1ο Φεστιβάλ Ισότητας στο Θέατρο Βράχων

Πηγή: elculture.gr

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την υπέρβαση κάθε μορφής έμφυλων ανισοτήτων, που αποτελεί και το κύριο μέλημα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), αλλά και υπό το πρίσμα των γενικότερων δράσεων εξωστρέφειας της ΓΓΙΦ, ξεκινά το 1ο Φεστιβάλ για την Ισότητα των Φύλων, που συμπεριλαμβάνεται στο Πρόγραμμα του Θεάτρου Βράχων και θα διεξαχθεί με δωρεάν είσοδο για όλους και όλες στις 29-30/6/2018 με ώρα έναρξης 18:30.

Παυλίνα Βουλγαράκη

Παυλίνα Βουλγαράκη

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί το κοινό, ειδικά το νεανικό, που είθισται να στηρίζει ένθερμα τα Φεστιβάλ της χώρας μας, για το έργο της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), μέσα από ποικίλες δράσεις, εκθέματα και ενημέρωση από τα στελέχη για το σύνολο του έργου του, πλούσιο ενημερωτικό υλικό, εισηγήσεις, θεατρικές και μουσικές παρουσιάσεις, που αντιμάχονται τις έμφυλες ανισότητες, αποστέλλοντας το ηχηρό μήνυμα υπέρ της ισότητας των φύλων ως ουσιαστική παράμετρο εξυγίανσης των σχέσεων φύλου και συνάμα ως αθέατος αρμός για την κοινωνική μας συνοχή.

Μαρίνα Σάττι & Fonέs

Μαρίνα Σάττι & Fonέs

Την 1η ημέρα του Φεστιβάλ, στις 29/6/2018, στη σκηνή ανεβαίνουν η Μαρίνα Σάττι με τις Fonέs και η Παυλίνα Βουλγαράκη. Το Σάββατο, 30/6/2018, η Φωτεινή Βελεσιώτου, η πολύ σπουδαία λαϊκή τραγουδίστρια με την ιδιαίτερη χροιά, έρχεται με ανανεωμένο πρόγραμμα και νέες μουσικές αναζητήσεις. Μαζί της ο νέος ταλαντούχος τραγουδιστής Σωτήρης Μπαλλάς. Ακολούθως, η Αφεντούλα Ραζέλη, με τη ζεστή φωνή της, θα μας συνοδεύσει σε μια διαδρομή με γνωστά, αγαπημένα και διαχρονικά τραγούδια.

Φωτεινή Βελεσιώτου

Φωτεινή Βελεσιώτου

Τις δύο ημέρες του Φεστιβάλ θα πλαισιώσουν οργανωμένες συζητήσεις που άπτονται σημαντικών πτυχών των έμφυλων ανισοτήτων. Συγκεκριμένα, στις 29/6/2018 θα γίνει συζήτηση με θέμα την σεξουαλική παρενόχληση, υπό τον τίτλο: Δε με ”κολακεύεις”- Με παρενοχλείς! και στις 30/6/2018 συζήτηση με θέμα: Oι Όψεις των έμφυλων ανισοτήτων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό.

Αφεντούλα Ραζέλη

Αφεντούλα Ραζέλη

Επιπλέον, καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα λειτουργούν:

-Έκθεση από τη Βιβλιοθήκη Θεμάτων Ισότητας και Φύλου της ΓΓΙΦ
-Περίπτερα με φορείς και οργανώσεις σχετικές με την προώθηση της ισότητας των φύλων
-Περίπτερα με γυναικείους συνεταιρισμούς, ΚΟΙΝΣΕΠ και επιχειρήσεις γυναικών με τα προϊόντα τους

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια