Επιμορφωτικό Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς για τις ενεργειακές επιλογές και τις συνέπειές τους

Πηγή: Δήμος Βύρωνα

Επιμορφωτικό σεμινάριο για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση με θέμα “Οι ενεργειακές μας επιλογές και οι συνέπειές τους”, διοργανώνουν τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου στο δημοτικό αναψυκτήριο “Άστρα” οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθηνών και ο Δήμος Βύρωνα.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση 60 δασκάλων και καθηγητών στις μεθόδους με τις οποίες οι μαθητές τους θα προσεγγίσουν το κρίσιμο ζήτημα της ενέργειας όχι μόνο ως συνετοί διαχειριστές των ενεργειακών ορυκτών πόρων, αλλά και με όρους κοινωνικής αλληλεγγύης και δικαιοσύνης, θέτοντας στο επίκεντρο τις πολιτικο-οικονομικές διαστάσεις της ενεργειακής στρατηγικής των σύγχρονων κοινωνιών.

Το σεμινάριο θα εξελιχθεί σε δυο στάδια. Κατά το πρώτο, θα τεθεί το ενεργειακό ζήτημα σε όλες του τις διαστάσεις και θα συζητηθεί από την ολομέλεια των συμμετεχόντων. Κατά το δεύτερο, θα εξελιχθούν τέσσερα βιωματικά εργαστήρια, όπου οι προτεινόμενες παιδαγωγικές μέθοδοι και τεχνικές θα εφαρμοστούν στην πράξη από όλους τους συμμετέχοντες, σε ομάδες εργασίας.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα, Νίκος Γ. Χαρδαλιάς, εξήρε τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία και τόνισε ότι: “Η διαχείριση των ενεργειακών πόρων αποτελεί σημαντικότατη παράμετρο στην προστασία του περιβάλλοντος, η οποία είναι για εμάς καθημερινό στοίχημα. Για το λόγο αυτό και έχουμε θέσει ως στόχο τη μείωση των ενεργειακών αναγκών του δήμου μας, δρομολογώντας τη χρήση εναλλακτικών μορφών ενέργειας αλλά και συστημάτων εξοικονόμησης ενεργειακών πόρων στην πόλη μας. Προκειμένου αυτή η προσπάθεια να αποδώσει τα μέγιστα, η εξοικονόμηση ενέργειας πρέπει να γίνει βίωμα για καθένα από εμάς και ιδιαίτερα για τα παιδιά μας, τους αυριανούς πολίτες αυτής της χώρας”.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ


12:30-12:45
Νίκος Χαρδαλιάς, Δήμαρχος Βύρωνα «Οι δυνατότητες παρέμβασης των Ο.Τ.Α. στο ενεργειακό ζήτημα»

12:45-13:00 Σοφία Στράγγα, Σχολική Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Ιωάννης Βλάχος, Σχολικός Σύμβουλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης «Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, οι προοπτικές ενός κρίσιμου ζητήματος»

13:00-13:15 Σχίζα Κωνσταντίνα και Φουσέκη Έφη, Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθηνών «Οι κοινωνικο-πολιτικές συνιστώσες των ενεργειακών μας επιλογών και πώς τις εντάσσουμε στον διδακτικό μας σχεδιασμό»

13:15-13:30 Μαρία Δημοπούλου και Ελένη Μπαμπίλα, Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθηνών «Η ανταπόκριση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας στο προτεινόμενο διδακτικό μοντέλο»

13:30-14:00 Διάλειμμα- Γεύμα

14:00-15:00 Εργαστήριο, Πρώτη και Δεύτερη Φάση, Σχίζα Κωνσταντίνα, Έφη Φουσέκη, Δημοπούλου Μαρία, Μπαμπίλα
Ελένη, Σαβελώνας Κωνσταντίνος

15:00-15:30 Παρουσίαση- Συζήτηση

15:30-16:30 Εργαστήριο, Τρίτη και Τέταρτη Φάση, Σχίζα Κωνσταντίνα, Έφη Φουσέκη, Δημοπούλου Μαρία, Μπαμπίλα Ελένη, Σαβελώνας Κωνσταντίνος

16:30-17:00 Παρουσίαση, Συζήτηση, Συμπεράσματα, Αξιολόγηση, Προτάσεις, Σχίζα Κωνσταντίνα, Έφη Φουσέκη, Δημοπούλου Μαρία, Μπαμπίλα Ελένη, Σαβελώνας Κωνσταντίνος

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια