Σώζεται προς το παρόν ο Υμηττός

Πηγή: H Αυγή

Σώζεται προς το παρόν ο ορεινός όγκος του Υμηττού και η πεδιάδα των Μεσογείων από τους σχεδιαζόμενους αυτοκινητόδρομους, ενώ, ήδη, κινήσεις πολιτών και δήμοι έχουν προσφύγει στο ΣτΕ.

Χθες, ο υπουργός Υποδομών, Δ. Ρέππας, ανακοίνωσε πως ακυρώνεται ο εν εξελίξει διαγωνισμός και θα επαναδημοπραττηθεί το έργο “υπό το πρίσμα των κατευθύνσεων που θα προσδιορίσει και το νέο ρυθμιστικό της Αθήνας”. Ο υπουργός έκανε λόγο για περιορισμό του έργου “σε μια πιο διαχειρίσιμη κλίμακα”, ενώ στους λόγους ακύρωσης περιέλαβε το γεγονός ότι μεγάλο κομμάτι από τα 72 χιλιόμετρα, κυρίως προς τη νότια Αττική, δεν προβλέπεται από το Ρυθμιστικό της Αθήνας, το τμήμα που συνδέει τον κόμβο Σπάτων με τον κόμβο του Αεροδρομίου ήταν εκτός Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, τις προσφυγές στο ΣτΕ και το δυσθεώρητο κόστος των απαλλοτριώσεων.

Σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις, από τις αρχές του 2010 θα λειτουργήσει διαδικτυακά σύστημα επιτελικής παρακολούθησης έργων και μελετών, στο οποίο θα εισάγονται πληροφορίες για τα θεσμικά στοιχεία του έργου, ημερομηνίες δημοπράτησης, υπογραφές της σύμβασης κ.ά. οικονομικά στοιχεία, η κατάσταση της σύμβασης κ.λπ.

Διαμαρτυρία

Εν τω μεταξύ, η Διαδημοτική Συντονιστική Επιτροπή για τη Διάσωση του Υμηττού, με τους δημάρχους Ελληνικού – Αλίμου – Αργυρούπολης – Καισαριανής, διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υποδομών, την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, στις 12.30 μ.μ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια