Δελτίο Τύπου Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα σχετικά με τους τρεις συλληφθέντες στη Δ.Ε.Θ.

Την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στους τρεις συλληφθέντες για τα επεισόδια έξω από τη ΔΕΘ και την επίθεση κατά του Γερμανού πρόξενου, εκφράζουν οι εργαζόμενοι στο Δήμο Βύρωνα και ζητούν την άμεση αθώωσή τους.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό και ξεκάθαρο τρόπο τις συλλήψεις των τριών Συναδέλφων μας, που συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έξω από το κτίριο στη Δ.Ε.Θ., όπου πραγματοποιούνταν η  Ελληνογερμανική Συνέλευση με θέμα το ξεπούλημα βασικών υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη διαθεσιμότητα – απόλυση χιλιάδων εργαζόμενων.

Η άθλια Τρικομματική Νεοφιλελεύθερη Κυβέρνηση (Ν.Δ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ.), προκειμένου να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει τις γνωστές μεθόδους ποινικοποίησης και κατασυκοφάντησης των αγώνων τους, προκειμένου να καμφθεί το φρόνημά τους. Τους λέμε ότι όχι μόνο δεν μας φοβίζουν και δεν μας τρομοκρατούν αλλά με αυτές τις άθλιες μεθοδεύσεις πετυχαίνουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκουν. Να μας ενώσουν ακόμη πιο πολύ και να ενισχύσουν στο μέγιστο την αποφασιστικότητά μας να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, για να μην απολυθεί ούτε ένας εργαζόμενος, για να μην περάσει η Επιτροπεία στους Δήμους, για ναανατραπεί αυτή η άθλια, ακραία, βάρβαρη και αδιέξοδη μνημονιακή πολιτική, που οδηγεί την κοινωνία στην πλήρη φτωχοποίηση – εξαθλίωση και τον τόπο και την οικονομία στην ολοκληρωτική καταστροφή.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους τρεις Συναδέλφους μας και ζητάμε την ΑΜΕΣΗ αθώωσή τους, πιστεύοντας ακράδαντα ότι αυτός που έπρεπε να συλληφθεί και να καταδικαστεί είναι ο κ. Φούχτελ.

Νομίζουμε ότι αξίζει τον κόπο να παραθέσουμε ενδεικτικά μερικές από τις απόψεις της Γερμανικής Κυβέρνησης και του απεσταλμένου της κου Φούχτελ, μέσω των οποίων φαίνεται πεντακάθαρα ο ρόλος τους:

Α) «3.000 εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στη χώρα μας κάνουν τη δουλειά 1.000 εργαζόμενων στη Γερμανία».

Β) «Θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις ιδιαίτερα στους Εταίρους που χρηματοδοτούν διαδικασίες
στην Ελλάδα, γιατί δεν γίνεται πιο αποτελεσματική εκμετάλλευση του εργατικού δυναμικού και να φανούν τρόποι που θα μειωθεί ο αριθμός του».

Γ) «Αφού πρώτα περικόπτονται μεθοδικά οι κεντρικοί αυτοτελείς πόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στη συνέχεια συνίσταται από τη Γερμανική Διοίκηση να επιβληθούν Τοπικοί Φόροι και να σηκώσουν για ακόμη μια φορά το βάρος οι απλοί πολίτες».

Έχει νομίζουμε ιδιαίτερη σημασία να υπογραμμίσουμε εδώ ότι, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΟΟΣΑ, οι Έλληνες εργαζόμενοι εργάζονται ετησίως 2017 ώρες, αντί 1408 των Γερμανών.

Τα ερωτήματα που μπαίνουν είναι αμείλικτα: Ποιος κυβερνά τη χώρα; Με ποιο δικαίωμα ο κος Φούχτελ και η παρέα του συστήνουν απολύσεις και αποφασίζουν αν θα περικοπούν οι πόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μεταθέτοντας στις πλάτες του δοκιμαζόμενου λαού την επιβάρυνση της λειτουργίας της; 

Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα συμμετείχε σε όλους τους αγώνες που έλαβαν χώρα, με σκοπό να μην ψηφιστεί το μνημόνιο Νο 3 και θα συνεχίσει τον αγώνα έτσι ώστε αυτά τα καταστροφικά μέτρα να ακυρωθούν στην πράξη.

  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
  • ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
  • ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
  • ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ
  • ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΘΛΙΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΦΤΩΧΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια