Ανεξάρτητη Αγωνιστική Παρέμβαση: “Ο ηρωικός αγώνας των εργαζομένων μπορούσε να είναι νικηφόρος”

Η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα, με ανακοίνωσή της, κατηγορεί τη ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚΕ, ότι δεν κατάφεραν να οδηγήσουν τον αγώνα των εργαζομένων, αλλά αντιθέτως στήριξαν την κυβέρνηση την κρίσιμη στιγμή. Καλεί τους εργαζόμενους να εντείνουν τον αγώνα τους, και να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Ο ΗΡΩΙΚΟΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΔΕ ΛΥΓΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Είναι άδικη η κατάληξη μιας τόσο μεγάλης πολύμορφης, πολυήμερης μαζικότατης  κινητοποίησης των εργαζομένων στους δήμους όλης της χώρας. Η συνδικαλιστική ηγεσία- γραφειοκρατία-ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ συμφώνησαν και αποφάσισαν να σταματήσει αυτός ο αγώνας χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Δεν μπόρεσαν και δε θέλησαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να οδηγήσουν αυτό τον μεγάλο αγώνα, τον όποιο πίστεψαν και στήριξαν χιλιάδες εργαζόμενοι στη νίκη. Την κρίσιμη στιγμή και ενώ η κυβέρνηση είναι με την πλάτη στον τοίχο αντιμέτωπη με την πρωτοφανή λαϊκή οργή, της έδωσαν φιλί ζωής, απογοητεύοντας τους εργαζόμενους. Έδειξαν για άλλη μια φορά ότι το σημερινό συνδικαλιστικό κίνημα που ηγούνται είναι δέσμιο του κυβερνητικού και κομματικού συνδικαλισμού δεν μπορεί και δε θέλει να οδηγήσει την εργατική οργή σε σύγκρουση και ανατροπή της βάρβαρης καπιταλιστικής πολιτικής και να εκφράσει τα εργατικά δικαιώματα. Εάν απεργία συνεχιζόταν με τη δυναμική που είχε θα αναγκαζόταν η κυβέρνηση σε ουσιαστική αναδίπλωση, συμβιβασμό, γιατί η επιστράτευση και τα ιδιωτικά απορριμματοφόρα δεν έφεραν για αυτούς αποτέλεσμα και βρέθηκαν σε αδιέξοδο.

Σύσσωμος ο κλάδος δώσαμε ένα αγώνα με πρωτοφανή μαζικότητα των συναδέλφων με νέες μορφές πάλης.  Χιλιάδες συνάδελφοι- συναδέλφισσες  πήραν μέρος για πρώτη φορά σε αυτό τον αγώνα με εμπροσθοφυλακή και ατμομηχανή του αγώνα τους εργαζόμενους στην καθαριότητα. Ο αγώνας αυτός είχε ευρύτατη κοινωνική υποστήριξη  γιατί όλοι θέλουν να φύγουν κυβέρνηση- Δ.Ν.Τ., Τρόικα, Μνημόνιο, να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική που ισοπεδώνει όχι μόνο τους εργαζόμενους αλλά όλη την κοινωνία,  για το συμφέρον των τραπεζιτών, των πολυεθνικών, του μεγάλου κεφαλαίου, των λαμόγιων και του πολιτικού προσωπικού τους.

Τα χουντικά μέτρα της κυβέρνησης (επιστράτευση εργαζομένων, επίταξη οχημάτων, χρησιμοποίηση ιδιωτικών φορτηγών, προσφυγή στα δικαστήρια από το Δήμαρχο Αθηναίων όπου έβγαλαν παράνομη την απεργία) δε φόβισαν τους εργαζόμενους, που έσπασαν στην πράξη την επιστράτευση, ήταν όμως ικανά να διευκολύνουν τη συνδικαλιστική ηγεσία να σταματήσει τον ιστορικό και ηρωικό αγώνα μας. Υπήρξαν Δήμαρχοι και δημοτικά συμβούλια που δε στρατευτήκαν στο πλευρό του περιφερειάρχη Σγουρού που με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ., Ν.Δ., ΛΑΟΣ., κατέβαλε κάθε προσπάθεια ενάντια στον αγώνα μας, και δεν επέτρεψαν την επίταξη των οχημάτων των  Δήμων και υποστήριξαν τα αιτήματα των εργαζομένων. Πολλοί όμως έτρεξαν να  λειτουργήσουν ως τσιράκια της εξουσίας.

Με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή διαλύουν τα μισθολογικά μας δικαιώματα και  μειώνουν τους μισθούς (300 -540 ευρώ) επιπλέον το μήνα κατά μέσω όρο ανά εργαζόμενο στους δήμους.

Θέλουν να απολύσουν χιλιάδες από εμάς μέσω της εφεδρείας, να επιβάλουν την κατάργηση οργανικών θέσεων, μειώνουν ακόμη περισσότερο τις συντάξεις και το εφάπαξ. Επιβάλλουν νέα φορολογική αφαίμαξη στο εισόδημα αφού μειώθηκε το αφορολόγητο όριο στα 5000 ευρώ.

Κάτω από την πίεση του αγώνα δεν τόλμησαν όπως απειλούσαν, σε αυτό το νομοσχέδιο να καταθέσουν την τροπολογία για να φύγει η διαχείριση- περισυλλογή των απορριμμάτων από τους Δήμους και να τη δώσουν στα ιδιωτικά συμφέροντα.  Το σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας το άφησαν για μετά. Τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα θα συνεχίσουν να πιέζουν όλο και περισσότερο γιατί θέλουν να ξεπεράσουν την οικονομική τους κρίση επενδύοντας τα κεφαλαία τους στη χρυσοφόρα επιχείρηση που λέγεται διαχείριση απορριμμάτων και να αναπτύξουν την κερδοφορία τους. Απαιτούν από την κυβέρνηση και το υπηρετικό πολιτικό προσωπικό τους να αναλάβουν αυτοί τη διαχείριση των απορριμμάτων,με ολέθριες συνέπειες όχι μόνο για όσους εργάζονται στην καθαριότητα αλλά και για τους δημότες.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα  ο θυμός για το κλείσιμο της απεργίας χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα είναι δικαιολογημένος. Εξάλλου δεν είναι πρώτη φορά που η ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ κλείνει άδοξα ένα πολυήμερο αγώνα. Δεν πρέπει να το βάλουμε όμως κάτω, αντίθετα χρειάζεται να βγάλουμε τα αναγκαία συμπεράσματα και να σκεφτούμε πως οι αγώνες μας θα έχουνε αποτελέσματα, πως θα οδηγούνται στη σύγκρουση μέχρι το τέλος για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής. Η εφαρμογή στην πράξη του πολυνομοσχεδίου που ψήφισε η κυβέρνηση θα μας αλλάξει ακόμη χειρότερα τη ζωή και πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα είτε να μην εφαρμοσθεί στη ζωή είτε να φύγει η κυβέρνηση και να απαλλαγεί ο λαός από τη βαρβαρότητα.

Για αυτό χρειάζονται: Πιο μαζική συμμετοχή και συνεχής παρουσία όλων μας στους αγώνες. Αυτό είναι το καθοριστικό σήμερα για να γύρει η πλάστιγγα υπέρ μας, για να φοβηθούν οι αντίπαλοί μας και να δυσκολεύονται σε πισωγυρίσματα οι συνδικαλιστικές ηγεσίες. Πιο συντονισμένες δυναμικές κινητοποιήσεις, διάρκειας και με διάφορες μορφές πάλης. Η οργή να μετατραπεί σε μαζική λαϊκή βία μέχρι την ανατροπή αυτής της πολιτικής, για να τους ανατρέψουμε, να φύγουν κάτω από τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση. Να δοκιμάσουμε και νέες μορφές συνδικαλιστικής οργάνωσης που θα υπερβαίνουν το σημερινό εκφυλισμένο συνδικαλιστικό κίνημα. Που θα οικοδομείται μια ανεξάρτητη ταξική εργατική ενότητα των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, σε αλληλεγγύη με τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Μακριά από τη στείρα παραταξιακή και κομματική περιχαράκωση. Ο αγώνας να περάσει στα χέρια των ίδιων των εργαζομένων, μέσα από Γ.Σ, απεργιακές επιτροπές. Να αποφασίζουν οι ίδιοι για τη διάρκεια, και την τύχη των αγώνων τους. Σήμερα υπάρχουν οι όροι για μια ταξική εργατική χειραφέτηση, για αποτελεσματικούς αγώνες, για την κοινωνική απελευθέρωση.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές κριθήκαμε όλοι και ο καθένας ξεχωριστά, στην πράξη και όχι στα λόγια. Ο αγώνας μας συνεχίζεται γιατί ο κοινωνικός πόλεμος που έχουν κηρύξει ενάντια στους εργαζόμενους είναι σε εξέλιξη, τα χειρότερα έρχονται. Δώσαμε μια πολύ μεγάλη μάχη, ο πόλεμος όμως δεν τέλειωσε.  Συνεχίζουμε, όλοι μαζί με ενωτικούς, δυναμικούς, συντονισμένους, μαζικούς αγώνες μπορούμε να τους ανατρέψουμε, να διώξουμε κυβέρνηση, Δ.Ν.Τ., Μνημόνιο, Τρόικα και όσους στηρίζουν με διάφορες παραλλαγές τη βάρβαρη πολιτική τους (Ν.Δ., ΛΑΟΣ, Μπακογιάννη).

Όλοι μαζί μπορούμε να τους διώξουμε  ‘Η  ΕΜΕΙΣ ή ΑΥΤΟΙ

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα

Οκτώβρης 2011

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Σχόλιο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια