Επεισόδια μεταξύ απεργών και ΜΑΤ

Πηγή: ethnos.gr

Επεισόδια μεταξύ απεργών δημοτικών υπαλλήλων και της αστυνομίας με ρίψη χημικών πραγματοποιήθηκαν προχθές στην Πλατεία Καραϊσκάκη κατά την απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕ ΟΤΑ. Δυνάμεις της αστυνομίας προσπάθησαν να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να μεταβούν στην Πλατεία Κλαυθμώνος όπου θα κατέληγε η πορεία εργαζομένων και δημάρχων. Με τη συμβολή των ΜΑΤ και αυτοκινήτων της αστυνομίας προσπάθησαν να εμποδίσουν τη διέλευση απορριμματοφόρων που ηγούνταν της πορείας. Επιτέθηκαν με χημικά στους διαδηλωτές μεταξύ των οποίων ήταν και οι δήμαρχοι Αγ. Βαρβάρας Γ. Καπλάνης, Αγ. Ι. Ρέντη Ιωακειμίδης, Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς κ.ά. Τα πνεύματα εντάθηκαν όταν οδηγοί απορριμματοφόρων προσπάθησαν να διαφύγουν μέσω της πλατείας Καραϊσκάκη, ενώ διαδηλωτές επιχείρησαν ακόμα και να σηκώσουν με τα χέρια περιπολικό για να ανοίξουν τον δρόμο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις συνέλαβαν τους οδηγούς των απορριμματοφόρων για παρακώλυση συγκοινωνιών και αντίσταση κατά της αρχής και τους μετέφεραν στα γραφεία της Τροχαίας. Εκεί με παρέμβαση δημάρχων και συνδικαλιστών της ΠΟΕ ΟΤΑ, αφέθηκαν ελεύθεροι αλλά κατόπιν, όπως καταγγέλλουν οι απεργοί, τρεις οδηγοί συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ. Ο ένας συνελήφθη στη Νίκαια από μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ και οι άλλοι δύο στην Πατησίων. Μετά από διαβουλεύσεις και παρέμβαση του εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι αργά το βράδυ αφού σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον τους, ενώ ορίστηκε δικάσιμος για τις 14 Σεπτέμβρη.

Στην Πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των απεργών όπου χαιρέτισαν ο δήμαρχος Αγ. Αναργύρων Καματερού Ν. Σαράντης και ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια