Καρέας: Έβαλαν νερό για τα ζώα τους δάσους που επέζησαν από την πυρκαγιά

Πηγή: zoosos.gr

Στην περιοχή του Καρέα, που βρίσκεται στην δυτική πλευρά του Υμηττού, μια ομάδα φιλόζωων χθες τοποθέτησε δεκάδες δοχεία με νερό για να μπορέσουν εκεί να ξεδιψάσουν τα ζώα τα οποία επέζησαν από τις φλόγες που κατέκαψαν τις πλαγιές του βουνού της Αττικής στις 17 Ιουλίου.

Τα αφανή για τα Μ.Μ.Ε. θύματα.

Οι φωτογραφίες της Γεωργίας Φωκιανού, που μίλησε στο www.zoosos.gr, και συμμετείχε σε αυτή την αναζήτηση τραυματισμένων ζώων, δείχνουν την έκταση της καταστροφής.

Οι περίπου δέκα εθελοντές, που μετά την άδεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μετέφεραν με ένα αυτοκίνητο νερό τοποθέτησαν σε διαφορετικά σημεία του Καρέα λεκάνες τις οποίες έδεσαν στους κορμούς των δέντρων.

Οι φιλόζωοι οι οποίοι συμμετείχαν χθες σε αυτή την προσπάθεια ανακούφισης των ζώων που γλύτωσαν.

Στο έδαφος σκόρπισαν σπόρους για να τραφούν τα πουλιά και άφησαν κομμάτια από λαχανικά για να τραφούν οι χελώνες και λαγουδάκια και άλλα χορτοφάγα ζώα που επέζησαν.

Η μεταφορά του νερού ήταν εξαιρετικά δύσκολη καθώς με καρότσια της λαϊκής οι φιλόζωοι έσερναν τα μπιτόνια στο κακοτράχαλο έδαφος.

Το χελωνάκι που βρέθηκε ζωντανό!

Ο κόπος τους αποζημιώθηκε όταν μέσα στα αποκαΐδια κατάφεραν να βρουν μια χελωνίτσα ζωντανή.

Οι φωτογραφίες των καμένων ερπετών αποδεικνύουν για άλλη μια αφορά πια είναι τα αφανή θύματα των ανθρωπίνων λαθών ή της ασυδοσίας του είδους μας.

Αυτά τα πλάσματα ποτέ δεν αναφέρονται στις λίστες των θυμάτων από τα καθεστωτικά Μ.Μ.Ε. για τα οποία αξία έχουν μόνο οι άνθρωποι και οι περιουσίες τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια