Χωρίς πετρέλαιο οι παιδικοί σταθμοί του Βύρωνα

Πηγή: zougla.gr

Όπως καταγγέλλουν γονείς που πηγαίνουν τα παιδιά τους στον 6ο , 7ο και 9ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό δεν υπάρχει θέρμανση καθώς έχουν ξεμείνει από πετρέλαιο.

«Η πολιτική των μνημονίων αλλά και η πολιτική της Δημοτικής αρχής οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να προστεθούν και άλλοι δημοτικοί σταθμοί που θα μείνουν δίχως θέρμανση.

Η έλλειψη πετρελαίου έχει ως αποτέλεσμα στις αίθουσες να μην υπάρχει η προβλεπόμενη θέρμανση και τα παιδιά να φιλοξενούνται σε ένα παγωμένο περιβάλλον.

Η Δημοτική Αρχή έχει ευθύνες για τον τρόπο που διοικεί το Δήμο αφού δεν μπορεί να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των σταθμών και να εξασφαλίσει τη θέρμανση.

Όφειλαν και οφείλουν να μεριμνήσουν ώστε οι Παιδικοί Σταθμοί να μην μείνουν ούτε λεπτό χωρίς θέρμανση. Ας μην προσπαθήσει για άλλη μια φορά κατά την προσφιλή της τακτική να επιρρίψει τις δικές της ευθύνες σε άλλους.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να υπάρξει θέρμανση σε όλους τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου χωρίς καμία καθυστέρηση» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από τους «Πολίτες του Βύρωνα».

Απάντηση του προέδρου των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Βύρωνα

«Δεν υπάρχουν παιδιά που κρυώνουν στους Παιδικούς Σταθμούς του Βύρωνα» αναφέρει στην απάντησή του ο πρόεδρος των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Βύρωνα Φίλιππος Καρατζάς προσθέτοντας ότι η ανακοίνωση των «Πολιτών Βύρωνα» είναι στα όρια της πολιτικής αλητείας.

«Γελοίες και ανυπόστατες είναι οι καταγγελίες ότι “βρέφη και νήπια φιλοξενούνται σε ένα παγωμένο περιβάλλον” σε Παιδικούς Σταθμούς της πόλης μας, λόγω έλλειψης πετρελαίου.

Όλες οι αίθουσες στο σύνολο των Παιδικών Σταθμών του Βύρωνα είναι εξοπλισμένες με νέες και συντηρημένες μονάδες κλιματισμού (air condition), με αποτέλεσμα η θέρμανσή τους να μην βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στο πετρέλαιο. Έτσι, ακόμα και στους Παιδικούς Σταθμούς που σήμερα, λόγω καθυστερήσεων στην έγκριση του προϋπολογισμού του Δήμου, δεν έχουν πετρέλαιο, τα παιδιά ζεσταίνονται κανονικά.

Η ανακοίνωση για δήθεν καταγγελίες γονέων σχετικά με παιδιά που παγώνουν κινείται στα όρια της πολιτικής αλητείας, μιας και κάποιοι γνωστοί-«άγνωστοι» προσπαθούν, μέσα από την ανωνυμία τους, να εκμεταλλευτούν μικροκομματικά και παραταξιακά ακόμα και τα ίδια τα παιδιά μας! Ας το πάρουν απόφαση μερικοί ότι οι απαρχαιωμένης, μαφιόζικης και γκεμπελίστικης λογικής ανακοινώσεις θα έχουν την απάντηση που τους αρμόζει, πρώτα και κύρια από την ίδια την κοινωνία! Ντροπή!».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ