Πολίτες του Βύρωνα: «Όχι στην κατάργηση της λεωφορειακής γραμμής 232»

Την αντίθεσή τους στην κατάργηση της λεωφορειακής γραμμής 232 εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι «Πολίτες του Βύρωνα», τονίζοντας ότι η απόφαση αυτή οδηγεί στην περαιτέρω υποβάθμιση της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης της πόλης μας και ζητούν την άμεση αναστολή της.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

Με απόφαση που αναρτήθηκε στη διαύγεια ο ΟΑΣΑ στα πλαίσια αναδιάρθρωσης των δρομολογίων, ανακοίνωσε την κατάργηση της γραμμής 232 Πειραιάς-Υμηττός-Βύρωνας. Η κατάργηση της γραμμής οδηγεί στην περαιτέρω υποβάθμιση της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης της πόλης μας, αφού μέσω της συγκεκριμένης διαδημοτικής γραμμής συνδέονταν ο Βύρωνας με την Δραπετσώνα, Πειραιά, Μοσχάτο, Καλλιθέα, Ν. Σμύρνη, Δάφνη και Υμηττό.

Η απόφαση του ΟΑΣΑ εντάσσεται στα πλαίσια της περικοπής των δαπανών για τις αστικές συγκοινωνίες που επιβάλλονται από την κυβερνητική πολιτική των μνημονίων και έχουν οδηγήσει στη γενικότερη υποβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών του λεκανοπεδίου και της πόλης μας.

Με την κατάργηση της γραμμής 232 αλλά και την μείωση της συχνότητας των δρομολογίων όλων των συγκοινωνιακών γραμμών 203-732-054-204-209-212-11, η καθημερινότητα των συμπολιτών μας υποβαθμίζεται συνεχώς ενώ ταυτόχρονα αναγκάζονται να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα για τις καθημερινές μετακινήσεις τους, αφού οδηγούνται στην αναζήτηση και άλλων μέσων μεταφοράς.

Ως ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ καλούμε την διοίκηση του ΟΑΣΑ να αναστείλει την απόφαση αυτή και την δημοτική αρχή της πόλης να παρέμβει με στόχο να μην καταργηθεί η γραμμή του 232 που εξυπηρετεί τους συμπολίτες μας και να βελτιωθούν τα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών που εξυπηρετούν την πόλη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Σχόλιο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Ανώνυμος

Χωρίς απολύτως καμία διαβούλευση με την τοπική κοινωνία του Βύρωνα και του Υμηττού, με μία εξαιρετικώς αιφνιδιαστική και απρόσμενη απόφαση ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) αποφάσισε να καταργήσει μία ιστορική συγκοινωνιακή γραμμή, ζωτικότατης σημασίας για την εξυπηρέτηση των πολιτών του δήμου Βύρωνα και των κατοίκων του Υμηττού., συγκοινωνιακή γραμμή καίριας σημασίας και σπουδαιότητας για την μετακίνηση των πολιτών προς πάμπολλες περιοχές του λεκανοπεδίου της Αττικής.
Η λεωφορειακή γραμμή 232 Πειραιάς – Υμηττός – Βύρωνα είναι μία σημαντικότατη εξαιρετικά σπουδαία ζωτικότατης σημασίας συγκοινωνιακή -λεωφορειακή γραμμή που συνδέει την πόλη του Βύρωνα και του Υμηττού με το μετρό της Δάφνης, είναι η μοναδική συγκοινωνιακή γραμμή που εξυπηρετεί τους μαθητές του Βύρωνα να μεταβούν προς το πρώτο επαγγελματικό λύκειο Υμηττού (Παπαστράτειο), η μοναδική ιστορική ζωτικότατης σημασίας συγκοινωνιακή λεωφορειακή γραμμή η οποία συνδέει πόλη του Βύρωνα και του Υμηττού με περιοχές όπως την Νέα Σμύρνη, την Καλλιθέα, το Κέντρο Αποκατάστασης και Ελέγχου Τυφλών (ΚΕ.Α.Τ.) στην Καλλιθέα, τον ηλεκτρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Καλλιθέας, την Σιβιτανίδειο Σχολή, το Μοσχάτο, τον ηλεκτρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Μοσχάτου, το Νέο Φάληρο, το Στάδιο Ειρήνης και φιλίας, τον Ηλεκτρικό σιδηροδρομικό σταθμό και τον τερματικό σταθμό του Τραμ Νέου Φαλήρου (Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας), τον Πειραιά, το Πανεπιστήμιου του Πειραιά, τον ηλεκτρικό σιδηροδρομικό σταθμό και τον προαστιακό σιδηροδρομικό σταθμό του Πειραιά, το λιμάνι του Πειραιά, την Ακτή Κονδύλη, την Ηετώνια ακτή μέχρι τα γεωγραφικά όρια της Δραπετσώνας.
Επειδή οι πολίτες που κατοικούν σε αυτήν την περιοχή χρησιμοποιούν αυτήν την ζωτικότατη λεωφορειακή γραμμή για την κάλυψη πάρα πολλών και πολυποίκιλων συγκοινωνιακών αναγκών, επειδή η γραμμή εξυπηρετεί πάμπολλους γεωγραφικούς προορισμούς χωρίς την ανάγκη συνεχών και κουραστικών μετεπιβιβάσεων μεταξύ διαφορετικών μέσων μαζικής μεταφοράς, επειδή οι κάτοικοι του δήμου Βύρωνα χρειάζονται για την αποτελεσματική μετακίνηση τους την συγκεκριμένη λεωφορειακή γραμμή πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να υπάρξει άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης η οποία ελήφθη χωρίς να ερωτηθεί η τοπική κοινωνία και όχι μόνον δεν θα πρέπει καταργηθεί η εν λόγω λεωφορειακή γραμμή αλλά αντιθέτως θα πρέπει να ενισχυθεί με περισσότερα και τακτικότερα δρομολόγια.