✦ Οργανωμένη επίθεση από ομάδα περίπου 20 κουκουλοφόρων σημειώθηκε στην οικία του πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, στον Βύρωνα.
✦ Οι δράστες προκάλεσαν βανδαλισμούς με μπογιές στην πρόσοψη, πέταξαν τρικάκια και αναποδογύρισαν σταθμευμένο όχημα.
✦ Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή δύο νεαρών ατόμων, ηλικίας 18 και 20 ετών.
Συναγερμός σήμανε στις αστυνομικές αρχές το βράδυ της Παρασκευής 3 Απριλίου 2026, μετά από οργανωμένη επίθεση ομάδας περίπου 20 κουκουλοφόρων στην οικία του πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, στον Βύρωνα.
Το χρονικό της επίθεσης
Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τις 22:00, με τους δράστες να κινούνται ταχύτατα και οργανωμένα. Σύμφωνα με μαρτυρίες και αστυνομικές αναφορές, η ομάδα των κουκουλοφόρων πέταξε μπογιά στην πρόσοψη της οικίας και διασκόρπισε τρικάκια στον δρόμο, ενώ παράλληλα προχώρησε σε βανδαλισμούς δύο έως τριών σταθμευμένων οχημάτων. Ένα από τα αυτοκίνητα βρέθηκε αναποδογυρισμένο στο οδόστρωμα, ενώ οι δράστες έγραψαν με σπρέι στον τοίχο το σύνθημα «Τα κρατικά εγκλήματα δεν παραγράφονται».
Κινητοποίηση και προσαγωγές
Αμέσως μετά την επίθεση, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή για τη συλλογή στοιχείων και οπτικοακουστικού υλικού από κάμερες ασφαλείας. Οι πρώτες έρευνες οδήγησαν στην προσαγωγή δύο νεαρών ατόμων, ηλικίας 18 και 20 ετών, οι οποίοι εξετάζονται για τη συμμετοχή τους στο περιστατικό. Λόγω των ερευνών, στην περιοχή αναπτύχθηκε έντονη αστυνομική παρουσία και υπήρξε προσωρινός αποκλεισμός των δρόμων πέριξ της οικίας.
Το ιστορικό των επιθέσεων
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη κατοικία γίνεται στόχος, καθώς τον Νοέμβριο του 2018 είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός σε μπαγκαζιέρα μοτοσυκλέτας έξω από το σπίτι του κ. Ντογιάκου. Εκείνη η βόμβα δεν είχε εκραγεί, πιθανώς λόγω λάθους στη συνδεσμολογία, και εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς μετά από προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Ο Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος ολοκλήρωσε τη θητεία του ως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου το 2023, αποτελεί πρόσωπο που έχει βρεθεί συχνά στο επίκεντρο λόγω των υποθέσεων που χειρίστηκε.

