Νίκος Χαρδαλιάς: «Κανονικά πρέπει να παρελάσουν οι μαθητές στον Βύρωνα»

Πηγή: dimosbyrona.gr

Άμεση ήταν η παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής Βύρωνα για το θέμα των παρελάσεων, μετά την εγκύκλιο που απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με την οποία δεν θα συμμετάσχουν στις μαθητικές παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου όσα σχολεία βρίσκονταν σε καταλήψεις για περισσότερες από τέσσερις ημέρες προκειμένου να αναπληρωθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες.

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Γ. Χαρδαλιάς επισημαίνει: «Θεωρούμε τουλάχιστον προκλητικό, ετσιθελικά και χωρίς καμία λογική, να απαγορεύεται ουσιαστικά η παρέλαση, τη στιγμή μάλιστα που οι ώρες της πρόβας μπορούν να λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια των ωρών του μαθήματος της φυσικής αγωγής. Πόσο μάλλον που πολλά σχολεία είναι διατεθιμένα να παραμείνουν και εκτός σχολικού ωραρίου για να ολοκληρώσουν την προετοιμασία της παρέλασης».

«Με παρέμβασή μας στις Διευθύνσεις των σχολείων ζητήσαμε τη συμμετοχή τους και αναμένουμε να δούμε ποια από τα σχολεία θα συμμετέχουν κανονικά τιμώντας την εθνική μας εορτή και πόσα θα κρυφτούν πίσω από τις εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος της πόλης και τονίζει «δυστυχώς, πλέον, στη χώρα μας τα αυτονόητα είναι διεκδικούμενα».

Σύμφωνα με το έγγραφο που εστάλη προς τον Περιφερειακό Διευθυντή Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης Αττικής Ιωάννη Κουμέντο, ο Δήμος Βύρωνα δηλώνει ότι επιθυμεί τη συμμετοχή όλων των σχολείων του στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Όπως αναφέρεται στο εν λόγω έγγραφο «χωρίς να παραβλέπουμε την ανάγκη αναπλήρωσης των χαμένων διδακτικών ωρών και τη μη απώλεια επιπλέον ωρών, λόγω των καταλήψεων των σχολείων, κρίνουμε ότι είναι δυνατή με τη συνδρομή και υπό την εγγύηση των συλλόγων διδασκόντων, η συμμετοχή στην παρέλαση και των σχολείων που τελούσαν υπό κατάληψη περισσότερο από 4 ημέρες».

Στο πλαίσιο αυτό, ζητήθηκε από την προηγούμενη εβδομάδα να εξεταστεί το αίτημα για καθολική συμμετοχή των σχολείων του Βύρωνα στην παρέλαση, δεδομένου μάλιστα ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί χωρίς να χαθούν περαιτέρω μαθήματα. Παρόλα αυτά ακόμα δεν υπάρχει η παραμικρή απάντηση ή έστω ενημέρωση από τον Περιφερειακό Διευθυντή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια