Αυξήθηκαν τα σισίτια της Εκκλησίας στους άπορους του Βύρωνα

Πηγή: politestouvirona.blogspot.gr

Αντιπροσωπία από τους “Πολίτες του Βύρωνα” επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας και συναντήθηκε με τον Ιερέα Κωστόπουλο Στέφανο. Η αφορμή για αυτή την επίσκεψή ήταν να ενημερωθούν από τα επίσημα χείλη του Ιερέα για την έκταση του προβλήματος στο οποίο παρεμβαίνει και δίνει λύσεις η Εκκλησία και λέγεται φτώχεια και δυστυχία. Το πρόβλημα του να μην έχει κάποιος ένα πιάτο φαΐ για να αντιμετωπίσει την πείνα του έχει γιγαντωθεί και κυρίως τα τελευταία δύο χρόνια.

Η ενορία της Αγίας Τριάδας σιτίζει καθημερινά 60 άτομα και δίνει πακέτα με τρόφιμα για το σπίτι σε άλλα 32 άτομα. Επίσης μετά από συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολείων σιτίζει καθημερινά 10 μαθητές και τις οικογένειές τους (από τις γνωστές περιπτώσεις λιποθυμιών κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς).Όλοι τους άποροι που χωρίς την βοήθεια αυτή, είναι φανερό πού θα κατέληγαν.

Εντυπωση προκαλεί το γεγονός ότι  εννέα ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής, Βύρωνα και Υμηττού διαθέτουν 1.200 μερίδες φαγητού καθημερινά σε άπορους συνάνθρωπους μας και 2.000 δέματα τροφίμων τον χρόνο. Το φιλανθρωπικό αυτό έργο της ενορίας της Αγίας Τριάδας στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά συμπολιτών μας (προετοιμασία γευμάτων), αλλά και στην προσφορά χρημάτων και ειδών διατροφής από πολλούς πιστούς αλληλέγγυους συνάνθρωπους μας, καθώς και από τα εβδομαδιαία έσοδα από την τέλεση μνημόσυνων στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, δίπλα από τον Ιερό Ναό.

Στην εποχή της κρίσης που καθημερινά ο αριθμός των συμπολιτών σε οικονομική απόγνωση αυξάνει, η ανεργία και οι απολύσεις είναι καθημερινό φαινόμενο και αφορούν την κάθε οικογένεια, το κράτος πρόνοιας καταρρέει και δείχνει ανίκανο να υπερασπιστεί τον σε απόγνωση ευρισκόμενο γείτονά μας, η στάση αυτή της Εκκλησίας μόνο επαίνους μπορεί να δεχθεί.

Όλοι οι αλληλέγγυοι πολίτες, καθένας με τον δικό τους τρόπο, ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας και ας μην αφήσουμε κανένα μόνο του αυτή την δύσκολη χρονική περίοδο. Όλοι μας καλούμαστε να πληρώσουμε την κρίση που άλλοι δημιούργησαν. Ας προστατέψουμε τα θύματα της κρίσης. Είναι άνθρωποι σαν εμάς. Είμαστε όλοι μαζί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια