6ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα: «Έτσι κάναμε τις πολύχρωμες μάσκες μας viral»

Πηγή: documentonews.gr

Η πρόεδρος και ο γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα εξηγούν πώς με απλά αυτονόητα βήματα έκαναν την ανάγκη παιχνίδι.

Κάνοντας απλά το αυτονόητο κατάφεραν μέσα σε λίγες μόνο μέρες κάτι για το οποίο άλλοι προσπάθησαν πολύ για… να αποτύχουν. Οι μάσκες που επιμελήθηκε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα έγιναν viral για τον αντίθετο ακριβώς λόγο από εκείνον που έγιναν οι μάσκες του υπουργείου. Τα μέλη του Συλλόγου μίλησαν στο documentonews.gr και εξήγησαν το μυστικό της επιτυχίας.

«Βλέποντας ότι είμαστε μπροστά σε μια κατάσταση διαφορετική από εκείνη που βιώσαμε τις λίγες μέρες που λειτούργησαν τα σχολεία μετά το ανοιξιάτικο lockdown αποφασίσαμε να κάνουμε κι εμείς από την πλευρά μας ό,τι περνούσε από το χέρι μας ώστε να κάνουμε την προσαρμογή των παιδιών στη νέα τους σχολική καθημερινότητα πιο εύκολη και, κυρίως, πιο ευχάριστη», λέει στο documentonews.gr η πρόεδρος του Συλλόγου Ελίζα Αντωνιάδου.

Από εκεί και πέρα τα πάντα ήταν θέμα οργάνωσης. Τα μέλη του Συλλόγου ήρθαν σε επικοινωνία και πήραν προσφορές από διάφορες τοπικές βιοτεχνίες ενδυμάτων και κατέληξαν σε εκείνη που συνδύαζε ποιότητα και τιμή. «Κύριο μέλημά μας ήταν οι μάσκες να πληρούν τις προδιαγραφές του ΕΟΔΥ για τις υφασμάτινες μάσκες. Από εκεί και πέρα προφανώς προτεραιότητα δόθηκε στις μικρομεσαίες βιοτεχνίες της περιοχής μας. Γενικά η φιλοσοφία ενός Συλλόγου Γονέων πρέπει, κατά την άποψή μου, να κινείται με γνώμονα τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας. Αισθανόμαστε με αυτόν τον τρόπο κι εμείς ότι ανταποδίδουμε τη δική τους στήριξη στις δράσεις που κάνουμε κατά καιρούς», συμπληρώνει ο «δικός μας» Γιάννης Πούλλος, που τυχαίνει να είναι γραμματέας του Συλλόγου.

Το μεγάλο μυστικό της επιτυχίας όμως των μασκών, οι οποίες μοιράστηκαν στα παιδιά και τις φορούν με μεγάλη χαρά πηγαίνοντας στο σχολείο είναι οι ζωγραφιές τις οποίες έκανε στο χέρι, μάσκα προς μάσκα, η εικαστικός κ. Ελένη Φέζου. «Αρχικά είχαμε πει να φτιάξουμε μάσκες με το λογότυπο του σχολείου, όμως αυτές οι μάσκες μου θύμιζαν ρομποτάκια παρά παιδάκια και αποφάσισα να βάλω σε κάθε μάσκα ξεχωριστά μια πινελιά. Πήρα στοιχεία από διάφορους ζωγράφους και τα έβαλα στις μάσκες. Σκοπός ήταν να γίνουν πιο ευχάριστες οι συνθήκες για τα παιδιά», λέει η ίδια στο documentonews.gr. Και τα κατάφερε, αφού όπως μας είπε «το χαμόγελό τους φαίνεται και μέσα από τις μάσκες».

Kandinsky, Klee , Miro, Picasso, Βασιλείου, Φασιανός, Matisse, Britto είναι μερικοί από τους μεγάλους ζωγράφους που αποτυπώνονται… στις λευκές μάσκες στα όμορφα προσωπάκια των παιδιών και στις μαύρες για τους καθηγητές. Και βέβαια, μπόλικη δόση… αυτοσχεδιασμού από την κ. Φέζου.

Την ίδια ώρα στα social media το πάρτι με τις μάσκες που κόπηκαν λόγω… μεγέθους καλά κρατεί. «Η αλήθεια είναι πως όταν είδαμε τις μάσκες που μοιράστηκαν στα παιδιά από το υπουργείο σκεφτήκαμε πόσο δύσκολο είναι να κάνουν οι αρμόδιοι λάθος σε κάτι που για εμάς ήταν τόσο απλό, έστω και σε διαφορετική κλίμακα. Είναι αυτό ακριβώς που συζητάμε και έξω από το σχολείο στα πηγαδάκια με τους υπόλοιπους γονείς», συμπληρώνει ο Γιάννης Πούλλος.

«Κάποιοι τις είπαν φίμωτρο, άλλοι μας έδωσαν συγχαρητήρια. Για εμάς όμως αυτό που έχει σημασία είναι ότι τα παιδιά τις φοράνε με χαρά. Κανένας μας δεν αισθάνεται άνετα να είναι όλη μέρα με μια μάσκα στο πρόσωπο, πόσω μάλλον τα μικρά παιδιά. Προσπαθήσαμε λοιπόν αυτήν η πρωτόγνωρη εμπειρία να γίνει παιχνίδι και από ό,τι φαίνεται το πετύχαμε. Εχουμε την τύχη να έχουμε στο πλευρό μας έναν μοναδικό άνθρωπο και εξαιρετική καλλιτέχνη, την κ. Ελένη Φέζου, η οποία μόλις της προτείναμε να ζωγραφίσει τις μάσκες πραγματικά ενθουσιάστηκε. Αλλά τι να λέμε τώρα, εδώ έχει ζωγραφίσει ολόκληρο το σχολείο, στις μάσκες θα κόλλαγε», καταλήγει γελώντας η Ελίζα Αντωνιάδου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια