Site icon Βύρωνας.gr

Παιδικοί σταθμοί σε απόγνωση

Μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία τους θα αντιμετωπίσουν φέτος οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, που ανοίγουν τις πόρτες τους την 1η Σεπτεμβρίου. Οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, σε συνδυασμό με την κατακόρυφη αύξηση των αιτήσεων από οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα, προμηνύουν έναν ιδιαίτερα δύσκολο χειμώνα για γονείς, νήπια και εργαζομένους. Μάλιστα, για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια ένα στα τρία παιδιά αναμένεται να μείνει εκτός των δημοτικών παιδικών σταθμών.

Περισσότερες αιτήσεις, λιγότερες οι διαθέσιμες θέσεις και στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Βύρωνα. Το αποτέλεσμα είναι αρκετά παιδιά να μη γίνουν δεκτά, αναφέρει ο πρόεδρος των δημοτικών σταθμών της πόλης, Φίλιππος Καρατζάς : «Τώρα με την κρίση είναι δύσκολα τα πράγματα και όλος ο κόσμος πηγαίνει στους δημόσιους παιδικούς σταθμούς. Εμάς μας έμειναν έξω περίπου 200 παιδιά. Είχαμε 760 αιτήσεις και δεχθήκαμε τις 550, ενώ πέρυσι με λιγότερες αιτήσεις είχαμε δεχθεί 580».

Σύμφωνα με τον κ. Καρατζά, μέχρι το 2009 οι εννέα δημοτικοί σταθμοί του Βύρωνα έκαναν δεκτές όλες τις αιτήσεις, αλλά «από τότε που πάγωσαν οι προσλήψεις και εμφανίστηκε η κρίση δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο. Και αυτό δεν είναι θέμα δήμου, είναι θέμα υπουργείου (Εσωτερικών) που δεν εγκρίνει τις προσλήψεις».

Ο ίδιος εξηγεί ότι ο δήμος είχε ζητήσει την πρόσληψη εννέα εκπαιδευτικών ως εποχικού προσωπικού και πήρε έγκριση για μόλις τέσσερις. «Με τους άλλους πέντε θα μπορούσαμε να καλύψουμε άλλα σαράντα έως πενήντα παιδιά» λέει ο ίδιος, προσθέτοντας μάλιστα ότι αναξιοποίητος παραμένει ένας ολοκαίνουργιος παιδικός σταθμός στον Καρέα, που θα μπορούσε να φιλοξενήσει άλλα πενήντα παιδιά. «Κάναμε ένα έγγραφο στο υπουργείο ζητώντας έξι άτομα προσωπικό, τέσσερις παιδαγωγούς, έναν μάγειρα και μία καθαρίστρια, αλλά δεν εγκρίθηκε. Στείλαμε και δεύτερο χαρτί και περιμένουμε».

Exit mobile version