Επέτειος μνήμης 90 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Πηγή: dimosbyrona.gr

Εκδήλωση για τα 90 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή διοργανώνει την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία» ο Δήμος Βύρωνα σε συνεργασία με την Ένωση Μικρασιατών Βύρωνα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Τι πραγματικά έγινε στη Σμύρνη», ενώ ο διδάκτωρ ιστορίας Μιχάλης Βαρλάς θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα «Όταν η λήθη σου κτυπάει την πόρτα – 90 χρόνια προσφυγιάς». Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν επίσης την ευκαιρία να απολαύσουν χορούς και τραγούδια από τις χαμένες πατρίδες, αλλά και αποσπάσματα από έργα της Διδούς Σωτηρίου.

«Είναι σημαντικό να διατηρήσουμε την εθνική, αλλά και την τοπική μας, μνήμη. Η Μικρασιατική καταστροφή δεν αποτελεί μόνο ένα σημαντικό κεφάλαιο της ιστορίας της πατρίδας μας. Για όσους ζούμε σε πόλεις που δημιουργήθηκαν από τους πρόσφυγες, όπως είναι ο Βύρωνας, αποτελεί κομμάτι της τοπικής, αλλά και σε αρκετές περιπτώσεις της οικογενειακής μας ιστορίας. Είναι χρέος μας να κρατήσουμε τις μνήμες ζωντανές και για τις επόμενες γενιές» δήλωσε ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια