Η ανακύκλωση βιοαποβλήτων έρχεται στο Βύρωνα

Τέσσερα νέα ειδικά απορριμματοφόρα & πλυντήρια κάδων και 925 καφέ κάδους, που θα αξιοποιηθούν για την έναρξη του πιλοτικού πρόγραμμα διαλογής στην πηγή βιοαποβλήτων (υπολειμμάτων κουζίνας και κήπου), παρέλαβε ο Δήμος Βύρωνα, στα πλαίσια προγραμματικής σύμβασης με τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Ν. Αττικής (ΕΔΣΝΑ).

Τον εξοπλισμό παρέλαβε ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, τον Aντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Γιώργο Δημόπουλο και τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας και πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ, Βασίλη Κόκκαλη. Παρόντες ήταν οι αντιδήμαρχοι Κώστας Αγγέλης, Μιχάλης Καραγιάννης, Δημήτρης Κόκκαλης, Χρήστος Σπυρόπουλος, Λεμονιά Κλωνάρη και Θέμης Τέγος.

Που θα τοποθετηθούν καφέ κάδοι στο Βύρωνα;

Οι καφέ κάδοι θα τοποθετηθούν το επόμενο διάστημα και θα λειτουργήσουν πιλοτικά στον Καρέα και σε σημεία που συγκεντρώνονται μεγάλες ποσότητες βιοαποβλήτων στο Δήμο Βύρωνα, (όπως στρατόπεδα, λαϊκές αγορές, σούπερ μάρκετ, ανθοπωλεία, οπωροπωλεία, καταστήματα εστίασης, κοινωνικό συσσίτιο κ.λπ.). Σταδιακά καφέ κάδοι θα τοποθετηθούν σε όλες τις γειτονιές του Βύρωνα για να μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα όλα τα νοικοκυριά της πόλη μας.

Τι βάζουμε μέσα στους καφέ κάδους;

Στους κάδους αυτούς θα συγκεντρώνονται ξεχωριστά μόνο υπολείμματα κάθε είδους τροφών (κόκκαλα, φλούδες, ψωμί, ζυμαρικά, τυριά, καρποί, όσπρια), υπολείμματα καφέ και τσαγιού, φύλλα και κλαδάκια. Κατά συνέπεια οι πολίτες θα διαχωρίζουν από τα σκουπίδια τους, ότι μπορεί να ξαναγίνει ένα πλούσιο καθαρό λίπασμα τύπου compost, κατάλληλο για τα φυτά.

Με τον τρόπο αυτό μειώνουμε σημαντικά τα σκουπίδια που καταλήγουν στον τεράστιο σκουπιδότοπο της Φυλής, τον μεγαλύτερο της Ευρώπης, ένα περιβαλλοντικό έγκλημα για όλη την Αττική.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια