O Αθηναϊκός έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του EuroCup

Σε μια ιστορική βραδιά για το κλειστό του Βύρωνα «Δημήτρης Καλτσάς», ο Αθηναϊκός επικράτησε της γαλλικής Βιλνέβ (Λιλ) με 69-56, στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό για το EuroCup Women.

27 Φεβρουαρίου 2026
Ένα λεπτό ανάγνωσης
95 Views
ath vil k
ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

✦ Ο Αθηναϊκός νίκησε τη γαλλική Βιλνέβ με 69-56 στον πρώτο ημιτελικό του EuroCup Women που διεξήχθη στον Βύρωνα.
✦ Η ομάδα της Στέλλας Καλτσίδου απέκτησε πλεονέκτημα 13 πόντων ενόψει της κρίσιμης ρεβάνς στη Γαλλία στις 4 Μαρτίου.
✦ Η εξαιρετική άμυνα και η επιθετική κυριαρχία στο δεύτερο ημίχρονο οδήγησαν τις παίκτριες του Βύρωνα ένα βήμα πριν τον τελικό.

Σε μια ιστορική βραδιά για το κλειστό του Βύρωνα «Δημήτρης Καλτσάς», ο Αθηναϊκός επικράτησε της γαλλικής Βιλνέβ (Λιλ) με 69-56, στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό για το EuroCup Women. Η ομάδα της Στέλλας Καλτσίδου, καλείται πλέον να υπερασπιστεί τη διαφορά των 13 πόντων στη ρεβάνς της 4ης Μαρτίου στη Γαλλία, με φόντο τη μεγάλη πρόκριση στον τελικό.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Ο αγώνας ξεκίνησε με ισορροπία, καθώς οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ. Παρά το αρχικό προβάδισμα των Γαλλίδων (4-9), ο Αθηναϊκός αντέδρασε και έκλεισε την πρώτη περίοδο προηγούμενος με 21-19 χάρη σε καλάθι της Ράτσα.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η ομάδα του Βύρωνα ανέβασε την πίεση και με πρωταγωνίστρια τη Μίλερ έφτασε στη μέγιστη διαφορά των 10 πόντων (34-24). Ωστόσο, ένα επιθετικό «μπλακ-άουτ» στα τελευταία πέντε λεπτά του ημιχρόνου επέτρεψε στη Βιλνέβ να τρέξει ένα σερί και να μειώσει στο καλάθι (34-32).

Η κυριαρχία του δεύτερου ημιχρόνου

Στην επανάληψη, ο Αθηναϊκός επέβαλε πλήρως τον ρυθμό του. Με εξαιρετική αμυντική λειτουργία και επιθετική πολυφωνία, οι παίκτριες του Βύρωνα ξέφυγαν γρήγορα με +14 (49-35). Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η διαφορά άγγιξε και τους 15 πόντους, πριν καταλήξει στο τελικό +13, που δίνει σημαντικό αβαντάζ στην ελληνική ομάδα.

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 34-32, 53-44, 69-56

Exit mobile version