Τέσσερις δήμαρχοι ζητούν νομοθετική ρύθμιση για τα χρέη των πολιτών προς τη ΔΕΗ

Πηγή: vimaonline.gr

H αδυναμία ορισμένων πολιτών να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις απέναντι στη ΔΕΗ λόγω της κρίσης, έχει θέσει σε συναγερμό την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Έτσι ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, ο δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης και ο δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης ζητούν την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Αυτό, που με τη συγκεκριμένη επιστολή ζητούν από τον πρωθυπουργό, είναι να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση, με την οποία να μπορούν οι εύρωστοι δήμοι, που έχουν πλεονασματικούς προϋπολογισμούς, να πληρώνουν τους λογαριασμούς ρεύματος όσων δημοτών δεν έχουν τη δυνατότητα.

Η πλήρης επιστολή έχει ως εξής:

Εξοχότατε κύριε Πρωθυπουργέ,

Η οικονομική κρίση μαστίζει τα νοικοκυριά. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και σχεδόν καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες ανθρωπίνων τραγωδιών. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η πλησιέστερη στον άνθρωπο δομή πολιτικής οργάνωσης, οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Παρά τις συστηματικές μας προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το αδιέξοδο ανέργων συμπολιτών μας, οι οποίοι αδυνατούν στοιχειωδώς να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έναντι της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να ζουν χωρίς ηλεκτροδότηση μέσα στον χειμώνα.

Πέρα και πάνω από ιδεολογίες, τα κόμματα και τις σκοπιμότητές τους, αισθανόμαστε την βαθύτατη ηθική υποχρέωση να παρέμβουμε για να ανακουφίσουμε εκείνους που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη. Το υφιστάμενο θεσμικό και νομικό πλαίσιο περιορίζει την ανεξαρτησία μας και δεν μας επιτρέπει να εκτελέσουμε το καθήκον μας.

Ζητούμε την προσωπική σας παρέμβαση ώστε να προβεί η κυβέρνηση στην απαιτούμενη νομοθετική ρύθμιση, που θα επιτρέψει στην τοπική αυτοδιοίκηση, εφόσον βεβαίως οι Δήμοι έχουν αποδεδειγμένα την οικονομική δυνατότητα, να τακτοποιήσουν οφειλές και να καλύψουν το κόστος της επανασύνδεσης του ρεύματος στους αδύναμους συμπολίτες μας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια