4η Συνέλευση Κοινωνικού Πολιτιστικού Κέντρου Βύρωνα

Πηγή: politistikokentrovirona.blogspot.com

Την Κυριακή 18/09 στις 19:00 το Κοινωνικό Κέντρο Βύρωνα διοργανώνει την 4η συνέλευση του στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (πρώην Ταπητουργείου), με σκοπό την πραγματοποίηση φεστιβάλ και τη δημιουργία ομάδων δράσης.

Ακολουθεί το κάλεσμα της συνέλευσης:

Όσοι είχαν την ελπίδα ότι αρκεί «να κάτσεις ήσυχα», ότι δε βγάζει πουθενά το «να διεκδικείς και να παλεύεις», ότι «θα στρώσουν τα πράγματα», πρέπει να παραδεχθούν πως έκαναν μεγάλο λάθος. Τα «μέτρα για να σωθούμε», έφεραν μόνο νέα μέτρα, η ζωή μας τείνει να γίνει μια «αντικειμενική αξία», που ανταλλάσσεται όπως «τα τοξικά ομόλογα του χρέους» και φορολογείται όπως κι ο αέρας που αναπνέουμε. Ο φόβος και η σιωπηρή υποταγή φέρνουν μόνο φόβο μπρός στις απειλές των ειδικών και των καναλιών για κατάρρευση, τις αστυνομικές ορδές και τη λογοκρισία.

Και τι μένει; Μένει μόνο το ξεπούλημα των πάντων, η μετατροπή του δικαιώματος στην αξιοπρεπή επιβίωση σε προϊόν για το οποίο πρέπει να πληρώσουμε δυσβάσταχτο αντίτιμο, εμείς οι ίδιοι ως θυσία για να διασωθεί ένα σύστημα καταστροφικό για τον άνθρωπο και τη φύση.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως, σίγουρα, θα είμαστε καλύτερα χωρίς αυτούς που ζητάνε προσπάθειες από εμάς για να διορθώσουν την καταστροφή που προκάλεσαν, με τις ίδιες ακριβώς συνταγές. Θα είμαστε σίγουρα καλύτερα χωρίς αυτούς που, μαζί με τα οικονομικά ελλείμματά τους, μετατρέπουν τη ζωή μας σε ένα τεράστιο έλλειμμα.

Ήρθε η ώρα να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας!

Εμείς, πολίτες του Βύρωνα και των γύρω περιοχών, έχοντας διαπιστώσει ότι οι συνθήκες ζωής, υλικές και πνευματικές, ολοένα και χειροτερεύουν για την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας κι ότι δημόσιοι χώροι και αγαθά γίνονται θυσία στο βωμό του κέρδους και των ιδιωτικών συμφερόντων ή εγκαταλείπονται μέχρι ερήμωσης ενώ ταυτόχρονα κυριαρχεί ο ατομικισμός, η αποξένωση, η μοιρολατρία, η απομόνωση και η διάλυση του κοινωνικού ιστού, διεκδικούμε άμεσα κι αποφασιστικά τη μετατροπή της Λαμπηδόνας σε ανοικτό δημόσιο κοινωνικό πολιτιστικό κέντρου:

  • Χώρου κοινωνικής αλληλεγγύης, όπου θα αναζητούμε διεξόδους πέρα κι ενάντια στη σιδερένια φτέρνα της αγοράς και της κυρίαρχης πολιτικής και θα δημιουργούμε από κοινού τους όρους να διεκδικήσουμε ξανά τη ζωή μας.
  • Χώρου συζήτησης, διαλόγου, κοινωνικοποίησης, ελεύθερης έκφρασης ιδεών και απόψεων προώθησης της λαϊκής αυτενέργειας και συμμετοχής στα κοινά.
  • Χώρου πολιτιστικής-καλλιτεχνικής δημιουργίας (θέατρο, κινηματογράφος, μουσική κτλ) και ψυχαγωγίας έξω από τη λογική του κέρδους και της κατανάλωσης.
  • Χώρου αυτοδιαχειριζόμενου που θα στηρίζεται στην ισότιμη συμμετοχή του καθενός, στο πνεύμα της αλληλεγγύης και της ανασύνθεσης των κοινωνικών δομών.
  • Χώρου που θα διακρίνεται από τις αξίες της ισότητας, της ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας.

Η ΛΑΜΠΗΔΟΝΑ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ

4η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για την πραγματοποίηση φεστιβάλ και τη δημιουργία ομάδων δράσης

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 18:00

ΣΤΗΝ ΠΛ. ΤΑΠΕΙΤΟΥΡΓΕΙΟΥ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια