Προχωρά η ανάπλαση των Προσφυγικών στον Καρέα

Πηγή: tanea.gr

Tο έργο ανάπλασης της περιοχής των Προσφυγικών στον Καρέα του Δήμου Βύρωνα, ύψους 3.992.655 ευρώ με ΦΠΑ, προχωρά με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής. Στο επίκεντρο του έργου είναι η βιοκλιματική αναβάθμιση της περιοχής καθώς και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο την ανάπλαση της περιοχής μεταξύ των προσφυγικών πολυκατοικιών, που περικλείεται από τις οδούς Λ. Καρέα – Δάφνης – Γαρδένιας – Κισσού και Γαζίας, συνολικής έκτασης περίπου 25 στρεμμάτων.

Το έργο περιλαμβάνει την αναδιαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, με κατασκευή πεζοδρομίων, διαμόρφωση των υφιστάμενων πλατειών, δημιουργία χώρων πρασίνου, χώρων περιπάτου και αναψυχής, παιδικών χαρών, καθιστικών, χώρων parking. Παράλληλα θα υλοποιηθούν οι ακόλουθες παρεμβάσεις για τη βελτίωση υποδομών: ανακατασκευή / τροποποίηση του εσωτερικού οδικού δικτύου, νέο αποχετευτικό δίκτυο καθώς και ενεργειακή αναβάθμιση του φωτισμού της περιοχής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια