Σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι των δήμων χωρίς την υπογραφή Δημάρχου

Πηγή: newsit.gr

Με δεύτερη πράξη νομοθετικού περιεχομένου – της οποίας η συνταγματικότητα αμφισβητείται – η κυβέρνηση μέσω του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης θέτει σε διαθεσιμότητα τους υπαλλήλους των δήμων χωρίς την υπογραφή Δημάρχου.

H νέα πράξη νομοθετικού περιεχομένου πήρε ήδη αριθμό πρωτοκόλλου για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ο ίδιος ο υπουργός θα μπορεί να στέλνει τις σχετικές λίστες των υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλων στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών και να περικόπτει τους μισθούς τους – ακόμη και εκείνων που εξαιρούνται από το Μνημόνιο ΙΙΙ ή την πρώτη πράξη νομοθετικού περιεχομένου που εξέδωσε για το ίδιο θέμα.

Με την νέα πράξη νομοθετικού περιεχομένου η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι θα κάμψει τις αντιδράσεις των εργαζομένων και θα ολοκληρώσει τη σχετική διαδικασία, προκειμένου να τεθούν μέχρι τις 31/12, 2.000 υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα.

Λίστες δεν έχουν αποστείλει οι 38 από τους περίπου 40 δήμους οι οποίοι εμπίπτουν σ΄ αυτές τις ρυθμίσεις, με αποτέλεσμα το χρονοδιάγραμμα που προβλεπόταν από το Μνημόνιο ΙΙΙ να βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα.

Μετά την δημοσίευση της Πράξης νομοθετικού περιεχομένου στην Εφημερίδα της κυβερνήσεως, σε όλους ανεξαιρέτως τους υπαλλήλους της κατηγορίας διοικητικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου θα καταβληθεί το 75% του βασικού τους μισθού.

Eπίσης, οι υπάλληλοι ή θα εκδηλώσουν οι ίδιοι ενδιαφέρον για την μετακίνησή τους στις υπηρεσίες όπου υπάρχουν κενά ή θα απολυθούν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια