Εκστρατεία ενημέρωσης του Δήμου Βύρωνα για την καθαριότητα και την ανακύκλωση στην πόλη

Ο Δήμος Βύρωνα εγκαινιάζει μια μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης για την καθαριότητα της πόλης.

Ο στόχος είναι να συμβάλλουμε όλοι, από την πλευρά του ο καθένας για να κάνουμε την πόλη μας πιο καθαρή. Η ενημέρωση αυτή είναι η αφετηρία μιας Δημόσιας Διαβούλευσης για την καθαριότητα που θα ακολουθήσει, ώστε όλοι εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος να συμβάλουν με τις ιδέες και τις απόψεις τους σε ένα θέμα που μας αφορά όλους.

Η καμπάνια ενημέρωσης περιλαμβάνει: αφίσες σε επίκαιρα σημεία του Δήμου, αφίσες στις στάσεις της Δημοτικής Συγκοινωνίας, φυλλάδια που θα μοιραστούν στα διαμερίσματα των πολυκατοικιών του Βύρωνα (μέσω εταιρειών κοινοχρήστων), αφισέτες που θα αναρτηθούν στους πίνακες ανακοινώσεων των πολυκατοικιών και αυτοκόλλητα που θα τοποθετηθούν στους κάδους απορριμμάτων. Περιλαμβάνει επίσης σχετικές αναρτήσεις σε ιστοσελίδες στα social media.

Με αυτό τον τρόπο θα γίνουν γνωστές χρήσιμες πληροφορίες για τη Διαχείριση Απορριμμάτων (ογκώδη αντικείμενα, μπάζα, κλαδέματα) και την Ανακύκλωση στον Δήμο Βύρωνα

Διαχείριση αδρανών υλικών (μπάζων)

Ο Δήμος Βύρωνα ΔΕΝ είναι υπεύθυνος για την αποκομιδή των μπάζων.
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για ιδιωτικές εργασίες ανακαίνισης, κάθε Δημότης υποχρεούται να νοικιάσει ειδικό κάδο και να φροντίσει ο ίδιος για την αποκομιδή και ανακύκλωση των μπάζων, ανεξαρτήτως ποσότητας και σε συνεργασία με εξειδικευμένη εταιρεία.
Αυτό σημαίνει πως η απόθεση μπάζων στους δρόμους και τα πεζοδρόμια είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ.

Ογκώδη απορρίμματα

Παρότι ο Δήμος Βύρωνα δεν αναλαμβάνει αδρανή υλικά (όπως υλικά οικοδομής), συνεχίζει κανονικά να αναλαμβάνει την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων (λ.χ. στρώματα ή έπιπλα) και κλαδεμάτων, κατόπιν συνεννόησης με την Υπηρεσία Καθαριότητας.

Ανακύκλωση

Ο Δήμος Βύρωνα πρωτοπορεί από το 2008 εφαρμόζοντας το σύστημα Διαλογής στην Πηγή, διαθέτοντας Σημεία Ανακύκλωσης, στα οποία μπορείτε να ανακυκλώσετε ξεχωριστά Χαρτί, Πλαστικό και Αλουμίνιο εύκολα και γρήγορα.
Βρείτε το πλησιέστερο Σημείο Ανακύκλωσης στο www.dimosbyrona.gr/anak.php ή τηλεφωνήστε στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βύρωνα στα τηλέφωνα 210-7640512 και 210-7658247 για περισσότερες πληροφορίες.

Η Δημοτική Αρχή του Βύρωνα εργάζεται προκειμένου σύντομα να μπορούν να προστεθούν στα τρία υπάρχοντα ρεύματα Ανακύκλωσης και νέα, ώστε να μπορείτε να ανακυκλώνετε ακόμα περισσότερα υλικά.

Η αύξηση της ανακύκλωσης στην πόλη μας σημαίνει προστασία του Περιβάλλοντος αλλά και εξοικονόμηση πόρων για τη διαχείριση απορριμμάτων από το Δήμο, η οποία, εφόσον επιτευχθεί, θα επιτρέψει και τη μείωση των ανταποδοτικών τελών για τους κατοίκους του Βύρωνα.

Προστασία του Υμηττού

Πρόσφατα, το Δημοτικό Συμβούλιο του Βύρωνα επικύρωσε σύμβαση για τη μεταφορά και ανακύκλωση περίπου 1.000 τόνων μπάζων (αδρανών υλικών) που έχουν συγκεντρωθεί στο Σταθμό Μεταφόρτωσης στον Υμηττό. Αυτά τα αδρανή υλικά συγκεντρώθηκαν εκεί ύστερα από την απαγόρευση μεταφοράς τους στο ΧΥΤΑ Φυλής από 1.1.2018.

Με την προαναφερόμενη σύμβαση δίνεται λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα ρύπανσης του Υμηττού. Ας συμβάλλουμε όλοι με τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων μας στην προστασία του βουνού, ενός από τους λιγοστούς πνεύμονες πρασίνου στο Λεκανοπέδιο.

Πρόσφατα, το προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας ενισχύθηκε με 21 μόνιμους εργαζόμενους, ενώ ολοκληρώνεται η αντικατάσταση 1.100 από τους 1.360 μικρούς και μεγάλους κάδους απορριμμάτων από ίδιους πόρους του Δήμου Βύρωνα, με στόχο την αναβάθμιση του επιπέδου καθαριότητας σε κάθε γειτονιά.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας είναι εδώ για σας

Για οποιαδήποτε απορία, ενημέρωση και βοήθεια, καθώς και για να συνεννοηθείτε για την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων και κλαδεμάτων, επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 210-7640512 και 210-7658247 με την υπηρεσία καθαριότητας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια