Αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πρασίνων στο Πυροφυλάκειο Βύρωνα

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, υποδέχθηκε στο Πυροφυλάκειο της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Βύρωνα, τα στελέχη της Παναττικής Γραμματείας των Οικολόγων Πρασίνων Κώστα Καλογράνη και Ιάκωβο Αλαβάνο.

Κατά της διάρκειας της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη παρουσία εθελοντών, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ ενημέρωσε τα στελέχη των Οικολόγων Πρασίνων για τα θέματα που αφορούν στον Υμηττό, επισημαίνοντας ότι ενώ ο ΣΠΑΥ και οι Εθελοντικές Ομάδες Δασοπροστασίας των Δήμων – μελών του είναι έτοιμοι επιχειρησιακά να αντιμετωπίσουν τις δασικές πυρκαγιές, ο Σύνδεσμος δεν έχει λάβει ακόμη ούτε την ανεπαρκή προβλεπόμενη κρατική επιχορήγηση για πολιτική προστασία. Παράλληλα, κανένας κρατικός φορέας πλην του ΣΠΑΥ δεν έχει προχωρήσει σε καθαρισμούς της εύφλεκτης βιομάζας (αποψίλωση ξηρών χόρτων) στον Υμηττό.

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο 15ετές αίτημα ασφάλισης των εθελοντών πυροσβεστών από την πολιτεία, επισημαίνοντας: «Από τη στιγμή που υπάρχουν μέλη πιστοποιημένων εθελοντικών ομάδων, που λαμβάνουν εκπαίδευση από το Πυροσβεστικό Σώμα και αντιμετωπίζουν ουσιαστικούς κινδύνους σε περίπτωση πυρκαγιάς, η ασφάλισή τους από την πολιτεία θα έπρεπε να είναι αυτονόητη».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια