέα Βαλσαμή που τυγχάνει και ταμίας της ΕΟΠΕ δίνοντας ιδανικό παράδειγμα για το πως πρέπει να λειτουργούν οι παράγοντες. Φυσικά παρά την ανακοίνωση το φύλλο αγώνος έχει κλείσει και δεν αλλάζει τίποτα όσον αφορά το αποτέλεσμα του αγώνα..

Διαβάστε την επιστολή που μας έστειλε η διοίκηση της Ένωσης Βύρωνα η οποία σίγουρα δεν έχει προηγούμενο:

«Την Πέμπτη 19-4-2012 διεξήχθη ο αγώνας βόλεϊ κορασίδων για την πρόκριση στα τελικά της ΕΣΠΑΑΑ μεταξύ των ομάδων ΝΕΟΙ ΒΥΡΩΝΟΣ – ΕΝΩΣΗ ΒΥΡΩΝΑ στην έδρα των ΝΕΩΝ ΒΥΡΩΝΟΣ. Το αποτέλεσμα του αγώνα διαμορφώθηκε σε 3-2 υπέρ της ομάδας μας, η οποία θα συμμετάσχει στα τελικά (finalfour) στις 22 και 23/4/12 στο Μαρκόπουλο.

Ο σύλλογός μας θεωρεί ότι το αποτέλεσμα του αγώνα είναι πλασματικό και είναι απόρροια σοβαρότατου λάθους του Α’ διαιτητού όταν το σκορ στο πέμπτο σετ ήταν 14-11 υπέρ της αντίπαλης ομάδας. Συγκεκριμένα, στο σημείο εκείνο του αγώνα η αθλήτριά μας Πασά στην προσπάθειά της να ¨καρφώσει¨ στην αντίπαλη περιοχή, άγγιξε ισχυρά το άνω μέρος του φιλέ κάνοντας παράβαση. Εκεί τελείωνε το σετ 15-11 υπέρ των αντιπάλων μας. Ο Α΄ διαιτητής όμως λανθασμένα καταλόγισε τη φάση υπέρ της ομάδας μας επειδή η μπάλα στη συνέχεια έπεσε στο χώρο των αντιπάλων. Τελικώς η ομάδα μας κέρδισε το σετ 14-16 και προκρίθηκε στα τελικά της ΕΣΠΑΑΑ!

Η Ένωση Βύρωνα ουδέποτε θα ήθελε να φθάσει σε ένα στόχο της με τέτοιο τρόπο. Γνωρίζουμε ότι τώρα δεν είναι δυνατόν να γίνει απολύτως τίποτα. Εκφράζουμε την ειλικρινή συμπάθειά μας στον συντοπίτη σύλλογο των Νέων Βύρωνος ο οποίος αγωνίσθηκε πολύ καλά και άξιζε την πρόκριση. Και ο δικός μας σύλλογος έχει αδικηθεί στο παρελθόν και ίσως αδικηθεί και στο μέλλον, όμως θα πρέπει ο ευνοηθείς από κάποια ατυχή απόφαση της διαιτησίας να το αποδέχεται και να συμπαρίσταται στον αδικηθέντα. Η δε επιτροπή της διαιτησίας θα πρέπει να είναι πιο προσεκτική στην αξιολόγηση του κάθε αγώνα και οι διαιτητές –αν και είναι άνθρωποι- να είναι αλάνθαστοι.

Εκ μέρους του ΔΣ

ΕΝΩΣΗ ΒΥΡΩΝΑ»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια