Στο “χωριό παραγωγών” ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Πηγή: real.gr

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης επισκέφθηκε εχθές το «χωριό των παραγωγών» του δήμου Βύρωνα, όπου τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Νίκος Χαρδαλιάς.

Παραγωγοί από όλη τη χώρα διαθέτουν τα προϊόντα τους απευθείας στους καταναλωτές σε ανταγωνιστικές τιμές, κάτι που άλλωστε υποστηρίζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς προωθεί τη λειτουργία των ανοικτών αγορών αγροτών, των λεγόμενων farmer’s markets και όπως τόνισε και ο ίδιος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσαυτάρης στόχος είναι η απόκτηση εμπειριών, ώστε να διαμορφωθεί ένα θεσμικό πλαίσιο που θα διέπει τη λειτουργία των ανοικτών αγορών αγροτών. Ήδη λειτουργεί πιλοτικά το πρώτο στην περιοχή της Πρέβεζας, ενώ σύντομα αναμένεται να λειτουργήσουν σε Ηλεία, Δράμα, Κοζάνη και Χανιά. Στον Βύρωνα λειτουργεί από τον περασμένο Νοέμβριο.

Όπως τόνισε ο κ. Τσαυτάρης “προσπαθούμε να ξεκινήσουμε και να αποκτήσουμε εμπειρία σε ένα θεσμό όπως είναι αυτός ο θεσμός των ανοικτών αγορών παραγωγών” και συμπλήρωσε: “Είναι προς το συμφέρον όλων να πετύχει η προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει.  Πέραν αυτών, η εμπειρία δείχνει ότι δεν είναι μόνο οικονομικό το θέμα, αλλά έχει επιπτώσεις και στις τιμές που πωλούν τα σούπερ μάρκετ, οι οπωροπώλες.  Έτσι ο καταναλωτής σε απευθείας σχέση με τον παραγωγό, υποστηρίζει την ντόπια παραγωγική διαδικασία, το ντόπιο γενετικό υλικό, άρα τα οφέλη είναι πολλαπλάσια πέραν του οικονομικού”.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Βύρωνα κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος είναι ο πρώτος που εφάρμοσε τον θεσμό στο αστικό κέντρο, ευχαρίστησε τον υπουργό κ. Τσαυτάρη για την άμεση ενεργοποίηση και το ενδιαφέρον και τόνισε: “Ευχαριστούμε πολύ τον υπουργό κ. Τσαυτάρη γιατί από τη στιγμή της ενεργοποίησης αυτού του θεσμού και ο ίδιος και οι συνεργάτες του έδειξαν πραγματικό ενδιαφέρον. Είναι σημαντικό ότι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες έτσι ώστε να μπορέσουμε να απευθυνθούμε στο κάθε νοικοκυριό ξεχωριστά”.

Το χωριό παραγωγών στον Βύρωνα λειτουργεί κάθε δεύτερη Κυριακή κάθε μήνα, ενώ από την άνοιξη θα λειτουργεί κάθε δεκαπενθήμερο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια