Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους του Βύρωνα

Πηγή: efsyn.gr

Σε δίωρη στάση εργασίας, 07.00-09.00 το πρωί της Παρασκευής (6/3) και συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το δημαρχείο της πόλης, προχώρησαν οι εργαζόμενοι στο δήμο Βύρωνα, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη δημοτική αρχή και απαιτώντας να δοθούν θετικές απαντήσεις στα αιτήματά τους.

Μιλώντας στους συναδέλφους του ο πρόεδρος του σωματείου, Χρήστος Παναγιωτόπουλος, ανέδειξε για άλλη μια φορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος Βύρωνα, εξαιτίας της μείωσης μόνιμου προσωπικού και του οικονομικού αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει.

Κάλεσε, επίσης, τη δημοτική αρχή να διεκδικήσει αύξηση χρηματοδότησης από την κυβέρνηση, για να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών και να σταματήσει η άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού. Ακόμη, άσκησε κριτική σε πολιτικές όπως η κοινωφελή εργασία, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η εθελοντική εργασία, τις οποίες χαρακτήρισε μορφές υπερεκμετάλλευσης των ανέργων, και συμπλήρωσε ότι δεν πρέπει να εφαρμοστούν από μια δημοτική αρχή που έχει αναφορά στην αριστερά. Παράλληλα, ο κ. Παναγιωτόπουλος κάλεσε τη συγκυβέρνηση να συγκρουστεί με τις βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων και της Ε.Ε. και ανέφερε ότι η νέα συμφωνία για τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης δεν είναι προς όφελος του λαού.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων τόνισε ότι είναι απαράδεκτο η δημοτική αρχή της αριστεράς να μην διεκδικεί τα χρήματα της επιδότησης για την ανακύκλωση των υλικών κατευθείαν από το κράτος και να συζητά να υπογράψει σύμβαση με την ιδιωτική εταιρεία Ε.Ε.Α.Α. Α.Ε. «Η ανακύκλωση μπορεί να γίνει καλύτερη και να φέρει έσοδα και νέες θέσεις εργασίας στο δήμο μέσα από ένα επανασχεδιασμό της υπηρεσίας καθαριότητας, χωρίς συμμετοχή ιδιωτικών εταιρειών», επισημαίνει το σωματείο.

Τέλος ο κ. Παναγιωτόπουλος απαίτησε να υπάρχει σεβασμός στα δικαιώματα των εργαζομένων και ζήτησε να καταβάλει ο δήμος όλες τις οικονομικές οφειλές που έχει προς τους εργαζόμενους. Να σημειωθεί επίσης ότι, στη διάρκεια της συγκέντρωσης, τα μέλη του Δ.Σ. του σωματείου προσέφεραν στις συγκεντρωμένες γυναίκες ένα κόκκινο γαρίφαλο, τιμώντας με αυτό τον τρόπο την ημέρα της γυναίκας.

Αναλυτικότερα, τα αιτήματα των εργαζομένων, όπως καταγράφονται σε ανακοίνωσή τους, είναι τα εξής: 

  • Καμία συμμετοχή ιδιωτικής εταιρείας (Ε.Ε.Α.Α. Α.Ε) στη διαχείριση των απορριμμάτων – Ανακύκλωση του Δήμου Βύρωνα.
  • Αναδιοργάνωση και αναβάθμιση της ανακύκλωσης. Να διεκδικήσει ο Δήμος την επιδότηση από την κυβέρνηση ΤΩΡΑ για τα ανακυκλώσιμα υλικά που συλλέγει.
  • Ενσωμάτωση των Νομικών Προσώπων και των εργαζομένων στο Δήμο. Να ξεκινήσουν οι διαδικασίες χωρίς κωλυσιεργίες και χρονοτριβές ΤΩΡΑ.
  • Έναρξη των διαδικασιών για τη δημιουργία ενός σύγχρονου λειτουργικού οργανισμού του Δήμου που θα ενσωματώνει τις υπηρεσίες και τους εργαζόμενους των Ν. Προσώπων.
  • Διασφάλιση των καθημερινών μέσων για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων (μέσα ατομικής προστασίας 2011-2012).
  • Άμεση καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης στους εργαζόμενους (για τις εκλογές του 2012 στον Ο.Π.Α. & τους Π. Σταθμούς) και 2014 για όλους όσους εργάστηκαν.
  • Να πληρωθούν οι υπερωρίες του Δεκεμβρίου 2014. Να υλοποιηθεί η συμφωνία για την άμεση πληρωμή των υπερωριών.
  • Έκτακτη κρατική χρηματοδότηση στο Δήμο για να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να λειτουργήσουν προς όφελος του λαού οι υπηρεσίες του δήμου.
  • Όχι στην κοινωφελή, εθελοντική, ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια